Gabriel2523 Vloženo 8. Duben 2023 Sdílet Vloženo 8. Duben 2023 Ahojte, minule som si všimol únik oleja okolo simeringu klukovky. Rapidka má najazdené 168 tisíc (ročník 2016) ale príde mi to divné že už sa objavila takáto vec. Má niekto s tým skúsenosti? Výmena bude určite nákladná finančne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
informator Vloženo 8. Duben 2023 Sdílet Vloženo 8. Duben 2023 (editace) jak jsi na to přišel že to je simering? Podle mě je to spíš únik z odlučovače oleje nad olejovým filtrem, který je taky zadělaný od oleje. Kdyby to létalo kolem klihovky, tak by ti podle mě klouzala i spojka. Editováno: 8. Duben 2023, autor: informator Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gabriel2523 Vloženo 8. Duben 2023 Autor Sdílet Vloženo 8. Duben 2023 před 3 minutami, informator napsal: jak jsi na to přišel že to je simering? Podle mě je to spíš únik z odlučovače oleje nad olejovým filtrem, který je taky zadělaný od oleje. Kdyby to létalo kolem klihovky, tak by ti podle mě klouzala i spojka. Podle mechanika to je simering klukovky, ale úplne nerozumí tomu. Spojka neklouže a auto jede super. Takže je to něco co se dá opravit levne a jednoduše? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
informator Vloženo 9. Duben 2023 Sdílet Vloženo 9. Duben 2023 (editace) Od simerignu klikovky by byla zadělaná i spojkový prostor, toto pravděpodobně bude zasrané jen z venku od prolínání separátoru zde: Některé ty plastové bazmetky začali pouštět kvůli výrobně vadě olej už v prvním roce provozu a měnilo se to na záruku. Nepřetěsňuje se původní díl ale dává se nový, obvykle je totiž deformovaný, nebo prasklí. Stojí od 700 do 3K. Kdybys to nechal servis řešit, dej sem pak prosím vědět kolik si za tu práci řekli, je tam docela blbí přístup k tomu separátoru. Díky EDIT: Tady to taky někdo řešil je to vidět dobře po sundání olejového filtru, při úniku teče olej po filtru a zatéká i na lem převodovky po výstupku pod PCV: Editováno: 9. Duben 2023, autor: informator Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gabriel2523 Vloženo 9. Duben 2023 Autor Sdílet Vloženo 9. Duben 2023 Moc děkuji za rady a fotky, určitě dám vědět jak jsem dopadl u mechanika. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gabriel2523 Vloženo 4. Květen 2023 Autor Sdílet Vloženo 4. Květen 2023 Takže nakonec sa jednalo o simering na poloose a dokonca olej unikal i z olejového filtra ktorý bol slabo pritiahnutý. Práca a materiál 115 eur. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kyselinka Vloženo 26. Dubna Sdílet Vloženo 26. Dubna (editace) Ahojte, bol som v servise na prehliadke a bolo mi odporucane, okrem ineho, aj vymena simeringu LP poloosi. Viete mi prosim poradit, kde to v etke najdem, resp. o aky diel sa jedna? Auto je Rapid Spaceback 2016 CJZC. Dakujem. Edit: nieco som nasiel, je to toto? Editováno: 26. Dubna, autor: Kyselinka Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lucky.jack Vloženo 26. Dubna Sdílet Vloženo 26. Dubna @Kyselinka Píšeš LP, takže levý přední. V tom případě pozice 8. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kyselinka Vloženo 26. Dubna Sdílet Vloženo 26. Dubna @lucky.jack super, dakujem. Neviete ci sa meni este nieco ine, pri vymene tohoto simeringu? Aby som vedel co vsetko mam hodit do kosiku Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lucky.jack Vloženo 26. Dubna Sdílet Vloženo 26. Dubna Toliko do toho zase nevidím, nevím jaký je tam typ kloubu. Ale určitě se bude muset povolit a sundat poloosa, takže šroub na poloosu a spojovák na spodní čep spodního ramene. Asi bych si taky ověřil jestli na montáž není potřeba nějaký přípravek. Třeba někdo napíše víc 🙂 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kyselinka Vloženo 26. Dubna Sdílet Vloženo 26. Dubna Na ramenach sa budu menit obidva silentbloky, takze tam objednavam aj vsetky srouby. Takisto aj odlucovac oleja so sroubami a gumove ulozenie predneho stabilizatora spolu so sponami a sroubami Bude sa to robit v autorizaku, tak snad nejake sroby na poloos budu mat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.