Přejít na obsah

rozvody

Doubek

Doporučené příspěvky

Záleží jakej máš řemen, jestli je 038109119D tak je interval 90tis km nebo 038109119M který je zesílený a to pak po 120 000km, u toho intervalu 150tis km je ještě jiná napínací kladka číslo má xxx xxx 244M, důležité je tedy to 244M na konci. Jinak z kraje výroby TDi v Octaviích se ještě objevoval řemen 038109119 kde byl interval 60tis km, ale to už je minulost, potom se měnil za silnější.

Snad jsem ti pomohl :)

Editováno: , autor: Tomas.cz
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

na stitku mam servisny interval QG2 a v apm tec som nasiel podla roku vyroby 2002 ze rozvody sa menia po 120000km tak preco v znackovom servise skoda ich menili na 90000km :feve: ale asi v tom maju chaos najlepsie je ked pride octavia do servisu a ma 90000km kazdej menime rozvody...

Odkaz ke komentáři

Tomas.cz

podla teba je ktora ta kvalitna znacka lebo kazdy chvali tu svoju... inac mam moznost kupit original rozvody skoda diel balenie za dobru cenu moze byt? alebo odporucas inu znacku? ;)

Rozvodový řemen je origo Contitech ( Continental ) ale dobré jsou také Gates.

Napínací kladka, ať je to originál nebo SKF, Febi atd, vždy je ta kladka dělaná firmou Litens Kanadě.

Vodící kladky dělá zase INA takže zase ať je to origo nebo SKF Febi a pod výrobcem je Ina.

Takže tu origo sadu klidně ber, jinak máš její číslo?

Odkaz ke komentáři

038198119E - Sada rozvodov Octavia TDI - ORIGINÁL

Obsahuje 4 x kladka + remen

Použitie .

ŠKODA Octavia 1.9TDi

Seat Toledo, Cordoba,Leon , Ibiza III,Toledo 1.9 TDi

Audi A3 1.9 TDI

VW Golf IV 1.9 TDI

Tomas.cz je tam iba to cislo 038198119E myslel si ho?

Odkaz ke komentáři

038198119E - Sada rozvodov Octavia TDI - ORIGINÁL

Obsahuje 4 x kladka + remen

Použitie .

ŠKODA Octavia 1.9TDi

Seat Toledo, Cordoba,Leon , Ibiza III,Toledo 1.9 TDi

Audi A3 1.9 TDI

VW Golf IV 1.9 TDI

Tomas.cz je tam iba to cislo 038198119E myslel si ho?

Jen jeste upresnim, ze v originalní rozvodové sadě cislo 038198119E zakoupené v autorizovanem servisu Škoda jsem mel rozvodový řemen značky DAYCO + 2 srouby a dvě matice s podložkama. Tři vodící - převodní kladky byly zn. INA made in slovakia a napínací kladka zn.Litens made in Canada.

Chozee

Odkaz ke komentáři

Ty kladky jsem čekal ale řemen mě překvapil, měl jem za to že origo je Contitech, což teda dřív bejvával.

U rozvodů na TDI 66/81kW v origo sadách koupených ve škodovce (autorizáku) jsou řemeny 038109119M buď Gates (většinou) a nebo Dayco (míň) řemeny Contitech jsou jen u rozvodů TDI PD (038109119P) protože rozvody prodávám, tak to sleduju průběžně u známých ve skladu v autorizáku co chvíli, co tam dávají.

Editováno: , autor: sebo
Odkaz ke komentáři

• o 3 týdny později...
Text ze servisní knížky:

*Výměna ozubeneého řemene pro pohon vačkového hřídele a napínací kladky každých 180 000 km(pouze zážehové motory AGN,AGU,AUM)

Ahojky a dá se tomu věřit? v těch 180000 tisících? Mám 1.8 20V 93kw 1997 a nalítáno 130000.Dle servisky kontrola v 90000 tic.

Jsem s toho malinko nervozní kdy měnit,není to zrovna levné a zda se mohu zeptat kolik ta sranda i s pumpou přijde + montáž.

Všem moc děkuji za příspěvky a přeji mnoho kilometrů bez nehod a závad na vašich autíčkách ;)

Odkaz ke komentáři

řemen cca 950kč

napínací kladka cca 1700kč

vodící kladka cca 700kč

napínač rozvodvého řemene cca 2200kč ( když je oblemcaný olejem tak radši vyměnit )

vodní pumpa cca 1200kč

To jsou +- běžný maloobchodní ceny, jde to pořídit určitě levnějš.

Odkaz ke komentáři

• o 3 týdny později...
Jen pro pořádek, rozvody PD, všechny při 90t nebo od nějaké modifikace víc?

Zdravím, mám na O1 TDi, 4x4 PD 123tkm, r.04, chci měnit rozvody. Nechat si při tom vyměnit i vše kolem (kladky, pumpu, atd)? Dále dotaz jaký olej do toho lejete? A ještě jeden dotaz, na kolik to taky vyjde v běžném neznačkovém / značkovém servisu, díky

Odkaz ke komentáři

zdravim pani ja sa chcem opytat, mam O1 r.v.98 66kW TDI rozvodovy remen sa meni kazdych 60000km teraz mam 172000km vyzera to ze poctivych ale o nedlho by som chcel menit a menit asi vsetko predpokladam, no a otazka je da sa kupit remen a prislusenstvo ktore vydrzi viac km ako je to pri novsich ci nie?

Odkaz ke komentáři

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit nový...