Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Zdravím, během cesty do práce mi vyskočila hláška "Závada: chladící systém". V servisu jsme hned po otevření kapoty viděli veliký únik chladící kapaliny z EL obvodu pod baňkou. Baňka nicméně vypadala netknutě. Je na ní plomba a i autorizovaný servis prý na tento problém musí kontaktovat výrobce a řešit to s ním. Komunikace vázne, auto stojí. Setkal se s tím už někdo? Napadají mě 2 varianty - 1) selhala baňka, nebo víčko, což by bylo celkem jednoduché opravit. 2) Něco v chladícím systému to přetlakovalo a toho se dosti bojím. Za 18tis km mi končí záruka a začínám mít bojáka z takovýchto problémů 😞 Už vidím, jak něco takového řeším po záruce na druhé straně Evropy. Neautorizované servisy od něčeho takového dají hned ruce pryč.

Vloženo (editace)

Divím se, že to servis neví. Je to častá a již známá závada (ma jiz TPI). Vodní okruh této banky je propojen, respektive vede pres vymenik klimatizace ( v motorovem protoru na leve strane, pokud stojis pred autem). Ten je tak tenky, ze uvnitr prohniva, takze tlak, respektive chladivo klimy se castecne dostane do vodniho okruhu pro baterii a z teto banky je tlakem vyházena voda ven. Kdyz odsaji klimu, poznaji, ze je tam mene chladiva.

Prace, vysati klima, vymena vymeniku, vymena kapaliny pro chlazeni baterie, ozvdusneni pres ODIS, tlakova zkouska, nova plomba a hotovo.

Delal jsem jiz nescetnekrat.

Editováno: , autor: jirkash
Vloženo

Tak uběhl týden a autorizovaný servis s tím stále nehnul. Nyní prý na instrukci výrobce pouze doplní okruh klimatizace chladivem. Úžasné... Nevíte prosím někdo číslo toho špatného dílu a číslo toho inovovaného? "Popř. nějakou identifikaci TPI?

Vloženo

Tak po 2 týdnech vyměněn díl, co psal Jirkash. Po ujetí cca 100km se problém bohužel opakoval. Kapalina el pohonu pryč, nicméně tentokrát to nevyteklo přes baňku. Únik nebyl vůbec vidět a to sem zastavil hned po zahlášení problému. Ozývalo se divoké bublání a lítání kapaliny v trubkách 😒 Vypadá to na jednorázový únik, ne na pomalé mizení.

Vloženo

No i kdyby tam dali ten starý design, tak by to muselo nějakou dobu fungovat. Díl ze schématu s číslem 37 opravdu vyměnili. Bohužel je ale příčina asi v něčem jiném... Teď mám na mobilitu náhradní vůz. To mi ale po 5  dnech skončí v den odjezdu na dovolenou 😬 Nevím, jak to budu řešit, pokud to nestihnou opravit... Nebo to stihnout a to auto mě někde nechá. Už to dost ztrácí mou důvěru a to ho mám 2 měsíce 🤨

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...