Přejít na obsah

Mapy google, Waze na VC a Head up display...


Doporučené příspěvky

  • o 2 týdny později...

Ktere Audi umi zobrazit v HuD mapu, at uz z AA (Waze) nebo vestavenou? Co jsem videl, tak nove Audi postavene na MiB4 mohou mit HuD navic s Augmented Reality (ukazuje sipky odboceni na silnici, zvyraznuje prejizdeny pruh, apod.), ale mapu jsem nikde nevidel...

 

Superb 4 ma nejnovejsi HuD (MiB4), ale nepodporuje Augmented Reality. Jinak ale navigacni pokyny z AA (Waze, apod.) i z vestavene navigace umi zborazit na HuD i VC, stejne jako Audi bez AR.

 

Za me je tedy HuD rozhodne plus, clovek se bez toho sice obejde, ale pokud si zvykne, tak uz by auto bez HuD nechtel. Specialne zobrazeni navigacnich pokynu z AA je fajn, to ze clovek nemusi preostrovat vyrazne snizuje unavu.

Editováno: , autor: s4b
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bohužel, radary jsou většinou nepoužitelné, protože lidé nedokážou rozeznat měření a sčítání dopravy. Hlídky jsou taky velmi často neaktuální nebo plané poplachy. Situací, kdy google tvrdil kolonu a projel jsem jako nůž máslem (a naopak) už mám za sebou taky dost. Kazdopadne moznost zobrazeni smeru primo na HUD muze byt super. At je google jaky chce, tak u nej hlasove zadavani funguje temer na 100 % a je to asi jediny duvod, proc ho pouzivam. Zadne datlovani adresy, zadne nesmyslne vysledky apod.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pak je třeba vyzkoušet Lauru při hlasové vyhledávání míst k navigaci v S4 - úplně jiný level, žádné přiklikávání, že chci hledat na Google, minimum nesmyslů a nedorozumění, s Laurou v S4 se moc pěkně povívá, mimo to, co slyší hned přepisuje na displeji, krásně v levém horním rohu, takže se dá mrknout a nebo sledovat co pochopila, jak rozuměla, netřeba čekat až něco dořekne, reaguje i když jí skočím do toho co zrovna říká. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já ze své zkušenosti jen dodám, že za poslední rok radši používám navi v autě (Columbus MIB3) než Waze, už nespočetkrát mě zachránila před kolonou dřív než Waze, takže absence zobrazení jiných map ve VC nebo HeadUpu mi v S4 chybět nebude

  • Líbí se mi 1
  • Pozitivní 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

První větší zkouška nové navigace (auto v LK variantě, nevím jaké jsou případně rozdíly): vede suprově, pokyny dobré, přibrzďování do zatáček vcelku dobré - nechá se případně přemluvit a zvládne i rychlejší průjezd když člověk podrží nohu na plynu. Varuje, že bude přibržďovat na displeji u řidiče, takže se jí to dá rozmluvit. Traffic informace evidentně má, večer Praha vždycky luxusně zčervená :)
Ano, nemá varování od ostatních řidičů jako Waze - hlídky, díry, odstavená vozidla a nevím, nevím jestli se toho vzdám.
Zase ale pak funguje mapa v kokpitu a v head-up displeji - což je hodně návykové.

Ocenil jsem možnost naplánovat cestu se zastávkami v MyŠkoda aplikaci a poslání do auta.

Za celou cestu mě jen jednou zkusila poslat nějakou nesmyslnou zkratkou (napůl polní cestou) v horách.

Čtení značek a přibržďování/varování jsem ve vesničkách ocenil. Na dálnici jsem to ale musel vypnout.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 1 hodinou, MichalX9 napsal:

Ano, nemá varování od ostatních řidičů jako Waze - hlídky, díry, odstavená vozidla a nevím, nevím jestli se toho vzdám.

Opravdu? Špatně ses díval, to má i náš Kamiq, jmenuje se to Traffication. Hlásí dokonce blížící se vlak na nechráněném přejezdu. 

Editováno: , autor: Petr Svetr
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 15 minutami, Petr Svetr napsal:

Opravdu? Špatně ses díval, to má i náš Kamiq, jmenuje se to Traffication. Hlásí dokonce blížící se vlak na nechráněném přejezdu. 

Trafficon tam běží na pozadí, to vím.

Nehledal jsem nic - jen jsem zvyklý, že za delší jízdu s Waze odklikám mraky hlášení typu: auto na krajnici, práci na silnici, díra na vozovce, policajti v roští ... ... a tak.

Dneska 300km se škodováckou a dvakrát mi zahlásila radar, hláškou přes celou obrazovku a čekala na odkliknutí. Jinak nic.
Proto mám pocit, že ty komunitní hlášky jsou něco co chybí. Příští týden to pojedu znovu tak asi zkusím pustit vedle Waze a uvidíme.

Zatím jen sdílím dojmy :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jak si otevřu traffication?

Já z něj vidím jen absurdní hlášky přes celou obrazovku, že bude radar. To plánuji vypnout.

Jinak jsem myslel, že traffication data využívá ta navigace.

Tak mi tu neznalost pls vyplň nějakou moudrou radou - kde a jak můžu klikat???

Zkoušel jsem si  tomu dohledat nějaké detaily a našel jsem jen spoustu plků o blížících se vlacích a jinak nic.

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Mám ten Traffication v S3 a okrem vlakov mi nikdy nič nehlásil. Samo o sebe, to je celkovo pomalé, kým sa aplikácia načíta, dorazím do cieľa. Čo sa týka navigácie, Google Maps na samotné navigovanie ani ja moc nemusím, ale treba uznať, že má perfektné POI. Na navigovanie u mňa Waze funguje perfektne. Áno, viem, že obe vlastní Google, ale nesprávajú sa rovnako a Waze tie zápchy vie naozaj včas. Samozrejme ak sa na diaľnici vytvorila kolóna kvôli nehode tesne pred tým, ako tam prejdeš, môže sa stať, že to nezahlási, ale keď tam ostaneš stáť, tak už ďalším za tebou to bude hlásiť daný úsek žltou alebo červenou farbou + info o kolóne/nehode ak to niekto vo Waze aj zaklikne. A áno, dá sa klikať aj v Traffication, ale užívateľská základňa je niekoľkonásobne nižšia, tým pádom tam bude aj oveľa menej dát, resp. pomôžeš aj výrazne menej vodičom. Okrem toho Google monitoruje aj pohyb tvojho telefónu, takže informáciu o tom, že je niekde kolóna majú aj bez toho, že na niečo klikáš. Im stačí iba to, že zrazu namiesto 130 zrazu stojíš alebo ideš iba krokom a to už je údaj s ktorým tieto online navigácie v pozadí pracujú. Nehovorím, že to nemôže robiť aj Traffication, ale tá užívateľská základňa je jednoducho výrazne menšia, tým pádom je tam aj výrazne menej dát.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...