Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Hadice jsou na pohodu,jen se musíš dostat pod auto. Jsou na pérových sponách,takže vycvakneš,koukneš a vrátíš. Práce na 5 minut. Vlastně na deset. Musí se sundat ten plastovej kryt pod motorem.

Vloženo

tak jsem dneska jezdil s autem po vymene remene a jsem zklaman.Myslel jsem,ze to piskani(susteni) pri startu motoru po noci zmizi a ono nic.Uz mi nenapada cim by to mohlo byt.Nastartuju auto po noci kdyz je studeny motor a tak 2-3min slysim takove susteni piskani z motoru.Pak se trosinku zahreje motor a neni to vuebc slyset.Setkal jste se s tim uz nekdo???Budu rad za vsechny rady.Diky

Vloženo

Za studena se mi zdá že také slyším nějaké takové zvuky.. prvnáí start po noci.. Ale neřekl bych že je to něco výjímečného.. jak se to malinko ohřeje.. stačí minuta dvě je to dobré.. Zítra schválně pořádně poslechnu.. Mám najeto 9000km..

Vloženo
tak jsem dneska jezdil s autem po vymene remene a jsem zklaman.Myslel jsem,ze to piskani(susteni) pri startu motoru po noci zmizi a ono nic.Uz mi nenapada cim by to mohlo byt.Nastartuju auto po noci kdyz je studeny motor a tak 2-3min slysim takove susteni piskani z motoru.Pak se trosinku zahreje motor a neni to vuebc slyset.Setkal jste se s tim uz nekdo???Budu rad za vsechny rady.Diky

Možná trošku OT, ale to pískání co popisuješ jsem slýchával u své Scanie a pak se mi prodřela vodní pumpa hliníkovým lůžkem na svět. Bylo to přesně jak píšeš. Chvilku než se to ohřálo a pak nic.

Oprava byla dost drahá a hlavně to káchlo v Německu u Magdeburku :-(

Vloženo

To jsem si taky myslel,že to dělá klíňák. Zkus ho sundat a vzít za pumpu. Nesmí mít vůli. Ani nahoru dolů a ani směrem po ose dovnitř/ven. Nebo budeš muset laborovat dál a hledat.

Vloženo (editace)

Hele kluci a odkdy pohání klínový řemen vodní pumpu? Jestli se teda bavíme o stejné věci. Na klinovym řemenu je alternator, kompreosor od klima napinaci kladka a jde to na kliku preci.

Editováno: , autor: Mates_XIV
Vloženo

No prave pumpa je na rozvodech motoru. Na ozubenem remenu v tomto pripade. A nedokazu si predstavit jak bys ji vyradil z obehu. Vzdyt je to blbost. A jak bys chtel natocit motor bez vody??

Remen na klima a altik na zkousku shodit muzes.

Vloženo (editace)

tak jsem to dneska vsechno rozebral a prozkoumal a zjistil,ze to delaja jedno z lozisek u rozvodu.Mate nekdo s tim zkusenosti?Mam najeto 55tis. km

Editováno: , autor: koudy
Vloženo

Myslím, že to pískanie je zvuk turba. Ja ten zvuk počujem tiež (odnova), ale len krátko po štarte studeného motora. AUto má už 2 roky a všetko je OK. Myslím, že je to úplne normálne.

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...