Přejít na obsah

1,4 16V vs 1,6 16V

petrk1

Doporučené příspěvky

• o 2 týdny později...

Snad ani to nemá vyznět, že jsem nespokojenej, jen jsem asi opravdu od toho motoru očekával víc. Ono mi taky hodně zkresluje stav věci, že neustále přesedám do TDI. Ale skutečnost že 50 kw fabia jede stejně tady je !

Je to tím, že jezdíš s turbem a ještě velkým obsahem 1.9. Pružnost se oproti 1.4 nedá srovnávat. Co se týče 1.4 MPI a 1.4 16V - tak jsem měl možnost jezdit brigádně ve Škoda Auto během jednoho léta na polygonu v MB. V té době se tam v nulté serii občas objevila novinka 1,2 HTP - ta se mi v té době líbila. Dnes má už pokaženou pověst -> jako nápad mi to nepřijde špatné, jen by chtěla konstrukčně dotáhnout. No nic -> k tématu. 1,4 8V se mi na popojíždění po polygonu zdála také bez rozdílu. Dole byla stejně výkonná (což i je) ale nahoře už nemá ani sílu a ani výkon. 16V nahoře (od 3500) opravdu ožívá a pak až do 5200 jede a táhne. Před fabkou jsem měl Feldu s 1.6. Ta táhla výborně odspodu, ale nahoře nad 4700 úplně ztratila sílu a motor již jenom řval. U 1.4 16V mám vyzkoušený kopec za Loděnicí u Berouna směr Praha, kdy krásně táhne a drží 160 i se 4mi dospělými na palubě(320kg).

Jinak chci utěšit, ty co nemají najeto ještě přes 15 tis. ať nemají strach (motor je ze začátku opravdu velkým zklamáním), po 15tis když se pěkně zajede jezdí skvěle. Co se týče porovnání Feldy s 1.6 8V (55kW) a 1.4 16V (63kW) -> líbí se mi víc 1.4 a žere podstatně méně než 1.6. 1.6 16V ocení zejména ti co vozí stále plnou osádku a náklad v kufru. Já jezdím jen s manželkou, nebo sám a 1.4 16V jezdí svižně. Dálniční provoz stíhám bez zbytečného zdržování.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...