Přejít na obsah

Aktívny tempomat

Diamant

Doporučené příspěvky

Pomaličky sa nám blíži MR2008 a šušká sa, že okrem iného bude v ponuke aj aktívny tempomat. Predpokladám, že sa bude jednať minimálne o tempomat, ktorý dokáže aj brzdiť (napr. dole kopcom). V lepšom prípade by to mohol byť tempomat aj s radarom. Má niekto podrobnejšie info?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pomaličky sa nám blíži MR2008 a šušká sa, že okrem iného bude v ponuke aj aktívny tempomat. Predpokladám, že sa bude jednať minimálne o tempomat, ktorý dokáže aj brzdiť (napr. dole kopcom). V lepšom prípade by to mohol byť tempomat aj s radarom. Má niekto podrobnejšie info?

Slysel jsem o tom jak o "adaptivnim" tempomatu ? No, at se bude jmenovat jak bude, VW ho jiz ma, takze se jen jedna o nasazeno do dalsiho koncernoveho auta, coz je jiste logicke vyusteni.

Je to samozrejme tempomat s nízkovýkonovým radarem (MW, nejlépe by asi byl v pásmu Ka či K :D, to by se jistě benga pomátli), ktery umi vozidlo v pripade potreby zpomalit az zastavit, prip. zrychlit zpet na prednastavenou rychlost po skonceni vystrahy.

Vzhledem k tomu, ze O2 ma take jiz elektromechanicke rizeni, je to take cesta do budoucna, jak se v nouzi automaticky mozna i vyhnout prekazce (pri nereagivani ridice, a nemoznosti to dobrzdit), a jak take pomoci parkovacim senzorum pri automatickem zaparkovani (to jiz VW take ma).

Jinak jsem se take doslechl o nove DVD navigaci do O2 s vestavenym pevnym diskem, podporou MP3, USB rozhranim, moznym TV tunerem, videovstupem pro couvaci kameru atd.. To vypada docela lahudkove :t

Editováno: , autor: omicron
Odkaz ke komentáři

řadit? tak tempomat je od toho, aby ti udržoval rychlost(o adaptivním nemluvim, to uz je jiná liga), a pokud vyvines nějakou rychlost, tak jí prostě drží. jooo, pokud někdo používá tempomat tak, že se motor na danej kvalt dusí a nemůže, tak je problém mezi volantem a sedačkou

Odkaz ke komentáři

to je jasný. Já když pojedu po dálnici, tak nastavím TPM, zařadím 6 a nemusím si toho všimnout. Pokud to má někdo na Fabce 1,2 (vedla se tu taková diskuze), tak je to na dvě věci, protože to ten motor v kopcích nepobere a tudíž nastavenou rychlost neudrží. To jsem měl na mysli.

Odkaz ke komentáři

to je jasný. Já když pojedu po dálnici, tak nastavím TPM, zařadím 6 a nemusím si toho všimnout. Pokud to má někdo na Fabce 1,2 (vedla se tu taková diskuze), tak je to na dvě věci, protože to ten motor v kopcích nepobere a tudíž nastavenou rychlost neudrží. To jsem měl na mysli.

Tvoje výtky proti "slabým" motorům ve spojení s tempomatem fakt nechápu?! Že by i ten "slabý" HTP neudržel na dálnici 130km/hod. nebo mimo obec 90km/hod., byť do kopce? Nechci tě urazit, ale tvůj názor mi přijde krapet OT.

Odkaz ke komentáři

ježiš, už je to tady zase :help::help:

btw nechápu, proč jsi napsal slovo slabý do uvozovek. víš snad o slabším motoru ve škodovce? jak jinak by se teda tomu mělo říkat? středně silný motor? :worthy

byl bych pro, aby jste si vy, HTP jehovisti zažádali o vytvoření nové vlastní skupiny, kde si budete navzájem blahořečit :rock::worthy

Editováno: , autor: Luke288
Odkaz ke komentáři

ježiš, už je to tady zase :help::help:

btw nechápu, proč jsi napsal slovo slabý do uvozovek. víš snad o slabším motoru ve škodovce? jak jinak by se teda tomu mělo říkat? středně silný motor? :worthy

byl bych pro, aby jste si vy, HTP jehovisti zažádali o vytvoření nové vlastní skupiny, kde si budete navzájem blahořečit :rock::worthy

No. Luke, rozhodně nejsem žádný HTP guru a jen jsem tím příspěvkem chtěl říci, že jsou mraky lidí, kterým tento motor plně dostačuje a jsou lidi, kteří vlastnosti tempomatu ocení a přivítají.

Odkaz ke komentáři

no jistě a pak jsou lidi, kterým ten motor nevyhovuje a řeknou, že je špatnej. jako, kdybych měl řešit, kolikrat se tady napsalo, že diesel někomu "nevyhovuje", tak bych musel žádat a o zrušení registrace. hlavně to je uplná odbočka, takže čekám varování

Odkaz ke komentáři

já myslím, že tempomat má myšlenku především ve spojení s automatem. Vůbec třeba nerozumím jeho funkci u slaboučkejch motorů, kde se musí neustále řadit.

Mel jsem tempomat na predchozi O1, ktera mela manual a TDI chiply na 88kW, zadny problem na dalnicich, ale je jasne, ze tempomat je vyborny zejmena ve spojeni s automatem. Mam DSG (ale to je jedno), a je moc krasne, jak to samo radi pri udrzovani nastavene rychlosti.

Samozrejme to neni zadna novinka, luxusni ameriky (cadillacy a lincolny) mely u svych 3 stupnovych HDM automatu tempomaty jiz na konci 60.let :D

Ale myslim, ze tento thread je o novinkach MR2008, resp. o adaptivnim automatu, ne ?

Odkaz ke komentáři

Tvoje výtky proti "slabým" motorům ve spojení s tempomatem fakt nechápu?! Že by i ten "slabý" HTP neudržel na dálnici 130km/hod. nebo mimo obec 90km/hod., byť do kopce? Nechci tě urazit, ale tvůj názor mi přijde krapet OT.

máme tu 1,2 Fabku v rodině a vím, jak se to pohybuje, takže mě nemusíš o ničem přesvědčovat. Ale myslím, že to je zase jalová diskuze. Jestli si prostě někdo myslí, že tempomat je tam užitečnej, tak ať si ho tam dá. Ostatně za ty peníze, co se tu TPM nabízej se ani nedivím. :)

Odkaz ke komentáři

Nevidím žiadny problém ani v spojení s manuálnou prevodovkou. Aj do BMW3 sa dá objednať radarový tempomat v kombinácii s manuálom. Ak je treba, tak to tuším vodiča na displeji upozorní, že by mal preradiť.

P.S.: Ak tu ešte raz začnú padať veci netýkajúce sa OII (konkrétne HTP), tak už bez milosti varovanie udelím! Tu sa snáď už každá jedna diskusia skôr či neskôr dostane od pôvodnej témy ku HTP.

Odkaz ke komentáři

Nemaj boj, nabudúce už budú varovania. Dnes som nabrúsený, pár ľudí bude mať krátené prémie, naštval ma ich prístup. :076

A ohľadom toho tempomatu nikto nič nevypátral? Ešte stále neviem, či to bude fakt radarový, alebo iba taký tempomat, čo vie aj brzdiť. Ako je to u koncernových bratov? Kto má radar?

Odkaz ke komentáři

• o 5 měsíců později...

Ahoj Diamant.

V prvy tyzden v 11-tom mesiaci (november) by som si mal vyzdvihnut OII RS (sice ropak ... ale mam na to svoje dovody :-) ). Chlapik mi vo firme, kde som auto objednaval nieco spominal o modelovej rade 2008 (ze je v nej zopar veci pomenenych, upravenych atd..len mi akosi nevedel definovat co :-) ). Mam v tom nahodeny tempomat, dazdovy senzor, SunsafeGlass atd... , takze ak by si mal chvilku cas, mozeme spachat male stretko, a mozeme porovnat, v com je rozdiel... (akurat ze rozdavam "rozum" v bradavici na dunaji, a do centraly vychodneho slovenska chodim raz za dva tyzdne na week->mam pocit, ze si odtial ;) ... )

PS: ako bolo v tych horucavach za tymi SunSafe?? fakt to tak pomaha??

Tak daj vediet vysledok svojho uvazenia :-)

Editováno: , autor: Peter Wagner
Odkaz ke komentáři

Ahoj Diamant.

V prvy tyzden v 11-tom mesiaci (november) by som si mal vyzdvihnut OII RS (sice ropak ... ale mam na to svoje dovody :-) ). Chlapik mi vo firme, kde som auto objednaval nieco spominal o modelovej rade 2008 (ze je v nej zopar veci pomenenych, upravenych atd..len mi akosi nevedel definovat co :-) ). Mam v tom nahodeny tempomat, dazdovy senzor, SunsafeGlass atd... , takze ak by si mal chvilku cas, mozeme spachat male stretko, a mozeme porovnat, v com je rozdiel... (akurat ze rozdavam "rozum" v bradavici na dunaji, a do centraly vychodneho slovenska chodim raz za dva tyzdne na week->mam pocit, ze si odtial ;) ... )

Asi Tě zklamu, ale SunSafe asi budou víc Safe než Sun, já žádný extra rozdíl nepociťuju, chtělo by to víc...

Odkaz ke komentáři

Ahoj Diamant.

Asi Tě zklamu, ale SunSafe asi budou víc Safe než Sun, já žádný extra rozdíl nepociťuju, chtělo by to víc...

hmm..aj tak dik mischicka, aspon za tych 40.000 sk sa budem citit "SAFE" :-( ...

Odkaz ke komentáři

hmm..aj tak dik mischicka, aspon za tych 40.000 sk sa budem citit "SAFE" :-( ...

To SAFE brzo vyzkouším, jedno sklo jsem měnil tak udělám test kolik ran vydrží...

vidis, tak ma napadlo, ked si to menil. Co to menenie stalo (teda to sklo) , a naozaj je to nejaka zlozka laminatu resp. je to ako klasicke sklo?? Ked mu jednu "fuknes", daj vediet ci sa ropadne rep. priloz foto :-)

..viem ze to uz do tejto sekcie nepatri, ale ... ja dam na oplatku potom vediet, co noveho v ors II mr2008 :-)

Odkaz ke komentáři

vidis, tak ma napadlo, ked si to menil. Co to menenie stalo (teda to sklo) , a naozaj je to nejaka zlozka laminatu resp. je to ako klasicke sklo?? Ked mu jednu "fuknes", daj vediet ci sa ropadne rep. priloz foto :-)

..viem ze to uz do tejto sekcie nepatri, ale ... ja dam na oplatku potom vediet, co noveho v ors II mr2008 :-)

Rozpadnout by se podle mě nemělo, mezi skly je folie a ta to musí držet.

Výměna+sklo mě stáli 5500,- takže radši opatrně, normální sklo je kolem dvou tisíc, SunSafe je pálka a neudělaj to nikde jinde než ve škoda servisech, prt. jinam škodovka ty skla neuvolňuje :help:

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...