Přejít na obsah

Co je to za motorizaci?

Xp3

Doporučené příspěvky

Toto tema je uplne duchaplne.......

Tomuto hovorim komplex z 1,2 :)

Kazdy si kupi to na co ma a co mu vyhovuje.Kazdy ten motor ma nejake + - .Nehovorim ze 1,4 je zly motor a netvrdim ze ani 1,2 je najlepsi motor. Bylzde povedal ze mu to dalo tusim nejakych 195km/ho ja mu to neberiem.Dalo dalo.Mne neda a nezabijem sa.Mozno ma motor co sa vydaril a ide mu.

houmr tvrdi ze ho malo kedy obehne 1,2.Ale ty co jazdia na cestach nerozmyslaju tak ze vidia napis 1,4 16V a musia byt pred nim.

Mam kamarata ktory jazdi na 1,2 a tiez ho malo kto obehne.Ale on jazdi s tym ze sa neda obehnut.Ale nie vsetci co jazdia su sportovo zalozeny a trapi ich ci ho obehne nejaka 1,2 aklebo 1,0. Mna ked obehne na S 120 je to akoze lepsie auto?

Takze klud a respektujte druhych :unsure:

Editováno: , autor: makov
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Toto tema je uplne duchaplne.......

Tomuto hovorim komplex z 1,2 :)

Kazdy si kupi to na co ma a co mu vyhovuje.Kazdy ten motor ma nejake + - .Nehovorim ze 1,4 je zly motor a netvrdim ze ani 1,2 je najlepsi motor. Bylzde povedal ze mu to dalo tusim nejakych 195km/ho ja mu to neberiem.Dalo dalo.Mne neda a nezabijem sa.Mozno ma motor co sa vydaril a ide mu.

houmr tvrdi ze ho malo kedy obehne 1,2.Ale ty co jazdia na cestach nerozmyslaju tak ze vidia napis 1,4 16V a musia byt pred nim.

Mam kamarata ktory jazdi na 1,2 a tiez ho malo kto obehne.Ale on jazdi s tym ze sa neda obehnut.Ale nie vsetci co jazdia su sportovo zalozeny a trapi ich ci ho obehne nejaka 1,2 aklebo 1,0. Mna ked obehne na S 120 je to akoze lepsie auto?

Takze klud a respektujte druhych :unsure:

ja som mu to napisal len preto ze on je cely spoteny s toho co tu pisal. aj ja som obehol mercedes na dialnici ale typek isiel 120km/h a nepisal som tu taketo bludy. mam na teba jednu otazku. ci povazujes maximalnu rychlost auta tak ako pisal bylzde dole kopcom kolko mu to ide ?

Odkaz ke komentáři

Ja si myslim ze je to maximalna rychlost.Len ju dosiahol dole kopcom ;) nie za takych okolnosti ako sa uvadza v papieroch.

Samozrejme ze maximalna rychlost co je v papieroch sa meria trocha inak......myslim ze sa tu uz o tom kedysi pisalo.

Ako by si to ty nazval?Prevadzkova rychlost? :D

Odkaz ke komentáři

Ja si myslim ze je to maximalna rychlost.Len ju dosiahol dole kopcom ;) nie za takych okolnosti ako sa uvadza v papieroch.

Samozrejme ze maximalna rychlost co je v papieroch sa meria trocha inak......myslim ze sa tu uz o tom kedysi pisalo.

Ako by si to ty nazval?Prevadzkova rychlost? :D

podla mna maximalna rychlost auta ja taka na co ma to auto teda co zvlada motor. a prave tu by som nazval maximalna rychlost. ale jazdu dole kopcom nazyvat maximalkou je blbost lebo to auto uz neriadi motor ale gravitacia :D cize u bylzdeho by som to nazval: co dokaze gravitacia.

Odkaz ke komentáři

Chcel by som vidiet kopec kde je este cesta a auto by dosiahlo vplyvom gravitacie rychlost 190km/hod.Nemyslim tym volny pad!!!!!V tych rychlostiach uz velku ulohu zohrava aerodynamicky odpor.Takze chcel by som vidiet kopec kde je bezna komunikacia a auto by dosiahlo z neho rychlost len gravitaciou 190km/hod

Odkaz ke komentáři

V záujme zistiť nejaké info zo života majiteľov Fábií som zablúdil aj na túto stránku.

Mám Fábiu 1,2 HTP 47kW sedan už tretím rokom. Nie je nijako upravovaná.

Je to moje štvrté súkromné vozidlo.

Ako pracujúci dôchodca (od mája t.r.) denne jazdím 60 km do práce(tam a späť). Mám čas, teda jazdím normálne-podľa pravidiel. Tomu nasvedčuje aj spotreba – 4,9 – 5,1 l /100km. Podľa PP (pri 20000sa vynuloval) priemerná rýchlosť dnes je 51 km. Najazdené k dnešnému dňu mám cca 23 000 km.

Ale k veci. Čítam tu, ako to komu ťahá/neťahá, preto mi to nedá, aby som sa nezapojil do debaty so svojou skúsenosťou.

Uplynulých 6 rokov som v práci „zodral“ VW Passata, išiel so mnou tiež do dôchodku. Teda bol som a som milovníkom rýchlej jazdy, zatiaľ bez nehody.

Prechodom „len“ na Fábiu, používanú ako rodinné vozítko moje ambície na rýchlu jazdu dostali červenú. Jednak si ju šetrím a zmieril som sa s tým, že to nieje Passat. Takže klídek-tabáček, benzín tiež niečo stojí.

Jedného dňa koncom októbra prišiel za mnou môj syn a prehovoril ma na jednu rýchlu akciu – treba ísť v sobotu do Hamburgu a treba tam byť do 19,00.

Vyrazilo mi to dych. Dovtedy som bol s Fabiou najďalej v Bratislave.

Tak som naložil 2, 20l kanistre benzínu a ráno o 5,00 sme vyrazili.

Po Slavkov u Brna po št. cestách 90-100, potom diaľnica tesne nad 130, v Nemecku rýchlejšie, podľa ostatných. Stála rýchlosť po diaľniciach 160 km/hod (tempomat). Keď som sa zabudol pri obiehaní, vyletela v niektorých úsekoch na 180, čo sa mi už zdalo moc, tak naspäť na tempomat, na 160-tku.

V Hamburgu na predmestí sme boli o 18.45. Kto pozná túto cestu vie, že tam nie sú dohromady žiadne kopce ako u nás – teda rovina. Ale je to diaľka.

Zdržali sme sa cca 1 hod. a šlo sa domov. Išli sme nonstop, na jednej benzinke už v Čechách sme si nadránom 2,5 hodiny pospali a doma sme boli v nedeľu pred obedom.

Jasné, že sa tankovalo, jedlo, trochu blúdilo, ale to patrí k veci.

Keď som robil inventúru celého výletu, zistil som, priemerná spotreba bola 7,6 l/100 a priemerná rýchlosť na PP bola 109 km. Za svet teraz neviem nájsť stavy km, iste ich nájdem, keď to nebudem potrebovať.

Prečo toto píšem?

Fábia trojštamprlík (v prílohe, na poslednej benzinke pred hranicou v Čechách) je dobré autíčko. -_-

Synovi som zapatlal fasádu, keby to náhodou našiel, aby sa nena...l. :)

post-9-1165619068.jpg

Odkaz ke komentáři

Chcel by som vidiet kopec kde je este cesta a auto by dosiahlo vplyvom gravitacie rychlost 190km/hod.Nemyslim tym volny pad!!!!!V tych rychlostiach uz velku ulohu zohrava aerodynamicky odpor.Takze chcel by som vidiet kopec kde je bezna komunikacia a auto by dosiahlo z neho rychlost len gravitaciou 190km/hod

ak si myslis ze ked roztahas auto dole kopcom 200km/h a prides narovinu a rychlost ti klesne na 180km/h lebo motor viac neutiahne a myslis si ze maximalna rychlost auta je 200km/h tak ja ta o opaku nebudem presviedcat ( lebo aj favo ide podla sprevodovania a dobreho kopca 220km/h) samozrejme ze nikdy neslo. lebo ani motor nema na to vykon. inak ak o tom nevies aj kamion ktory ma obmedzovac ktory ta nepusti cez 90km/h tak dole kopcom ked vyradis a je dobry kopec tak to rozbehnes aj na 130km/h. to je ten sami pripad ako HTP 200 dole kopcom. si myslis ze auto dole kopcom ked ide viac do otacok ako da na rovine je cim sposobene, asi tym ze je hnane inymi silami nie motor do otacok.

Odkaz ke komentáři

Pridam jeste moji zkusenost s fabkou combi 1.4 TDI 59kW zimni gumy ... mirne z kopecka 195 vic proste ne, omezovac otacek to poradne drzel - 5km jsem tu rychlost drzel, pak prislo mesto a kruhac. Sedel jsem v tom sam. Pri dvou lidech do mirneho stoupani 190 a kousicek vic ne .... preberte si to jak chcete, ja sam jsem zastancem TDI :palec2:

Odkaz ke komentáři

Závěr TDI jak ne co a jak kdy a kdy a za kolik

milan46: pp se nuluje při 10000, jinak údaj spotřeby vs. průměrná rychlost - souhlasím z vlastní zkušenosti, na dálnici to tak je, souhlasím i s tím, že 160 v poho, ikdyž takovou štreku absolvovat každý týden, HTP by šlo do kytek - na to jsou pak jiné motory, ale občas se to dá, schválně jsem tento týden čekal na vhodnou dobu a zkusil své HTP, 160 není problém, 180 až tak velký taky nééé, jen to chvilku trvá, dál už záleží na vnějších podmínkách, vítr, kopec ..., takže já osobně jsem měl max. 190 tacho, s kámošem jsme zkusili jeho 74kW, 180 asi jako u HTP 160, jelo to 200, ale to je už jen někdy dle podmínek.

souhlasím plně s Klácou.

Odkaz ke komentáři

Závěr TDI jak ne co a jak kdy a kdy a za kolik

milan46: pp se nuluje při 10000, jinak údaj spotřeby vs. průměrná rychlost - souhlasím z vlastní zkušenosti, na dálnici to tak je, souhlasím i s tím, že 160 v poho, ikdyž takovou štreku absolvovat každý týden, HTP by šlo do kytek - na to jsou pak jiné motory, ale občas se to dá, schválně jsem tento týden čekal na vhodnou dobu a zkusil své HTP, 160 není problém, 180 až tak velký taky nééé, jen to chvilku trvá, dál už záleží na vnějších podmínkách, vítr, kopec ..., takže já osobně jsem měl max. 190 tacho, s kámošem jsme zkusili jeho 74kW, 180 asi jako u HTP 160, jelo to 200, ale to je už jen někdy dle podmínek.

souhlasím plně s Klácou.

-_-;)

Odkaz ke komentáři

Pridam jeste moji zkusenost s fabkou combi 1.4 TDI 59kW zimni gumy ... mirne z kopecka 195 vic proste ne, omezovac otacek to poradne drzel - 5km jsem tu rychlost drzel, pak prislo mesto a kruhac. Sedel jsem v tom sam. Pri dvou lidech do mirneho stoupani 190 a kousicek vic ne .... preberte si to jak chcete, ja sam jsem zastancem TDI :palec2:

tak to je mozne a tomu sa da aj verit ono hned by som vymenil motor za tu 1,4 TDI 59kW. inak niet sa co cudovat ze to taha aj v kopci mato turbo a krutak tiez slusny.

Odkaz ke komentáři

houmr:

Ja netvrdim ze to drzi na rovine 195km/hod ja netvrdim ani ze mi to tolko da ale tvrdim ze niet kopca z ktoreho ked pustis fabiu aby LEN vplyvom gravitacie dosiahla rychlost 195km/hod!!!!!To je vsetko co tvrdim.Nezaujima ma nejaky kamion lebo to je uz o niecom inom.Kamion dokaze prejist useky na volnobeh ktore osobak nedokze....proste ma velke kolesa.

Koncim s touto debatou lebo je uplne o hovne.

Odkaz ke komentáři

houmr:

Ja netvrdim ze to drzi na rovine 195km/hod ja netvrdim ani ze mi to tolko da ale tvrdim ze niet kopca z ktoreho ked pustis fabiu aby LEN vplyvom gravitacie dosiahla rychlost 195km/hod!!!!!To je vsetko co tvrdim.Nezaujima ma nejaky kamion lebo to je uz o niecom inom.Kamion dokaze prejist useky na volnobeh ktore osobak nedokze....proste ma velke kolesa.

ja tiez tvrdim ze je to o nicom -_-

Odkaz ke komentáři

houmr:

ja tiez tvrdim ze je to o nicom -_-

to sem psal už před X stránkama ;)-_- , že je to vo hovně, a pak sem se do toho zapojil

sem sice zastáncem htp, ale abych psal, že jezdí 40kw verze přes dvě kila, nebo přes dvě :doh:rolleyes: a jezdí stejně jako 1,9tdi a podobně, no ty voe to mě poser lol

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...