Marshallex Vloženo 12. Říjen 2022 Sdílet Vloženo 12. Říjen 2022 Ahoj, prosím o pomoc. Mám Octavia II RS, motor 2.0 TSI CCZA, převodovka DSG 6 stupňová DQ250. Auto mám dva roky, má momentálně najeto cca 190 000 km, olej v převodovce byl měněn pravidelně po 60tkm a poslední výměna byla před cca 20tkm. Samozřejmě i s proplachem. Už dlouhou dobu pozoruji nějaké věci, které mne na převodovce znervózňují. Zkusím to shrnout co nejstručněji do pár bodů: - Když stojím a jen pustím brzdový pedál, auto se rozjede, nicméně cítím a slyším určité vibrace. Dá se to přirovnat k tomu, jako když s manuálem při rozjezdu přidáte málo plynu. Neděje se to však vždy, ale docela často. Otáčky motoru ani neklesnou pod klasický volnoběh, ani nestoupnou od volnoběhu. - Když dobržďuji např. ke křižovatce, občas mi přijde, jakoby spojka zůstala sepnutá déle než má a opět jsou nějaké vibrace a "přidušování motoru". - Velmi vzácně se mi také stala tato zvláštní věc - při pomalejším popojíždění a následném nečekaném zabrždění se vzácně stane to, že převodovka jakoby začne spínat spojku, poté si však uvědomí, že auto stojí a rozepne ji, poté ji opět začne spínat, pak opět rozepne, .... Takto se to opakuje dokud nedám převodovku do P. Otáčky motoru klesají a stoupají v závislosti na spínání spojky. Je to velmi vzácné, ale párkrát se to stalo. - Během dvou let se mi 2x stalo, že při popojíždění a nečekaném zabrždění motor zhasnul Převodovka jinak řadí velmi hladce a pěkně. Tyto věci mě však ničí a například ty vibrace určitě neprospívají dvouhmotě. Vím, DSG mají různé anomálie, ale toto mi přijde přes čáru. Neměl někdo podobnou zkušenost? Moc děkuji. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marshallex Vloženo 18. leden 2023 Autor Sdílet Vloženo 18. leden 2023 Nikdo nedokáže poradit? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lucky.jack Vloženo 18. leden 2023 Sdílet Vloženo 18. leden 2023 Na diagnostiku, jestli jsou tam nějaký závady. Opotřebený spojky, mechatronika, aktualizace SW... Těžko takhle soudit. Jak jsi psal DSG jsou specifický s těmahle věcma. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marshallex Vloženo 18. leden 2023 Autor Sdílet Vloženo 18. leden 2023 Na diagnostice nejsou žádné chyby. Byl proveden DSG reset, je to hladší, nicméně například vibrace při pouhém puštění brzdy při zařazeném D stále zůstaly. Také jsou zkontrolované silentbloky a uchycení převodovky, vše ok. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.