Návštěvník Vloženo 1. leden 2023 Sdílet Vloženo 1. leden 2023 Neinštaloval niekto wallbox s podporou od EU (cca30 000)? hladam vhodny typ wallboxu a podmineka je toto Podporovány jsou pouze dobíjecí stanice, které mají funkci řízení odběru elektřiny při dobíjení elektromobilu z elektrorozvodné sítě dle sjednaného maximálního příkonu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
deto Vloženo 1. leden 2023 Sdílet Vloženo 1. leden 2023 Chcel som, ale nakoniec som cukol. Nicmene, vacsina normalnych wallboxov to uz vie - riadit odber. Napr. https://www.autonabijeni.cz/ a daj si vyfiltroval dynamicke riadenie vykonu. Mimochodom, dotacia je 30 000 ale max 50% nakladov... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Vloženo 1. leden 2023 Sdílet Vloženo 1. leden 2023 takže nepoužíváš wallbox vobec alebo si cukol iba od dotacie? neviem ci to ma velky vyznam ked skoda vie max 3,7 tusim Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
deto Vloženo 1. leden 2023 Sdílet Vloženo 1. leden 2023 Nakoniec som ho nedal instalovat s tym, ze si ho necham nainstalovat az ked budem mat plug-in alebo elektro auto. (povodne som to mal v jednom baliku s FVE). Ak to nepotrebujes hned (za mna k plug-inu to nedava uplne zmysel), tak by som pockal - casom budu ine, snad lepsie technologie. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomekp Vloženo 12. leden 2023 Sdílet Vloženo 12. leden 2023 Taky jsem přemýšlel o využití NZU, ale bylo potřeba udělat projekt, zaplatit firmu atd. Ve finále by to bylo dražší, než si WallBox pořídit mimo NZU. Nakonec jsem si ho nainstaloval sám. Zatím je napojen na jednu fázi - mám plug-in O iV. Po půlroční zkušenosti musím říct, že to rozhodně význam má. Je to pohodlnější s možností řízení a sledování odběru při nabíjení. Navíc mám možnost nabíjet ze sítě nebo FVE. WallBox je instalován na venkovním stání. Do budoucna, třeba až bude plnohodnotný elektromobil, nabíječku můžu připojit na tři fáze... 1 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.