naivka Vloženo 28. Prosinec 2006 Sdílet Vloženo 28. Prosinec 2006 Zdravím Oktáváci, jsem tu nový, doufám že můj problém jste tu už neřešili. Jsem "šťastný" majitel ojeté Octavie I 1,8 20 r.v. 1998. Bohužel při koupi jsem uvěřil autoservisu kde jsem auto koupil, že hučení při rychlejší jízdě pochází od zimních gum. Není to pravda, auto hučí od 40 km/hod i na vonoběh, s vyšující rychlostí se hluk zvyšuje i na volnoběh a vyplou spojku. Ložiska kol to prý nejsou, možná převodovka nebo diferenciál ? Prosím zkušenější o radu. Děkuji. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vaša Vloženo 28. Prosinec 2006 Sdílet Vloženo 28. Prosinec 2006 ložiska, gumy, diferák Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
naivka Vloženo 3. leden 2007 Autor Sdílet Vloženo 3. leden 2007 Tak gumy to nejsou, ach jo ! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepa007 Vloženo 3. leden 2007 Sdílet Vloženo 3. leden 2007 Tak gumy to nejsou, ach jo ! Ty jsis tam už zkoušel jiné pneu? Ložiska se dají poznat , že se mění zvuk s mírným vychýlením volantu při jízdě na jednu a druhou stranu, ale chce to zkušenost. Diferák nebo převodovku od jiných zvuků by měl zkušený mechoš poznat. Opravdu nejčastější příčinou bývají pneu. Třeba když ty co byly dříve vzadu dáš dopředu tak to zoparavidla hučí. Zkus pneu lehce pohladit rukou po běhounu nesmí tam být zoubky, ani vlnky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rocky Vloženo 3. leden 2007 Sdílet Vloženo 3. leden 2007 Taky mi hučely kola. Koupil jsem zadní náboje na 1.8 a pak jsem sundal zimní za letní a náboje byly zbytečný. Jsou to bud gumy nebo ložiska.Hučí to vepředu nebo vzadu? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
naivka Vloženo 4. leden 2007 Autor Sdílet Vloženo 4. leden 2007 Já bych řek, že to hučí zezadu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dick Vloženo 4. leden 2007 Sdílet Vloženo 4. leden 2007 Já bych řek, že to hučí zezadu. já byl s něčím takovým v servisu v přesvědčení, že jde o ložiska-náboje.., na auto se ani nepodívali a jen se mě optali jestli tam náhodou nemám Barumku ojeté aspoň na polovinu-já že ano, oni -přezuj to. Přezul jsem a ticho jak na hřbitově. Kdybych to nezažil tak bych nevěřil co jeté Barumky dokážou vyloudit za zvuk Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza130 Vloženo 4. leden 2007 Sdílet Vloženo 4. leden 2007 Já bych řek, že to hučí zezadu. já byl s něčím takovým v servisu v přesvědčení, že jde o ložiska-náboje.., na auto se ani nepodívali a jen se mě optali jestli tam náhodou nemám Barumku ojeté aspoň na polovinu-já že ano, oni -přezuj to. Přezul jsem a ticho jak na hřbitově. Kdybych to nezažil tak bych nevěřil co jeté Barumky dokážou vyloudit za zvuk no to nebude tou Barumkou ... ja mám Dunlop SP9000 a hučej taky... už se to tady řešilo že se u oktávek občas blbě sjíždí zadek, já mám ty zadní kola na vnitřní straně "hrbolatý" jako prase... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepa007 Vloženo 4. leden 2007 Sdílet Vloženo 4. leden 2007 Já bych řek, že to hučí zezadu. Dokud tam nevyzkoušíš nějaké jiné, třeba půjčené gumy, tak abys měl jistotu, tak do toho necpi peníza do nábojů a podobně. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
naivka Vloženo 5. leden 2007 Autor Sdílet Vloženo 5. leden 2007 Tak vyřešeno! Dělaly to zadní ložiska. Byly úplně hin, původní majitel to asi už nechtěl řešit delší dobu. Stalo se to prý tím, že na nábojích chyběly krytky a nečistoty zničily ložiska. Děkuji všem za pomoc Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
turanec Vloženo 27. Září 2009 Sdílet Vloženo 27. Září 2009 (editace) ahoj. Mám 1,9 TDi 4x4 combi, a při rychlosti nad 110 km se mi line nepříjemný hluk od zadní nápravy. mechanik mi řekl, že je to od diferáku, no že to videl(dělal ve škodovce) rozdělaný tak 2krát. Na otázku zda jsou tam nějaký ložiska řekl že se to nevyplatí rozebírat ...atd. Eventuálně jsem ho trošku tím otravoval. Tak vás prosím o radu, jestli se tam něco mění nebo jak je to. Hluk se zvyšuje zvyšující se rychlostí. Auto jsem i vytlumil vibraflexem, no moc to nepomohlo. Anebo zkusit nejdřív zadní ložiska.Dík Gumy mám Bridgestone Turanzy, předtím Dunlopy a to samý Editováno: 27. Září 2009, autor: turanec Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.