Přejít na obsah

Po 15 min. prestane topit


mitocross

Doporučené příspěvky

Prosim o pomoc/radu.

F3 1.2tsi 66kW, 12/2014, automaticka klima. Na jar klima preventivne skontrolovana a doplnena. Cez leto fungovala bez problemov - 100% casu nastavene na AUTO 21,5 st.C. Po aktualnej zmene pocasia, ked uz treba naopak topit, tak po cca 15min jazdy zacne fukat studeny vzduch. Rucicka teploty motora je pocas jazdy stale v strede, bez vykyvov. Topenie sa 'zresetuje' ak zastanem, vypnem motor, otvorim a zatvorim dvere a znova nastartujem. Potom funguje dalsich cca 15min. Takto som vcera s troma zastavkami absolvoval cca 140km jazdu , polovica po okreskach a polovica po dialnici...

Kde hladat pricinu? 

Dakujem.

Editováno: , autor: mitocross
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vonku bolo 10st.C ,auto kurilo na automaticky nastavenych 21,5, a po tych cca 15min. jednoducho zacalo vhanat vonkajsi vzduch do tej miery, ze ak sme nechceli zamrznut, museli sme zastavit alebo do zastavenia vypnut fukanie, co ale pri dazdi a vlhkosti okamzite zacalo rosit. Toto urcite nemoze byt normalne spravanie automatiky, ktora ma udrziavat nastavenu teplotu.

Skusil som samozrejme vsetky kombinacie nastaveni. Napr. pri vypnutom a/c a nast. teplote 28st. fuka intenzivne len vzduch o vonkajsej teplote, tzn. mrzli sme ovela rychlejsie.

Editováno: , autor: mitocross
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Za tohle škodovku nesnáším. Tupě jde po dosažení teploty, v létě klidně začne mrazit, v zimě, pokud se prostor vydýchá na požadovanou teplotu, tak začne mrazit. Proč je to u jiných značek jinak? Jediné, co malinko pomůže, je vypnout klimatizaci, pak tolik nemrazí, ale stejně topit nezačne.

Mám to stejně a abych se vyhnul mražení, posouvám teplotu třeba až k 24,5°C.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Auto mam 5 rokov a nevsimol som si doteraz takuto 'vlastnost'. Vzdy udrzovalo priblizne komfortnu teplotu. Podla mna je toto zavada, pretoze nijako neviem system prinutit, aby topil, aj ked mam kabinu vychadenu na 10st. Pomoze vypnutie/zapnutie motora a opat to 15min funguje ako ma.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ono mohla nastať ešte jedna vec. Klapky klímy majú v sebe poťak, ktorý môže byť vydretý alebo znečistený. Tým pádom by fungovali iba koncové stupne (max teplo/max chladenie) a nevedelo by to regulovať v medzných hodnotách. Ale to by musela napovedať diagnostika lebo sama o sebe klíma neprezradí chybu. 

 

Ja som takto menil klapku recirkulácie na svojej 2015ke, ktorá sa dokázala zaseknúť v polohe kedy nevháňala vzduch do auta z vonku ani zvnútra interiéru.

Po rozobratí a premeraní bol poťak uprostred dráhy prerušený.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Uspech sa nedostavil. Klapka/motorcek sa po cca 15 minutach zasekne a zacne vhanat studeny vzduch zvonka. Podla vsetkeho vymena vyzaduje pomerne velku rozobierku pristrojovky, do coho sa mi ist nechce, pretoze je riziko rozvrzania interieru. Este skusim, ci po tom zaseknuti ucinkuje ten tlacitkovy reset, aby som nemusel zastavovat. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...