Marvy Vloženo 28. Říjen 2024 Sdílet Vloženo 28. Říjen 2024 (editace) Zdravím všechny, mám O2 FL Scout s motorem 2.0 TDI 103kw CFHC, manuální řazení, 2012, najeto 98000km (původní km, auto první majitel od koupě). Někdy v červnu mě zacukal po startu motor jak kdybych tam měl špatně zařazený kvalt, od té doby se to dlouho neobjevilo a neřešil jsem to. Někdy v půlce srpna mě auto začalo znovu zlobit. Po startu motor intenzivně škube a nemá výkon. Tento problém je provázen velice nepěkným zvukem a když auto v tomhle okamžiku zastavím tak intenzivně zapáchájí výfukové splodiny. Tento problém se neděje každý start ale také se to děje i když je motor teplý. Většinou je po problému po ujetí cca 3-4km. Byl jsem za svým mechanikem a proveřil auto na VCDS a žádná chyba se nikde neobjevila. Zkoušeli jsme provést otestování vstříků a ty byli v pořádku. Podle něj by všechny problémy jako je EGR nebo turbo apod ukázali chybu právě na diagnostice protože vše v autě má čidla. Po znovuvložení vstřiků bylo asi 5 startů v pohodě, poté jsem natankoval plnou a druhej start mě to zase začalo zlobit. Rád bych nějaký tip na co se zaměřit, autem bylo asi cca 60k kilometrů ježděno trasy cca 25km a zpět, poté jsem jej dostal do vlastnictví já a jezdil jsem velmi krátké trasy do práce (asi 10km). Poslední rok jezdím často trasy cca 140km za přítelkyní každý týden. Na autě je dělán servis oleje a filtrů každý rok, v 60k jsem dělal výměnu oleje v haldexu, v 65k jsem dělal rozvody a pumpu asi v 8mi letech auta. Naftu čerpám poslední léta pravidelně na Eurobit, občas vezmu lepší v ONO, také jsem občas tu a tam přidal aditivum do plné nádrže. Software by měl být původní tedy dieselgate. Díky za tipy. Martin Editováno: 29. Říjen 2024, autor: Marvy Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
splegi Vloženo 13. Ledna Sdílet Vloženo 13. Ledna Ahoj, mužu poprosit, jak jsi to vyřešil? Stejný problém motor CFHC,r.v.2012,najeto cca 258000km.Děkuji Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marvy Vloženo 13. Ledna Autor Sdílet Vloženo 13. Ledna (editace) Hele byl to vstřik č. 3, vyměnil jsem a jezdím. I když prošel všemi testy a dělalo to jen občas tak se mě povedlo to předvést mechanikovi když mě to u něj, asi po hodině diskuze co by to mohlo být, konečně udělalo a on to slyšel a řekl že tohle je vstřik. Poté odpojoval jednotlivé vstřiky a vydedukoval že to bude nejspíše trojka. Bylo to hop nebo trop, a tak jsem do toho šel a podařilo se. PS: samozřejmě v autorizáku by věměnili všechny 4 a nesrali by se s tím, takhle to vyšlo s testováním, vyndáváním vstřiků na test a výměnou jednoho asi na 12k Editováno: 13. Ledna, autor: Marvy Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.