petr.podzimek Vloženo 8. Únor 2023 Sdílet Vloženo 8. Únor 2023 Ahoj, koukal jsem jak je řešený HUD v palubovce a vypadá to jako magnet na prach. Nevíte někdo jak to z toho dostat bezpečně prach a jak to opatrně čistit? Jak to čistí v servisu? Mám velice špatné zkušenosti s čištěním čirého krycího skla budíků u O3 FL, který nešlo čistit bez poškrábání a u čištění vzduchem hrozilo vniknutí prachu dovnitř (celý díl není vzduchotěsný/prachotěsný). Díky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
soray Vloženo 8. Únor 2023 Sdílet Vloženo 8. Únor 2023 (editace) Já používám na budíky tuhle utěrku, vyrobenou v Německu (žádná Čína) https://www.detailingshop.cz/microfiber-madness-yellow-fellow-2-0-40x40cm-mikrovlaknova-uterka/. Má velmi jemná vlákna. Důležité je si ji vyčlenit pouze na údržbu budíků (a HUD), nic jiného s ní nečistit. A po použití zase uzavřít do obalu, ve kterém se prodává, ať se do ní nedostanou nečistoty, které by při dalším čištění mohly způsobit poškrábání citlivého povrchu.. Pokud bude potřeba i čistič, tak např. toto https://www.detailingshop.cz/nerta-window-cleaner-500ml-cistic-oken/. Editováno: 8. Únor 2023, autor: soray Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petr.podzimek Vloženo 8. Únor 2023 Autor Sdílet Vloženo 8. Únor 2023 Z návodu k obsluze: Citovat Displej digitálního panelu přístrojů, displej Head-up Před čištěním vypněte zapalování. Znečištění odstraňte lehce navlhčeným měkkým bavlněným nebo vlněným hadříkem. POZNÁMKA Nebezpečí poškození displeje! Pro odstranění nečistot nepoužívejte tekutý čistič. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
soray Vloženo 10. Únor 2023 Sdílet Vloženo 10. Únor 2023 Tak na jednu stranu píší navlhčit, na druhou pak nepoužívat tekutý čistič... Ale chápu, že se potřebují chránit přeď méně přemýšlivými jedinci. Ještě jsem se nesetkal s tím, že by šetrný čistič poškodil displej. Ale pokud budeš mít strach, použij místo čističe destilku. Důležité je nedělat to na sucho, pak opravdu hrozí poškození. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik1971 Vloženo 10. Únor 2023 Sdílet Vloženo 10. Únor 2023 alebo pouzit to,co odporucaju zo Skoda kuchyne... Čistič displeja 2 v 1 | Interiér | Kozmetika a kvapaliny | Pre vaše vozidlo | Katalóg | Slovenská republika (skoda-auto.sk) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
soray Vloženo 10. Únor 2023 Sdílet Vloženo 10. Únor 2023 Mě to teda přijde raketa za 10,5ml čističe (bude to podobný mix izopropylalkoholu jako jiné čističe na tyto povrchy), ale pokud to někdo dá, tak proč ne 👍 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petr.podzimek Vloženo 10. Únor 2023 Autor Sdílet Vloženo 10. Únor 2023 Tak ono je otázka co je to za plast, který HUD kryje. Zda je to odolné vůči IPA a zda je to odolné oproti mikro vláknové utěrce (byť velice, velice jemné). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dettekorr Vloženo 10. Únor 2023 Sdílet Vloženo 10. Únor 2023 Cistil bych to osobne tlakovym vzduchem max 2,5 bar. Anebo se prodava stlaceny vzduch ve spreji pro cisteni elektroniky. Stoji to pakatel. Fouknes a hotovo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
soray Vloženo 10. Únor 2023 Sdílet Vloženo 10. Únor 2023 HUD jsme čistili u spousty aut a naprosto bez problému. Chce to být hlavně opatrný a použít kvalitní utěrku (viz výše) s čističem. Raketovou vědu bych z toho nedělal. 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik1971 Vloženo 10. Únor 2023 Sdílet Vloženo 10. Únor 2023 před 19 minutami, soray napsal: Mě to teda přijde raketa za 10,5ml čističe (bude to podobný mix izopropylalkoholu jako jiné čističe na tyto povrchy), ale pokud to někdo dá, tak proč ne 👍 Ja to samozrejme viem,ze to nebude nic mega specialne,iba ta cena taka je,ale navod pise nepouzivat tekuty cistic a sami ho na to v prislusenstve odporucaju.... 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
soray Vloženo 10. Únor 2023 Sdílet Vloženo 10. Únor 2023 To máš pravdu 🙂 Myslím, že se tam platí hlavně za designový obal a utěrku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik1971 Vloženo 10. Únor 2023 Sdílet Vloženo 10. Únor 2023 Hezka to dekorace za 12,20 eur:-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.