Přejít na obsah

mr.coumess

Uživatel
  • Počet příspěvků

    41
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Návštěvy profilu

2 018 zobrazení profilu

Oznámení mr.coumess

  1. Dobré video…tady posun kardanu tam je, aspon jde videt, za jakych podminek. Kazdopadne at se dari to vymenit. Pokud mas svou jamu nebo u nekoho na zvedaku v tomto pocasi…
  2. Zdar. Ja to primo nemenil, ale co mam informace a snad nekecam, tak ten zadni kardan ma ve svem stredu “hrot”, zapadajici do hardy spojky. Tzn. ze zcela hardy spojku po demontazi sroubu horizontalne nevytahnes a zpet nezasunes novou. Musis kardan v jeho ose ke spojce pohnout na prevodovku, abys hrot vysunul a mas hardy dole. Netusim co dal povolit, aby si docilil onen pohyb vysunuti hrotu na kardanu ze spojky-asi dle pohledu ze spoda to lze pochopit ty moznosti.
  3. Michal888: ta vule moc pekna neni…
  4. Zdar, nevim presne co ty chyby jsou zac, ale mas je ve statusu sporadicka. Jak vse funguje, nechal bych to tak ;). Mohlo dojit jen k nejake mimoradne udalosti a jiz neopakujici. Smaz to, jezdi, napichni, objevi se, googli, neobjevi se, jezdi dal Aspon za me pisi, co bych udelal ja.
  5. Nu, sehnat RJ aspon pujcit na test. To by jeste te financne nevyzdimalo.
  6. Ahoj, tohle je blbe. Nejde sehnat na test ridici jednotku? Repas diferaku nez novou, je levnejsi, vsak, zda to bude trefa a co vlastne by v tom bylo spatne. Na web prevodovky Sixta ses dival? Zda neco nepisi k diferakum. Prece jenom je to ozubeni jako ozubeni. Nebo olej v nem vymenit? Ze by z toho byla nekvalitni brecka…? Uff no….
  7. Zdravím, už je rok 2023 a tedy již mrtvé téma, avšak pokud to někdo čte, aby si našel tu svou odpověď, tak musím říct, že opravdu dle VIN a co Vám řeknou v servise škoda, nebo ve vašem servise, co nahlíží do dat díky VINku, tak pravdu na yeti 2 v mém případě 4x4 nafta 81kw je výsledek 61ah 330A. Nyní je za cca 3700 ve škodovce, jinde méně. Ekvivalent vemu Boschu 60 ah 540A, cena cca 2000. Letos 29.5. jsem koupil Vartu 74ah 680A jen proto, že předešlí majitel yetiny jí tam narval (Maxim tuším) a sultaface se u mě pak rozjela na plné koule...staří cca 2 roky. Co to je, si můžete dohledat. Tak jsem dal tu onu Vartu a od toho května do září moje Varta ráno před odjezdem 3,6V!!! Auto total mrtvé. Panové, už dávno to není o tom, že narvat co největší bo nafta. Bohužel altík po měření dává 14,X V, takže dělal co mohl, aby dorval do baterie, jenže jeho maximum bylo naplnění na cca 75%. A s tím já uživatel jsme si jezdil a myslel si, co nemám za super baterečku. Černý odběr nebyl naměřen, takže bohužel, dožral jsem Vartu. Po vypnutí spínačky ampery klesaly k 1,22A a po sléze 0,02A. Což je stav žádoucí :). Dle VIN mě sedí jen jedna baterie a to 000915105 DE. I Etce to najdete. A podle toho se budu řídit a ne co bejvalí majitel tam narval. Ono už to, že baterka už nebyla zakrytovaná, mě mělo dříve trknout, že je něco jinak. Holt tak no.
  8. Dej vedět. Jak bude po hardy vyměně, klidně sem hoď foto staré spojky.
  9. Jedine hardy :). Oleje jako fajn menit, ale dle me hardy k.o.
  10. Zdravim vsechny, projel jsem forum a nenarazil jsem na muj problem. Jdu k veci: u praveho kola pri studenem i teplem motoru druhy zvuk. V motorovem prostoru se to line uplne vsude. Myslenky, ze klepe valec, ventily, vstriky... ale nechces to mu verit. VCDS vstriky ok. Dalsi myslenka palivove cerpadlo nebo snad olejove? Uz toho bylo dost na palaci. (Nactene napady z fora). Nakonec selsky rozum - klinak se toci s klikovou remenici, napinak, altik, klimakompresor. Zkusim sundat predni kolo, podbeh a sundam klinak. Kopnu motor.... a? Zvuk uz nebyl (byl zahraty motor pred sundanim). Pak uz vizual prostoru a vse bylo jasne. Klimakompresor remenice k.o. a dere se olej skrze ven. Paradox je, ze klima fungovala, doplneni bylo standartni drobne medium v minulem roce pred jarem, nalitano tehda 156t km. Nyni mam nalitane 182t km. Marne, aspon zvuk odhalen a klid v hlave. Pri tapani jsem zvuk nahral z venku, ale neni zretelne. Daleko vice uvnitr vozu, dam jsem video, po lehkem turovani a padnuti otacek uslysis frekvencne vyssi zvuk (musis se zaposlouchat- vlc player ti vybudi 125% hlasitosti :) ... jak kdyby poklice od hrnce odskakovalo dost rychle, nebo logo skoda na plastovem krytu motoru rychle hejbalo :). Snad to nekomu napomuze. Ps. Uz ten zvuk mam naposlouchany, ze na parkacu posloucham tdi jak fici kolem me a u jednoho passatu B5 jsem ten zvuk slysel :) IMG_8950.mov IMG_8876.mov
  11. Ahoj, odhaduji na poloosu - vnitrni homokineticky kloub. Me se stalo, ze byl uvolneny sroub. Diky to mu se rytmus s pribyvajici rychlosti zvysoval a naopak. Zkus se mrknout na poloosy. U me to byla prava-vnitrni.
  12. Michale888, predni hardy nech byt, ta je diky umisteni dobre schovana a netrpi tim venkovnim vlivem za jizdy. Zadni hardy nepoznas, v jakem je stavu. Ani chytnuti kardanu a pokus uvidet ci ucitit vuli. Musis zhodit kardan a sundat tu zadni hardy. Otocis ji a uvidis jeji stav. Ta guma, dostava garde. Take Maunik nevidel nic, jen hledal a ptal se. Ja sel do te vymeny, protoze logicky to bylo prvni gumova vec, co se muze znicit diky desti, soli atd. A bylo to tim. Maunik tusim mel superba a sel taky do toho a pak vim, ze si na dalnici chrochtal blahem, jak slysi jen motor :). Hele, muze to byt i lozisko na zadnim kole. Zvedni a protoc je, ale vylucovaci metou nechce nikdo jit, protoze prachy netisknem :). Ja sazim na tu zadni hardy. Ma zkusenost. Pak dej vedet. At se dari.
  13. Díky za info, ja to sundal, vyčistil a nandal zpět. Nepřemýšlel jsem nad tím, že bych měl “něčím” otočit někam. Asi to mám tak zpět. Nezaznamenal jsem nic špatného. Vadí to? Nebo si to samo otočí tím průvanem vzduchu?
  14. Ahoj, mám další poznatek k yetince, se kterou jsem již skoro rok. Mám nalitané 170tis km. Začla mít při vypnutí-chcípnutí motoru pocitově jakoby zatřepení celého těla motoru. Takový klidný vypnutí co znáš nebylo a každé vypnutí jsem začal registrovat. A je jedno, zda stojíš na rovině, nebo ve sklonu. Zkoušel jsem i se spojkou vypnout. Měl jsem chvíli pocit, že je to 100% lepší. Ale to bylo namlouváni. Nakonec jsem rozebral škrtící klapu a byla zanesená. Po vyčištění bylo vše tak, jako dřív. Další víkend to šlo opět dolů, protože jsem neměl více času a tentokrát šlo dolu preventivně plastové sání, které po 170tis. km byla zanesená. Čištění sání 2 celé dny. To byl sajrat. Tož snad jsem poznatkem někomu z časti pomohl.
×
×
  • Vytvořit nový...