Scala111 Vloženo 29. Červen 2023 Sdílet Vloženo 29. Červen 2023 Zdravím, mám nově roční Scalu 1.0 TSI 7DSG, 15tkm a dva dotazy/ujištění. 1) Někdy při zastavení se přenáší vibrace do auta nezávisle na ujeté vzdálenosti, teplotě oleje nebo pozici řadící páky (dělá i na P). Stane se mi to tak 1x ze 3 jízd. 2) Převodovka řadí bezchybně a nevím o ní ale při podřazení (zejména manuálně pádlem) cítím ztrátu tahu a následné zpomalení "cuknuní" hlavně např. ze 4-tého stupně na třetí (hladina kolem 3/4 tisíc otáček). Asi bych se nad tím moc nepozastavoval ale mám zkušenost pár set kilometrů s novým Kamiqem 1.5 TSI 7DSG a tam jsem nic takového nikdy nepozoroval. Je možné, že vibrace způsobuje ten 3-válec a je to takříkajíc normální? Stejně jako převodovce v kombinaci s motorem chvíli trvá podřadit, když má na druhé spojce připravený pravděpodobně spíš vyšší stupeň, než ten nižší? Předem děkuji Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LuBe79 Vloženo 2. Červenec 2023 Sdílet Vloženo 2. Červenec 2023 S temi vibracemi to bude normalni - take to obcas zaznamenavam. U druheho neposoudim, mam manual. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bennoch69 Vloženo 11. Květen 2024 Sdílet Vloženo 11. Květen 2024 (editace) Dobrý den. Poprosil bych o zkušenosti a jízdní vlastnosti majitelů s převodovkou DSG7 ve spojení s motorem 1,0 TSi - 81kW. Zejména nějaké cukání , škubání při rozjezdech nebo při řazení - podřazování. Prostě jestli se vám něco takového objevuje nebo nemáte s převodovkou žádné problémy. Mám najeto cca 33 000 km a zkušenosti vcelku dobré. Občasné cuknutí při rozjezdech nebo při podřazování je asi vlastnost těchto převodovek se suchými spojkami. Kolega má Kamiqa s tou samou kombinací a chování DSG7 je zhruba stejné jako u mé Scaly. Záleží hodně na stylu jízdy. Tak bych chtěl požádat o zkušenosti ostatních majitelů jak se jim převodovky chovají , případné řešení oprav nebo reklamací u ŠA. Je to z důvodů , že u většiny aut dříve zakoupených už bude pomalu končit 5-ti letá záruka a potom případné následné opravy nebudou zrovna levnou záležitostí. Editováno: 11. Květen 2024, autor: bennoch69 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.