petrk1989 Vloženo 11. Červen 2024 Sdílet Vloženo 11. Červen 2024 Ahoj, koupil jsem nově scalu a řeším problém s napájením 12V zásuvky ve středovém tunelu. Mám v ni zapojenou kameru, ale nahrává nonstop, i při vypnutí motoru a uzamčení vozu. Dá se nějak nastavit, aby napajela jen pokud je nastartovano (nebo alespoň zapnuta elektrika ve voze)? Dekuji. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
e1. Vloženo 11. Červen 2024 Sdílet Vloženo 11. Červen 2024 Vzhľadom na to, že nevieme akú kameru máš, poradím všeobecne: zapoj ju priamo do poistnej skrinky na poistku, ktorá dáva šťavu iba ak zapnuté zapaľovanie/naštartovaný motor. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petrk1989 Vloženo 11. Červen 2024 Autor Sdílet Vloženo 11. Červen 2024 (editace) @e1.mivue tuším 732. “Zapojení přímo do pojistne skrine na pojistku” nevím, jak udělat, nejsem v tomto nijak sběhlý. Mám jen kabel z kamery (asi miniusb), na druhé straně je zásuvka do zapalovace. Nic víc k ni bohužel nemám. Pokud to zapojeni tak, jak píšeš ty, je takové, ze to zvládne udělat technicky spíše méně zručný uživatel, poradit jak? Editováno: 11. Červen 2024, autor: petrk1989 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Alma Vloženo 11. Červen 2024 Sdílet Vloženo 11. Červen 2024 (editace) To není problém ale vlastnost zásuvky. Je pod napětím trvale. Navíc téma o zapojení na pojistky je již zde. Doporučuji zapojit přímo na pojistky ať už na spínané plus, nebo klidně na trvale ale se zdrojem který ohlídá vybití baterie. (Zdroj 12/5V doporučuji i tak) Toto příslušenství na napojení kamery mimo zásuvku se s kamerou nedodává, ale lze za pár korun dokoupit. Zapojení na pojistky je trvalé, pokud slušn+ ud+láno tak se dá říct že "profi" a hlavně nikde nezavází nějaké dráty. Vypadá to nějak tak: https://www.isix.cz/prislusenstvi-k-viofo-gitup-autokameram/hk3-c-pro-a139-vylepseny-3-wire/ Editováno: 11. Červen 2024, autor: Alma 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petrk1989 Vloženo 11. Červen 2024 Autor Sdílet Vloženo 11. Červen 2024 (editace) No nevím. Doteď jsem jezdil Tiguanem a Karoqem, a vždy se kamera vypinala společně se zapalovanim. Draty mi neprekazi, ty jsou schované. Občas potrebuju kameru přenést do jiného vozu, proto hledám řešení, které bude co nejvíce mobilní. Pokaždé se šťourat v pojistkach nebude to pravé ořechové. Editováno: 11. Červen 2024, autor: petrk1989 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bouchy01 Vloženo 11. Červen 2024 Sdílet Vloženo 11. Červen 2024 VAG - zásuvka jde trvale, i kdyby to mělo vybít baterku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Alma Vloženo 11. Červen 2024 Sdílet Vloženo 11. Červen 2024 Instalaci mit napevno a vezmu si jen kameru. Co je na tom složitého. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petrk1989 Vloženo 11. Červen 2024 Autor Sdílet Vloženo 11. Červen 2024 @Alma takze když budu střídat 3 auta, budu mít ve všech natažené dráty do pojistek a budu mezi nima přenášet kameru? To jako fakt? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Alma Vloženo 11. Červen 2024 Sdílet Vloženo 11. Červen 2024 Jo , fakt teda když nemáš na to to každého auta dát kameru napevno. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
e1. Vloženo 11. Červen 2024 Sdílet Vloženo 11. Červen 2024 (editace) Existujú dve riešenia: Normálne sa kupuje kamera (ideálne aj s parkovacím režimom) do každého auta a inštaluje sa na stálo lepením na čelné sklo a zapojením do poistnej skrinky. Kupuje sa jedna kamera a prenáša sa stále z auta do auta, kým to človeka neotravuje natoľko, že sa aplikuje riešenie v bode č. 1. Editováno: 11. Červen 2024, autor: e1. 3 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
radek253 Vloženo 11. Červen 2024 Sdílet Vloženo 11. Červen 2024 Pokud je to nová Style, je spínané usb C vpravo u vnitřního zpětného zrcátka, u služebních Oktávek jsem to řešil napájením z usb vstupu rádia - taky se spínal až otočením klíčku, jinak souhlasím s e1., bod 1 (mám v obou autech napevno kameru, ve Scale napájenou od zrcátka, v OII napájení z pojistkové skříňky). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.