Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Zdravím,

tohle se týká hlavně lidí kteří maji palubní počítač a v lepším případě i tempomat.

Když jedu s tempomatem po rovince podle tachometrové ručičky 55 km/h a na počítači mám nastavení zobrazování průměrné rychlosti, tak po resetování údajů tam naskočí hodnota nižší a to +- 50 km/h. Je mi jasné že tachometr zobrazuje jinak atd. Ale dá se tohle brát jako realná rychlost ? Kdysi jsem si nechával měřit rychlost radarem a tam taky při 55 km/h byl reál 50 km/h, takže bych se přiklonil k tomu, že to skutečná rychlost bude. Má někdo na počítači i zobrazování aktuální rychlosti ? Můžete to někdo srovnat s údajem zobrazeným na GPS?

Vloženo

Tuhle jsem jezdil s připojeným noťasem a ve Vagu byla rychlost o cca 5% menší než na rychloměru. Teď s GPS jsem naměřil podobné hodnoty proti rychloměru. Předtím jsem neměl GPS, teď nemám noťase :D takže to nemůžu přesně srovnat. Ale podle toho nejspíš auto ví kolik jedu (celkem přesně) a na rychloměr dává záměrnou vyšší.

Vloženo

Zkoušel jsem to taky a zároveň jsem rychlost porovnával i s GPS a přesnější je PP. V rychloměru je pravděpodobně záměrná chyba, protože i kilometrovník ukäzuje dobře (a stejně s PP).

Vloženo

Tak je to tak jak sem si myslel. Zamerne to ukazuje vice, abysme jeli pomaleji a nemeli problemy s policii. Ikdyz i tam asi bude nepatrna odchylka v zavislosti na rozmerech pneu a jejich sjeti. Ale pri dodrzeni toho co tam ma byt to presne bude.

Vloženo

Jasne ze je tam odchylka... dam priklad podle GPS... kdyz navigace ukazuje ze jedu 50km/h tak rucicka ukazuje cca 57... kdyz jedu podle GPS 130km/h tak rucicka ukazuje cca 142... vzdy je to tesne pred 60 a tesne za 140...

Vloženo
Jasne ze je tam odchylka... dam priklad podle GPS... kdyz navigace ukazuje ze jedu 50km/h tak rucicka ukazuje cca 57... kdyz jedu podle GPS 130km/h tak rucicka ukazuje cca 142... vzdy je to tesne pred 60 a tesne za 140...

Ano bude tam,

ale ja spis resim jak moc se blizi udaj z palubniho pocitace realite. Mimochodem ani GPS neni naprosto presne. Jde o to jestli do rychlosti umi zapocitat i zmenu nadmorske vysky a s jakou rychlosti a presnosti pracuje. Teoreticky by mohl davat presnejsi hodnoty palubni pocitac, preci jen ma mnohem rychlejsi pristup k aktualnim hodnotam a v podstate bez zpozdeni.

Vloženo
Ma nektera Fabka zobrazeni aktualni rychlosti digitalne primo z vyroby ?? Nebo jedine reseni prez tu prumernou ?

Nějak nechápu, Fabie přece nemá už mechanický tachometr, ale elektronický, nebo se pletu?

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...