mambo Vloženo 21. Duben 2009 Sdílet Vloženo 21. Duben 2009 (editace) Musel jsem si trochu rejpnout. Já měl největší dojezd asi 780 km, tak těch 1000 km je pro mě nedosažitelná meta, navíc s nádrží jenom na 45l. Editováno: 21. Duben 2009, autor: mambo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Room75 Vloženo 25. Duben 2009 Sdílet Vloženo 25. Duben 2009 (editace) Taky přidám něco málo mých postřehů se spotřebou. Mám Roomstera 1.2 51kW, jezdím po okreskách denně 52km stejnou celkem kopcovitou trasu, píšu si pravidelně spotřebu a km, vše počítám podle natankování a ujetých km, ne podle PP, vždy jen jeden řidič (85kg) + lehký batoh. Auto mám nové od srpna 2008 a tankuju pouze OMV 95 Carrera. Benál mi nikdo neproplácí, nekradu a tak se snažím jezdit ekonomicky, nejedu ale žádnou ecorally, normálně podle rychlostních limitů s okolním provozem a hodně se snažím předvídat. V létě na letních plecháčích s 195/55 R15 Bridgestone ER300 jsem se nikdy nedostal pod 5,6 ,většinou okolo 6,0. V zimě na SAVA S3 185/65 R14, tady hodně závisí na okolní teplotě, když je okolo +10 st., tak jezdím taky za 5,6. Pokud je ale okolo 0 st. tak 6,5, no a hluboké mrazy 7,5 a více. Teď jsem prodal ty těžké letní 15-ky a koupil nové 14-ky plecháče s pneu 185/65 R14 BFGoodrich G-grip a včera jsem dojel z práce za 5,1. Vše je počítáno s vypnutou klimou, se zapnutou asi o cca 0,3 více. Ještě na okraj, dal jsem si tu práci a zvážil kola. Ty 15-ky i s pneu vážily 16kg, 14-ky i s pneu váží 11kg. Nevozím zadní prostřední sedadlo, to má asi 20kg. Dále mám vyjmutou přední záslepku nad chladičem, aby letěl do filtru sání chladnější vzduch přímo šterbinou mezi žebrováním a chromovanou lištou na kapotě. Pokud je tam ta záslepka, tak je box se vzduchovým filtrem dost horký, bez záslepky je jen takový vlažný. Editováno: 25. Duben 2009, autor: Room75 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Escrito Vloženo 25. Duben 2009 Sdílet Vloženo 25. Duben 2009 Spotřeba mimo město má být podle výrobce 5,6 to jsem se nidky na takovou spotřebu nedostal, vy ano? Jinak kombinovaná 6.8 to ano a město 8,9 mám někdy i méně. Na co jsou tam vůbec ty záslepky? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Room75 Vloženo 25. Duben 2009 Sdílet Vloženo 25. Duben 2009 Mimo město a v rovinatem terenu se dostanu i na 5, treba kdyz jedu mezi Opavou a Krnovem, ale musim se snazit. Kdyz vezu rodinku s bagazi taky pod 6,5 nejdu. Po městě moc nejezdím, nekdy jedu treba jen 3km a to nema smysl sledovat, nezahreje ani voda, natoz olej, to pak jedu za 10. Fakt nevim naco jsou ty zaslepky, asi jen aby slo videt dolu pred chladic. V navodu se o tom nic nepise. Mel jsem FI kratkou s motorem 1.4 16V 55kW a jezdil jsem na ni stejnou trasu jako ted s roomsterem jeste o cca 0,2 mene. Byl to dobry motor ale s takovym gumovym projevem, musel se hodne tocit aby to jelo. Roomster s HTP ma hodne lehke prevody proto se mi zda zivejsi ale po 100km/h umira, zato ta 1.4 se zacala probouzet. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bojler Vloženo 26. Duben 2009 Sdílet Vloženo 26. Duben 2009 Room75: lžeš úmyslně a nebo je to jenom neznalost? ani krajní sedadlo nemá 20kg, natoz prostredni, ktery vazi 11kg. krajní má 16kg. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bojler Vloženo 28. Duben 2009 Sdílet Vloženo 28. Duben 2009 Tak i druhe tankovani potvrdilo jarnich 7,4l, takze po vymene za zimni klesla spotreba o cca 0,6l. Asi se motor postupne zabehl a snizeni spotreby nebylo patrne kvuli zimnim kolum. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Blacky Vloženo 28. Duben 2009 Sdílet Vloženo 28. Duben 2009 jj to se mi taky zda, ale mam najeto 30kkm, takze asi spis min slapu na plyn. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Octavian1 Vloženo 28. Duben 2009 Sdílet Vloženo 28. Duben 2009 Zkousel jste nekdo u 1,4 spotrebu na dalnici? jaka je nejlepsi verze jizdy spotreba/rychlost? Ja jel dneska do Prahy z Usti kolem 120 km/h takze jako snek a mel spotrebu kolem 7,7 a to jeste do Lovosic byly okresky kde jsem mel spotrebu 6,4. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Blacky Vloženo 28. Duben 2009 Sdílet Vloženo 28. Duben 2009 mnoo takovou mam i ja s HTP. Mas jerste malo najeto, casem to krapet klesne. Kolem 7 by to pri tech 130km/h melo byt. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Octavian1 Vloženo 28. Duben 2009 Sdílet Vloženo 28. Duben 2009 No tak ted nazpet z Prahy a to jsem to celkem valil kolem 140-150 a spotreba prumerna 7,1 No to me pos... zas to neni tak velkej rozdil z kopce do kopce, nebo mozna byl rano silnejsi protivitr no nevim. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
klobouk2 Vloženo 30. Duben 2009 Sdílet Vloženo 30. Duben 2009 Minulý týden: Cesta Olomouc - Praha průměrná spotřeba 7,3 průměrná rychlost 101 km/h Cesta Praha - Olomouc průměrná spotřeba 7,0 průměrná rychlost 89 km/h Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bojler Vloženo 1. Květen 2009 Sdílet Vloženo 1. Květen 2009 Tak ja uz nechapu opravdu nic. Dneska jsme vyrazili na vylet z Prahy pres MB do Jicina. Spotreba 6,5l - je teda pravda, ze sem pres 130 nejel a byla to poklidna jizda ustalenou rychlosti. Ani tohle ale driv nebylo. Mam takovy pocit, ze vyssi spotreba je zapricinena taky kopcovitosti okoli, kudy standardne jezdim. D1 je jeden dolik za druhym, z Jihalvy do Znojma taky zadna placka. Ted sme jeli skoro furt po rovince a cestou tam byla spotreba dokonce 6l.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
majko Vloženo 1. Květen 2009 Sdílet Vloženo 1. Květen 2009 No a nechcel si verit zesa to da Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vojtaS Vloženo 4. Květen 2009 Sdílet Vloženo 4. Květen 2009 (editace) Zdravim, Pardubice - Volduchy 203 km - průměrná 82 km, 2hod27 min, průměrná spotřeba 6,8 l. 2.5.09 Hrochův Týnec (Východní Čechy) - Poprad (SK) 432 km - 5hod:51min - průměr rychlost 74 km/h - průměrná spotřeba 6,4 l/100 km 3.5.09 Poprad - Levoča - Spišský hrad a zpět 122 km - 2:15 - průměrná rychlost 54 km/h - průměrná spotřeba 5,6 l/100 km 4.5.09 Poprad - Humenné - Michalovce (Zemplínská Šírava) - Levoča - Poprad 368 km - 6:31 - prumer 57 km/h - prumer 5,2 l/100 km Editováno: 4. Květen 2009, autor: vojtaS Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rexton Vloženo 5. Květen 2009 Sdílet Vloženo 5. Květen 2009 Moja spotreba od zaciatku auta je 6.2 ked jazdím v autoškole zo žiakmi tak mam 5.5 niekedy 6.0 najmenej som mal 5.5 a tak sa to pohybuje aj do 6.5 to som mal najviac som maximalne spokojný so spotrebou fabia 1.2 HTP 51kw + prikladka foto mal som 5.5 len som nestihol a skocilo 5.6 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mambo Vloženo 5. Květen 2009 Sdílet Vloženo 5. Květen 2009 Pěkná spotřeba. Fabia s tímhle motorem je pro autoškoly asi nejlepší volba. Většinou se stejně jezdí po městě nebo někde okolo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HjM Vloženo 5. Květen 2009 Sdílet Vloženo 5. Květen 2009 Rexton: tak to je fakt super spotřeba, na to že je to v autoškole Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Blacky Vloženo 6. Květen 2009 Sdílet Vloženo 6. Květen 2009 hmm., pekne, ale myslim, ze ty motory z toho nadseny nejsou. plazit se 50 na 5, ventily asi obcas skacou co? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rexton Vloženo 6. Květen 2009 Sdílet Vloženo 6. Květen 2009 ale na 50 nejdu na 5 na 4 a to je uplne idealne pre nich tak určite sa auto viac opotrebovava ked sa na tom ucia ziaci ale zo zaciatku vzdy idu na trenážer čiže zatial žiadnemu žiakovi čo mam tuto novú fabču im to nezhaslo na tych starsych sa im to podarilo par krat aj s odpichom ale jak sa hovorí na chybách sa človek učí Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rexton Vloženo 6. Květen 2009 Sdílet Vloženo 6. Květen 2009 Kto je sklamaný zo svojej spotreby na romster alebo na fabiu tak nemusite kamarát ma nový seat ibiza 1.4 63kw je to mensie nez fabia mensi kufor je to nizsie a ma tam spotrebu 8.5 az do 9 od zaciatku auta ma kombinovanu 8.8 auto ma najazdene 4230 KM ja ma hovorim jazdis zo zatiahnutou rucnou asi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Blacky Vloženo 6. Květen 2009 Sdílet Vloženo 6. Květen 2009 jasna vec, jedna moje sekretarka, ma Suzuki SX4 a po 15000km, je porad na 8,5l, proste Z.L.O Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bojler Vloženo 8. Květen 2009 Sdílet Vloženo 8. Květen 2009 Tak definitivne potvrzuju spotrebu kolem 7,3 na klasicke trase, tzn. snizeni skoro o litr... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fus Vloženo 9. Květen 2009 Sdílet Vloženo 9. Květen 2009 No spotreba u mi FII 1.2 51KW je docela dobra je to kolem 6 l a to je skoro stejny jako udava vyrobce. Jinak jezdime treba od nas z podebrad k pribuznejm do ostravy a kdyz pojedu predpisove tak se mi podari spotreba neco malo pod 5 l coz to uz je pekny. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ricoti Vloženo 14. Květen 2009 Sdílet Vloženo 14. Květen 2009 Ahojte,mám FII 1,2 51 KW. Raz sa mi podarilo urobiť spotrebu na cca 50-tich km spotrebu 4,9l/100km. Bola to trasa obec + mimo obec, rýchlosť mimo obce som neprekročil nad 100kmk/h.V aute som bol sám + cestovná taška. Väčšinou túto trasu prejdem za 5,1 až 5,5l. Pravidelne jazdím 150 kilometrovú cestu (obec+mimo/dialnica - 50/50) a vtedy mám spotrebu 6,3l. Ale pri trvalej jazde okolo 140 po dialnici sa to hned ocitne pri 8l. Auto má najazdené 34tis km. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mambo Vloženo 17. Květen 2009 Sdílet Vloženo 17. Květen 2009 (editace) Dneska Rokycany - Praha - Brno, hlavně dálnice, zbytek po městě, čtyři dospělí a něco v kufru: 7.2 l Zpátky ta samá cesta a stejné obsazení, průměrná rychlost 109 km/h: 6.3 l. Docela rozdíl, jel jsem přibližně stejně rychle, ale zpátky je to asi víc z kopce. Zarazilo mě, kolik dělá rozdíl zimní 185/60 R14 a letní 195/55 R15 v tom, co zobrazuje počítadlo km, u letních je to o 30 km na 600km méně. Je to možný? Editováno: 17. Květen 2009, autor: mambo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.