Blacky Vloženo 12. Září 2011 Sdílet Vloženo 12. Září 2011 Mnoo na projektor mas v aute jeste kolecko ne? Tak to cele trochu zvedni a potkavacky si das niz tim. Jinak to bohuzel nejde. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
voltys Vloženo 12. Září 2011 Sdílet Vloženo 12. Září 2011 Dobrej nápad Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
voltys Vloženo 13. Září 2011 Sdílet Vloženo 13. Září 2011 Tak to nejde jelikož jsou obě paraboli spojené a tim kolečkem z kabiny se sklápjení i dálkové. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Blacky Vloženo 13. Září 2011 Sdílet Vloženo 13. Září 2011 Fakt? tyjo tak to sem netusil. hmm tak to asi teda nepujde. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dravond Vloženo 21. Září 2011 Sdílet Vloženo 21. Září 2011 Nemáte někdo zaručenou radu jak zlepšit světelnost projektorových světel? Roomster 1,6/projektorová světla H7. Zkusil jsem snad už vše včetně Osram Nightbreaker plus 90%, ale v porovnání s Fab. 1, případně s Fab. 2, která má H4 je světlo stále takové tlumené....... Byl jsem i na seřízení, také vše ok jen ta intenzita..... Připadá mi, že to není ono?????(především při mokré vozovce a protijedoucích autech není vidět téměř nic) Nedá se ta čočka třeba nějak vyčistit, případně vyměnit? Děkuji, Dravond Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bojler Vloženo 21. Září 2011 Sdílet Vloženo 21. Září 2011 1. je dobré udržovat čistá světla 2. pročti si vlákno, já doporučuju tungsram megalight, líbí se i dalším uživatelům, co je zkusili Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dravond Vloženo 21. Září 2011 Sdílet Vloženo 21. Září 2011 1. je dobré udržovat čistá světla 2. pročti si vlákno, já doporučuju tungsram megalight, líbí se i dalším uživatelům, co je zkusili Světla mám čisté..... Všude píšou, že Osram Nightbreaker plus 90%, výrazně pomohl..... určité zlepšení tam je, ale po srovnání s obyčejnou H7 u fab1 a Osram Nightbreaker plus 90% v roomsteru je rozdíl viditelný ve prospěch fab1. Jen jsem nenašel porovnání mezi Osram Nightbreaker plus 90% a tungsram megalight...... Vlákno najdu kde? Je to něco staršího? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bojler Vloženo 21. Září 2011 Sdílet Vloženo 21. Září 2011 Toto vlákno. Je tady o tom osm stran zkušeností včetně odkazu na obchody.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Escrito Vloženo 23. Září 2011 Sdílet Vloženo 23. Září 2011 Tyto světla jsou prostě na nic, trochu to zlepší lepší žárovky a víc se s tím nedá dělat. Nevím jak mohla Škodovka vypustit na silnice tak hrozná světla, nevím co vidí člověk co má nějaké problémy se zrakem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Blacky Vloženo 23. Září 2011 Sdílet Vloženo 23. Září 2011 Sorry clovek co ma potize se zrakem nema za volantem co delat. Ze ty svetla svitej hur je fakt, ale neni to zadny drama. Lepsi zarovky trochu pomuzou, ale i tak na normalni jizdu podle predpisu v poho. Jinak by to ani SA nemohla pustit do provozu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 23. Září 2011 Sdílet Vloženo 23. Září 2011 A hlavně - dvojžárovková světla FI jsou sice pro uživatele "výborná", protože šajnujou jak peklo, ale běda jak si milý uživatel "pozapomene" stáhnout při zatížení parabolky dolů nebo když se mu nedej pámbu rozštelujou - to pak je na zastřelení od všech, co jedou proti němu. Když máme srovnávat "paraboly s čirou optikou" z FI a projektory "s cornerem i bez" z FII/R, tak musím říct, že srovnáváme dva naprosto opačné extrémy co se týče osvětlení a funkce. Kdo byl zvyklý jezdit s FI, po přechodu na projektory brečí - ale kdo někdy potkal v protisměru "jedničku fábuli", která mu naprosto nesilomrdně vypálila černý fleky do sítnic (a kdo takovou NEPOTKAL???!!!), tak ten je za projektorová světla škodofce jednoznačně vděčnej jak jezevčík... A pokud si nějakej vohnout do těch parabol ještě nacpe HIDy, tak to už je totálně na klacek... 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maverick Vloženo 24. Září 2011 Sdílet Vloženo 24. Září 2011 No, problematika serizeni svetel a HID je jasna vec, o tom nema cenu diskutovat. Nicmene pro porovnavani ucinnosti svetlometu je potreba mit danou premisu, ze ta ci ona svetla jsou serizena spravne. Argumetovat tim, ze projektory FII/R predFL sviti sice naprd, ale je to vlastne OK, protoze v pripade spatneho serizeni neoslnujou tolik jako svetla FI, je zcestny a ucelovy. Svetla FI byly vyborny, jejich drobnym problemem byly jen nerovnomerne rozprostreni svetla a "bludny" paprsky dany parabolovou (FF) technikou, ktere obtezuji hlavne pri mlze v podobe samooslnovani. Projektory FII/R predFL maji sice diky DE modulu perfektni rozprostreni parpsku na silnici, ale jeho geometrie a intenzita vychazejiciho svetla je proste mizerna a paradoxne (jak uz bylo receno) je zakladni svetlomet s H4 uzivatelsky ucinnejsi. Faceliftova svetla s DE modulem nastesti tenhle handicap odstranila zmenou z bi-halogenu na klasicky 2xH7. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bojler Vloženo 24. Září 2011 Sdílet Vloženo 24. Září 2011 No vidíš a ten "drobný problém" je podlě mě oproti projektorům velký zápor. Fabia I obecně dost oslňuje i při seřízení, má velmi nerovnoměrné rozdělení světla a úplně chybí oproti projektorům ve FII/R osvětlení chodníku a "příkopu". Což je velmi dobré hlavně kvůli chodcům. Fabia jako taková svítí "ve světlých bodech" výrazně víc a není tak náchylná na znečištění světel. V tom je lepší. Já jsem si namontoval pořádné žárovky a problém s nižší intenzitou je vyřešený. Za světla ve FI bych neměnil, jenom musím hlídat čistá krycí skla. Dodám, že doma máme obě varianty. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maverick Vloženo 24. Září 2011 Sdílet Vloženo 24. Září 2011 Doma mame taky obe varianty, tedy srovnavam z praxe (a mohl bych pridat srovnani i s OII FL a to halogen i xenon). Pokud ti u FI chybi osvetleni chodniku a prikopu, je u tebe neco spatne. Nase FI sviti do techto mist s vyraznou intenzitou, navic pak velmi dobre osvetluje protismer, coz je u FII/R s bi-halogenem tabu. Konec koncu, potvrdil to i Auto Bild a jeho (ne)pravidlny test svetlometu ve spolupraci s Hellou. V primem srovnani FI vs. FII/R s DE modulem muze FII/R bodovat pouze v homogenite rozlozeni vyzarovaneho svetla, tim jeho vyhody v tomto pripade konci. A to vubec neresim vykon dalkovych svetel, kdy FII/R s DE modulem a pouze vykonem 2xH7 skrz jedinej kompromisni DE modul nema na 2xH7 + 2xH3 sanci. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bojler Vloženo 24. Září 2011 Sdílet Vloženo 24. Září 2011 (editace) Pokud ti u FI chybi osvetleni chodniku a prikopu, je u tebe neco spatne. Pripadne by ses mozna mohl mylit. Jake mas ve FII/R zarovky? Ja srovnavam Tungsram Halogen a v Roomsteru mám natáčecí variantu světel s Tungsram Halogen +50%. Navic rozdeleni svetla je uplne jine, vubec to prece neni jenom o rovnomernem osvetleni. Jeste dodam, ze Roomster je asi dva mesice po prohlidce, Fabia prosla pred par tydny technickou. Tak bych svetla mely byt u obou v poradku. Editováno: 24. Září 2011, autor: bojler Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maverick Vloženo 24. Září 2011 Sdílet Vloženo 24. Září 2011 V obou autech jsou standardni zarovky Osram Original Line, po ruznych experimentech se zvysenou svitivosti a mizernou vydrzi jsem se vratil ke standardnim zarovkam. Jinak FII je vybavena projektorovymi svetlomety bez nataceni (pouze corner mlhovky). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bojler Vloženo 24. Září 2011 Sdílet Vloženo 24. Září 2011 No vidis, mne vydrzely prvni zarovky 25 000km a pak jsem zkusil jiny. Zkusim udelat fotky, jestli z toho bude neco poznat. U sluzebnich aut bez nataceni jsem jezdil pres den, to stejny Octavie (tam navic s parabolou, po faceliftu uz je nekupovali), tak nevim, jestli je tam citit rozdil. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maverick Vloženo 24. Září 2011 Sdílet Vloženo 24. Září 2011 Na moji byvaly FI jsem menil zarovky jen jednou, levou pri 42tkm a pravou pri 45tkm. Pak az do prodeje v 74tkm zadna vymena. Tam jsem ale mel vzdy jen standardni zarovky. V FII se menily kolem 30tkm, pak Silverstary po cca 8tkm, pak NigtGuard po 7tkm, a pak se vratily bezne Original line a drzi zase uz 30tkm. Na druhe FI jsou jen standarni, vymena obou tesne za sebou v 33tkm, ted ma auto 56tkm a stale drzi. Do FI jsem proste nemel potrebu davat vykonnejsi zarovky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 24. Září 2011 Sdílet Vloženo 24. Září 2011 Já jsem skoro přesně ve 33 000km měnil určitě ještě původní "standartní" Osramy za Night Breakery Plus - a zatím po měsíci a půl musím poctivě potvrdit, že ty NB+ jsou proti původním o světelný roky někde jinde... A přesto si myslím, že třeba takovej favorit vzhledem ke svý obrovský ploše hlavních světel svítí s obyčejnou H4/55W/65W daleko líp, než projektor se standartní žárovkou H7/55W. Rozdíl je daný svítící plochou - prostě ten obrovskej zasklenej škopek na každý straně čumáku má úplně jiný pokrytí respektive ROZPTYL světla, než uzoučká (relativně) čočka projektoru... A člověk daleko víc vnímá, jak má osvětlený bezprostřední okolí před autem - neboli tam, kam projektory svítí relativně málo. Respektive tam kde projektory mají své nejlepší oblasti svícení "zakázané" clonami, protože by oslňovaly... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
grim334 Vloženo 1. Říjen 2011 Sdílet Vloženo 1. Říjen 2011 (editace) vcera jsem po dlouhem vahani a cteni for vymenil standard zarovky za zde vychvalovany tungsram +90%, zarovky jsou v krabicce brandovane primo GE a musim rict ze maximalni spokojenost s vysledkem. Svetla jsou nataceci projektory FL a je to focene na stejne nastaveni ve dvou dnech proto malinko jiny uhel. na fotce vlevo puvodni zarovky z fabriky vpravo pak po vymene za tungsramy. Pri jizde je pak mnohem lip videt, svetlo je belejsi a vic intenzivni, u dalkovych je pak rozdil jeste vetsi. Pri porovnani s xenonem se barva svetla blizi xenonu a ten ma pak navrch intenzitou svetla kde skok v intenzite je pak zhruba stejny jako mezi standard zarovkama a tungsram. resume, doporucuju tungrsramy, za pulku ceny osramu night breaker + je zlepseni vyrazne. Nakoupeno zde Eshop Editováno: 1. Říjen 2011, autor: grim334 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 2. Říjen 2011 Sdílet Vloženo 2. Říjen 2011 (editace) mistake Editováno: 2. Říjen 2011, autor: Ekkar_z_Bastlírny Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kecka Vloženo 2. Říjen 2011 Sdílet Vloženo 2. Říjen 2011 Mam taky ty nataceci projektory.... to ze sviti na p.... sem si uz nejak zvykl... , ale mate pred autem taky cerne misto bez osvetleni ??? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 2. Říjen 2011 Sdílet Vloženo 2. Říjen 2011 Ne, co mám Night Breakery, tak ne - předtím ano, byly před autem tmavší oblasti s horším osvětlením - ne úplně černé, ale zřetelně méně osvětlené. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
grim334 Vloženo 2. Říjen 2011 Sdílet Vloženo 2. Říjen 2011 zadne cerne ani tmave misto nemam, na potkavacky rovnomerne osvetleni cele plochy, na dalkove dva svetlejsi pruhy v tesne pred autem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pitris.K Vloženo 6. Říjen 2011 Sdílet Vloženo 6. Říjen 2011 Zdravím, mám natáčecí projektory a včera mi přestala svítit žárovka...chtěl jsem ji tedy vyměnit a po oddělání záslepky na mě vykoukl ulomený drátek.Je to ulomené přímo u tech pinů.Jsou tam dva hnědé a dva červené dráty.Nejde ta kabeláž ve světle celá vyměnit?Řešil už někdo něco podobného? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.