xcom3 Vloženo 27. Červenec 2022 Sdílet Vloženo 27. Červenec 2022 Ahoj, prosím o radu. Mám S3 140KW nafta r.2018. Diag mi vyhodila chyby související se senzorem tlaku DPF. Vyměnil jsem ho za nový origo díl, ale měla by se udělat Adaptace (základní nastavení) ve vcds. Není to nic složitého, ale zasek jsem se v tom. Mám vcds poslední jak CZ tak EN verzi, kabel mám Origo Hex CAN (ne verze 2), ale nemám v 01 Motor prostě přístupná ani Měřený hodnoty, ani Loging 11 a v UDS zas nenajdu potřebné položky Adaptace. Může prosím někdo zkušenější poradit ? Postupy jsou např. VCDS: Snímač tlaku výfukových plynů (G450) - přizpůsobení Postupujte takto: pouze zapnout zapalování, bez startování zapnout VCDS ( VAG-COM ), přejděte do [01 - Motor] přejít na [Login - 11] - mám šedivé 30605 = nastavení tlakového senzoru 1 pro výfukové plyny (G450) Poznámka: vypni zapalování po úpravě na dobu nejméně 10 sekund! nebo Postupujte takto: pouze zapnout zapalování, bez startování zapnout VCDS ( VAG-COM ), přejděte do [01 - Motor] přejděte na [Nastavení - 10] vyberte kanál 12 a přečíst hodnotu v poli 5 - kanál 12 nevidím nastavte tuto hodnotu na "0" stiskněte tlačítko "Test" a uložte hodnotu Zadejte [Encryption II - 16] kód 30605 v Poznámka: Poznámka: vypni zapalování po úpravě na dobu nejméně 10 sekund! Na Ross je toto obdobné, bohužel v UDS protokolu potřebné hodnoty nevidím ani v CZ ani EN verzi http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/2.0L_CR_TDI#Exhaust_Gas_Differential_Pressure_Sensor_.28G450.29_Adaptation Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wirer Vloženo 27. Červenec 2022 Sdílet Vloženo 27. Červenec 2022 vymenit kabel za HEX-V2, alebo skusit niekoho v okoli co dany kabel ma? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KarelM Vloženo 27. Červenec 2022 Sdílet Vloženo 27. Červenec 2022 Zkoušel jsi i starší verzi VCDS? S podobným problémem jsem se již setkal - v nové verzi nebylo něco přístupné, v nějaké starší ano. Proč to netuším. Myslím, že se to týkalo základního nastavení po výměně palivového filtru. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xcom3 Vloženo 27. Červenec 2022 Autor Sdílet Vloženo 27. Červenec 2022 Zatím nic... - kabel Hex v2 dostupnej v okolí nemám - výměnu zvažuji, ale je to 6k - verzi vcds jsem zkoušel 20.x CZ a 22.X poslední EN. Teď ještě 19 EN a furt stejný, buď položky šedivý a nebo nenajdu v nastavení tu správnou hodnotu Adaptace pro snímač DPF Chyby po výmazu a nastartování zmizely a snad se nevrací, ale tohle asi bude na autorizák:-( Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Leonekkk Vloženo 27. Červenec 2022 Sdílet Vloženo 27. Červenec 2022 Také jsem to chtěl otci nastavit ale bohužél tenhle postup na superbu nejde je to novější jednotka.je to určitě v zakládním nastavení ale nemohl jsem to tam najít přesně jak se to jmenuje, tak jsme tam daly pulvodní ( opravil se byla tam utrhnutý vývod na hadičku) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.