Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo (editace)

Řešil jste už někdo výplně kapes dveří, přihrádky před spolujezdcem, vlevo od volantu a loketce? Máte někdo šablonu na výrobu uděláno samo domo nebo podle originálu co prodávají na Aliexpressu Turci? 

Pokud ne, koupil bych tu sadu na Ali a udělal šablonu, měl by někdo zájem? 

Editováno: , autor: Petr Svetr
Vloženo

No právě na KAROQu jsem se nechal inspirovat, pokud by nikdo neměl šablonu, koupím a udělám šablonu nebo jich žepa vyrobím že samolepicího materiálu, jak to pravé někdo pro Karoq vyrábí a prodává... 

• o 2 týdny později...
Vloženo (editace)

Tak mi došla také sada od Turka z Aliexpressu, budu lepit. Pro info, Turek to na svém webu graficar.com.tr prodává mnohem levněji a s dopravou zdarma. 

• o 1 rok později...
Vloženo (editace)

mám k dispozici jednu sadu samolepicích textilních výplní do všech přihrádek, vyrobených podle šablony od Turka, kdyby měl někdo zájem tak SZ, dodělával jsem sadu pro známého ab ze zbytku ještě jedna sada vyšla,,,

Edit 24.2.2025: prodáno, již žádnou nemám a mít nebudu...

• o 2 měsíce později...
  • o 2 týdny později...
Vloženo (editace)

Nevím proč by to nemělo sedět, když to bude kvůli nějaké nedokonalosti poznat, tak z důvodu, že to špatně nalepíš... jinou možnost nevidím...

a zkoušel jsi to reálně foto hledat? co se třeba podívat ke Scale, vždyť jsou to s Kamiqem sourozenci ... https://forum.skodahome.cz/topic/158539-inšpirácia-interiér/page/2/#comments

Vloženo

@Petr Svetr, já tedy @manager666 naprosto chápu, že se ptá. Taky jsem některé doplňky třeba z Alíku nedal protože kvalita provedení prostě neseděla mým hnidopišským požadavkům a nechtěl jsem, aby to v autě vypadalo jako tuzing. Výplně u Karoqa od turků nebyly zrovna nic moc, dost silný koberec a neseděl přesně až do drážky prolisu kapsy a bylo to docela dost vidět. Takže @manager666 jediná šance je, koupit, nalepit a když se ti to nebude líbit, strhnout. Já takto vyhodil třeba ambientní pásek do palubky. Bylo to prostě vidět, že to není originál. 

Vloženo

ok, jak jsem psal, stačí hledat a číst ...zkušenosti je zde na fóru dost...

Ano od Turka to tlusté a hůř se s tím pracuje, proto jsem si (a nejen já) podle Turka udělal šablony, koupil mnohem lepší materiál a nalepil... obecně bych si šablony udělal i tak, kdybych něco zmršil, abych mohl lepit znovu. A aby to sedělo, jak píšeš až do drážky, je to vše o zručnosti, proto doporučuji začít u dveří spolujezdce, tam to tak nebolí a pak už ví člověk jak na to... každopádně je to dračka... jsou tací, kteří to lepili na mokro, na to bych ale nqeměl třeba já odvahu... každopádně když dobře nalepíš, výsledek je super...zkušenosti se dají najít i ve vlakne u Karoqa ...

Vloženo

Na mokro jsem to lepil já Rapidu, ale měl jsem koberec od Rusa z drive.ru a ten byl docela tenký. A šlo to dobře, akorát vody nesmělo být moc. A vysušil jsem to pak fénem a přitom jsem koberec ještě natahoval do okrajů.

Vloženo

ten ruský koberec jsem kupoval také, ale u nás, v ahifi.cz - Černý samolepicí potahový koberec Comfortmat Carpet Style Black a nebo alternativa, když nebyl k dispozici, tak německý Samolepicí černá potahová látka Mecatron 374051, ale ten není tak dobrý, ten mají v ahifi.cz, ale levněji vyjde v carmedia.cz

o kobercích je toho na tomto fóru vcelku dost, třeba i tady: https://forum.skodahome.cz/topic/151447-samolepiace-látky-ako-náhrada-tapacíra/

Vloženo

ještě si dovolím doplnit pár rad k lepení Comfortmat Carpet Style Black a Mecatronu (Turka jsem nikdy nelepil), materiál je dost pružný, opatrně při lepení, snažte se při lepení díl nenatahovat, jinak v bude na konci přebývat, je třeba úplně volně klást, podkladový igelit (resp. voskovky papír) je jakoby tužší ale pěkné klouže, dobře se s ním pracuje , také pozor, lepidlo je hodně chytlavé, ale když jsem lepil a ujelo mi to, šlo odlepit , sice se odlepilo z toho textilu , ale na plastu drželo a nemá tendenci se odlepovat. Je třeba vždy začít nahoře a snažit se nalepit úplně na fest, bez sebemenší mezery od plastové hrany... je to drbčka, ale výsledek stojí za to... přihrádky v palubce u řidiče i spolujezdce jsem měl vydané, pak to šlo pěkně i tam... 

a k lepení na vodu, od jednoho, co si ode mne výplně koupil: "Já mám dobré zkušenosti s lepením na vlhko. Udělám si do rozprašovače vodu s pár kapkami jaru. Lehce navlhčím plastový podklad a i lepidlo na filcu. Hlavně si ale pořádně postříkávám ruce, aby byly furt mokré - pak k nim lepidlo nelepí. Na vlhkém plastu než to vyschne jde s filcovou šablonkou lehce posunovat a dovyrovnat ji. Pak fénem nebo možná z dálky horkovzduškou vše vysušit a lepidlo pevně přilne." 

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...