Publikováno Červen 15, 20232 r Nazdar chlapi. Skoda Scala 1.0tsi 85kw. Je normalne, ze motor dole kopcom vobec nebrzdi? Pustim sa dole kopcom, zaradim 3jku a auto naberie plnu rychlost. Robi to aj vam? Na inych autach sa mi to este nestalo, ze by vobec motor nepomahal brzdit. Mam nabehane 50tis. km a kotuce su zoslahane na vymenu. Pri brzdeni uz pocut aj hukot, hlavne zadne kotuce vyzeraju strasne. Strasny hnoj tam davaju od vyroby. Upraveno Červen 15, 20232 r od Roman55
Červen 15, 20232 r Tiež mám 1.0 TSi 85 KW a dole kopcom ale aj po rovinke si to plachti akoby tam nebola zaradená rýchlosť. Zadne brzdy som menil pri 30 tisíc lebo boli vypredané plochy, proste hnus.
Červen 15, 20232 r Tieto malé motory nikdy nevedeli slušne brzdiť motorom a nové motory už vôbec nie. Výrobcovia sa extrémne snažia znižovať všetky vnútorné odpory/trenia v motore, aby spotreba bola čo najnižšia, tým pádom je logické, že motorom to moc brzdiť nemôže (mimochodom ani 2.0 TSI moc nebrzdí). Ak chcete ísť dolu kopcom a brzdiť motorom, treba zaradiť dvojku, a neriešiť že to točí hoc aj 4-5 tisíc, alebo jednoducho bude treba pribrzďovať.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.