Lukas1450 Vloženo 2. leden 2009 Sdílet Vloženo 2. leden 2009 amigo ok diki moc Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
atwin Vloženo 4. leden 2009 Sdílet Vloženo 4. leden 2009 atwin: to co popisuješ, je v pohodě a je to logické, žádnou paniku Když jedeš delší dobu z kopce se zařazeným rychlostním stupněm a bez plynu, tak spoříš palivo, vstřiky jsou v tu chvíli zavřené a do válců nejde žádné palivo, tudíž se nemá motor z čeho ohřívat, protože ve válcích žádná směs nehoří Za "normálních" teplot je to ok, ale pokud mrzne a jedeš delší dobu z kopce se zařazenou rychlostí, tak se motor natolik ochladí, že se to projeví i poklesem rafičky teploměru. Netřeba se tedy znepokojovat a hned měnit termostat a půlku auta k tomu... Mě se 1,2 chová stejně, u nafťáku a ještě k tomu maloobjemového, jako je 1,4 TDi to může být ještě markantnější, protože nafta má menší výhřevnost než benzín a nafťák se déle zahřívá, protože při spalování nafty nevzniká tolik tepla jako při spalování benzínu nebo třeba lpg... Před 2 lety, když bylo v zimě -20°C tak se mi běžně stalo, že jsem se na provozní teplotu dostal až po ujetí asi 10km a když jsem pak jel 1,5 km z kopce se zařazenou pětkou, tak mi teplota spadla na 50°C A termostat i vše ostatní mám rozhodně ok Vdaka Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ghost0 Vloženo 12. Únor 2009 Sdílet Vloženo 12. Únor 2009 (editace) Ahojte, taky jsem řešil problém s tím, že teplota byla i po ujetí 60km pořád na nule nebo se někdy mírně pohla asi o 1mm. Zjištění závady nebylo vůbec složité. Auto netopilo, teplota na budíku na nule, po nastartování motoru se okamžitě začal zahřívat chladič v masce. První co mě napadlo bylo že je vadný termostat. Po poradě s mechanikem mi to ten taky potvrdil a termostat mi vyměnili. Autíčko už krásně topí, teplotu drží stále na středu, jak má být a myslím že i spotřeba se snížila, protože na volnoběh se z cca 1100 otáček snížily na asi 850 ot. Takže jestli vám někomu ručička neleze nahoru, auto netopí a krátce po zapnutí motoru se začne zahřívati chladič, bude to na 98% termostat Ještě mi měnili i expanzku, ale to je do jiného tématu Editováno: 12. Únor 2009, autor: Ghost0 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martinko_u Vloženo 11. Duben 2009 Sdílet Vloženo 11. Duben 2009 Ahojte VSETKY temy ohladom termostatov a snimacov teploty a ja este neviem coho som precital....ale!!! dnes som menil znovu!!! termostat po roku, ked tam praskly tie uska. to bolo v auguste min roka. chvilku bolo pokoj a zaciatkom tohto roku som mal zase podozrenie na vadny termostat. dal som dole kryt motora a zbadal som ze mi to netesni v mieste kde sa spaja telo termostatu na ostatok kde je cidlo. dal som to dole a pretesnil silikonom. kedze vsak ostatne symptomi mi hovorili ze termostat je v haji aj tak ( vrchna hadica horuca uz po par min stojaceho auta) som kupil dalsi. dnes namotnoval a nastartoval...a kua stale to iste, teplota na VAGu 50 oC a na hadici som neudrzal ruku+chladic teply. aka je moznost ze kupim zly novy termostat???? ze sa pokazi to beriem, ale novy??? napadla ma vsak jedna vec: nerobim niekde chybu??? skuste mi to nejako popisat ako nejakemu ebilkovy dikes moc za odpovede a rady a napady Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ghost0 Vloženo 11. Duben 2009 Sdílet Vloženo 11. Duben 2009 Jej, tak to by mě taky docela zajímalo čím toto bude. Žeby pech při koupi termostatu? To bohužel nevím. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ghost0 Vloženo 25. Září 2009 Sdílet Vloženo 25. Září 2009 Tak je to tu zas, minulý měsíc mi zase teplota začala nějak poskakovat, ale vzhledem k vedrům která v daném období byla jsem tomu moc pozornost nevěnoval. Teď v září když se objevila i chladná rána jsem zjistil, že mám zase problém, teplota si lítá kam chce. Dneska mi volal technik... termostat byl zase v háji ! Připadá mi hodně divné, že mi ten nový termostat vydržel jenom od února do srpna. Tedy cca 6 měsíců, to je hodně málo. A zase další peníze. Kruci. Má někdo podobně špatnou zkušenost? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.