lenylenyleny Vloženo 20. Únor 2023 Sdílet Vloženo 20. Únor 2023 Dobrý den, asi 4x za poslední měsíc mi na autě Fabia 1.9Sdi, 2001, hatchback, 273tis. na budíku začalo něco klepat, pocitově z prostoru pod motorem. Vždy po cca 5km to přestalo. Klepání se projevuje jen při zařazených rychlostech a pod plynem. Při každé rychlosti jsou intenzita a klepání jinak rychlé a hlasité (To platí pro většinu času, občas si to klepe jak chce :)). Když jsem konzultoval s mechanikem, tak akorát tvrdil že je to zvláštní :( Prosím o radu co by to mohlo být a co s tím dělat. Přikládám video a děkuji. https://www.youtube.com/watch?v=B-BFsZ1L3bM Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mr.coumess Vloženo 11. Duben 2023 Sdílet Vloženo 11. Duben 2023 (editace) Ahoj, odhaduji na poloosu - vnitrni homokineticky kloub. Me se stalo, ze byl uvolneny sroub. Diky to mu se rytmus s pribyvajici rychlosti zvysoval a naopak. Zkus se mrknout na poloosy. U me to byla prava-vnitrni. Editováno: 11. Duben 2023, autor: mr.coumess Chyba ve vete Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
odass Vloženo 13. Listopad 2024 Sdílet Vloženo 13. Listopad 2024 Povedlo se vyřešit? Mám úplně stejný problém Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kartarhk Vloženo 14. Listopad 2024 Sdílet Vloženo 14. Listopad 2024 (editace) Mě takhle při prudkém projetí zatáčky pod plynem bouchala levá poloosa, pravděpodobně vnější kloub. Po 300tkm už byl vnitřek kloubu dost ojetý a po očistění byl v dráhách kuliček vidět ukázkový pitting. Abych měl jistotu a protože se mi s tím nechtělo jebat, tak jsem ale nakonec stejně měnil celou poloosu. Jestli se ale netopíš v penězích, chtělo by to alespoň vypozorovat, která strana bouchá, nebo alespoň vlézt pod auto a zkontrolovat manžety. Editováno: 14. Listopad 2024, autor: kartarhk Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
neklidnejbojler Vloženo 18. Prosinec 2024 Sdílet Vloženo 18. Prosinec 2024 V 13. 11. 2024 na 18:39, odass napsal: Povedlo se vyřešit? Mám úplně stejný problém Já taky , jak se ti povedlo vyřešit ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
shrek_85 Vloženo 3. Března Sdílet Vloženo 3. Března Mně to takhle začalo klepat, když mám zařazený 3.-5. rychlostní stupeň, otáčky motoru kolem 2000 a šlápnu na plyn až na podlahu. Ten zvuk vychází od levého předního kola, ale na volantu není nic cítit. Auto u toho nijak neškube ani nevibruje. Je to jenom ten zvuk. Taky jsem podezříval vnitřní klouby poloos, ale ty to nejspíš nedělají. O víkendu jsem měnil spojku a na komplet demontovaných poloosách jsem kontroloval všechny 4 klouby. Manžety jsem nesundával, ale ty klouby chodily zcela hladce v jakékoliv poloze a radiální vůle tam nebyla. Naopak jsem si všiml, že na hnací hřídeli převodovky je nepatrná (zlomek milimetru) radiální vůle. Ty zadní ložiska u 5. rychlostního stupně (pod tím černým plechovým deklem) jsem nekontroloval. Tam by teoreticky mohla být i větší vůle. Nemůžou takový zvuk dělat vyběhaná ložiska v převodovce? Olej v převodovce se prvních 20 let a 230 000 km neměnil a asi 0,5l oleje tam chybělo. Vyměnil jsem i gufero v diferenciálu na pravé straně a vysouvací objímku spojky s těsněním hnací hřídele. Olej jsem dal nový G 052 178 A2. S řazením jsem problém nikdy neměl a po té opravě to řadí ještě o dost lépe. Bohužel to klepání se tím nijak nevyřešilo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.