esař Vloženo 27. leden 2007 Sdílet Vloženo 27. leden 2007 A ty srouby co tam ma felda jsou od ceho? Jestli se teda muzu zeptat! Nedrzej nahodou nahore tlumic? Jo drží tlumič,u feldy a favoritu je to udělaný jinak.Sou tam dva šrouby,který drží horní uložení tlumiče ve kterým je axiální ložisko a miska na pružinu je na druhé části ložiska otočně. Takže ty dva šrouby v karoserii sou napevno a dá se pod matky umístit vzpěra.Sám sem si ju tam dával na formana. Na octě bych teda taky radši nic nevrtal. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
krysarr Vloženo 27. leden 2007 Sdílet Vloženo 27. leden 2007 Cau, nevite nekdo jak je to s rozperou na TDI, dneska mi prisla origi pro Octa TDI a ma delany uchyceni na tri srouby pro uchyceni tlumiu, coz na Octe neni...Tak se chci zeptat zda s tim nemate nekdo nejake zkusenosti...Dik Hehe, Masakr no.... Bejt tebou, tak tu OMP tyc vratim.... Do karoserie bych rozhodne nevrtal... Dneska mi to Rikal Jakub... MAZEC! Vy ste srandisti A jakej je teda tvuj nazor, jsem rad za kazdou radu...vrtnout ji tam nebo radeji zahodit. Rozhodne vrtnout Kdyz to osetris, nicemu to neublizi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
krysarr Vloženo 27. leden 2007 Sdílet Vloženo 27. leden 2007 až tě někdo v pravo trefí tak ti zničí celej předek ,protože se ti to celé pohne Hmm, jestli myslis proto, ze je to spojeny, no, vis, ze je dole naprava, ktera je taky pridelana na obouch stranach? A abys to koupil nahoru nad kolo a do napravnice ne, to by byla hodne velka nahoda... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Octavius84 Vloženo 27. leden 2007 Autor Sdílet Vloženo 27. leden 2007 Cau, nevite nekdo jak je to s rozperou na TDI, dneska mi prisla origi pro Octa TDI a ma delany uchyceni na tri srouby pro uchyceni tlumiu, coz na Octe neni...Tak se chci zeptat zda s tim nemate nekdo nejake zkusenosti...Dik Hehe, Masakr no.... Bejt tebou, tak tu OMP tyc vratim.... Do karoserie bych rozhodne nevrtal... Dneska mi to Rikal Jakub... MAZEC! Vy ste srandisti A jakej je teda tvuj nazor, jsem rad za kazdou radu...vrtnout ji tam nebo radeji zahodit. Rozhodne vrtnout Kdyz to osetris, nicemu to neublizi No to je mi jasny ze kdyz to osetrim tak nicemu neublizem, jen nevim jestli dojde k nejakemu zlepseni jizdnich vlastnosti nebo jen vzhledu....Na vzhled sem ji vazne nekupoval.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
krysarr Vloženo 27. leden 2007 Sdílet Vloženo 27. leden 2007 No to je mi jasny ze kdyz to osetrim tak nicemu neublizem, jen nevim jestli dojde k nejakemu zlepseni jizdnich vlastnosti nebo jen vzhledu....Na vzhled sem ji vazne nekupoval.... Osobne si myslim, ze rozpera je na vzhled volovina, takze kvuli tomu ji taky nemam Pokud jezdis sem tam na hrane, tak ji tam uvitas, pokud jezdis pianko a malokdy na hrane, asi je zbytecny to vrtat a prodej to. Ale zazraky od toho rozhodne necekej. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
David-pv Vloženo 27. leden 2007 Sdílet Vloženo 27. leden 2007 Zázraky od toho opravdu nečekej. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bowie77 Vloženo 28. leden 2007 Sdílet Vloženo 28. leden 2007 Zázraky od toho opravdu nečekej. souhlasim, mel jsem ji na ty cerveny fabce a musim rict, ze jsem nepoznal rozdil. Fakt ne Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mcsolle Vloženo 29. leden 2007 Sdílet Vloženo 29. leden 2007 až tě někdo v pravo trefí tak ti zničí celej předek ,protože se ti to celé pohne uz som to cakal x krat boli riesene rozpery ale to uz x+1 krat zaznelo Hmmm.... pan se uci algebru ... No jo no... a jak se tam teda ta rozpera podle tebe dava? tak ja uz fakt neviem. asi by bolo naozaj najrozumnejsie pouzit sekundove lepidlo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
krysarr Vloženo 29. leden 2007 Sdílet Vloženo 29. leden 2007 až tě někdo v pravo trefí tak ti zničí celej předek ,protože se ti to celé pohne uz som to cakal x krat boli riesene rozpery ale to uz x+1 krat zaznelo Hmmm.... pan se uci algebru ... No jo no... a jak se tam teda ta rozpera podle tebe dava? tak ja uz fakt neviem. asi by bolo naozaj najrozumnejsie pouzit sekundove lepidlo A ja c**ak to mam navrtany Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
quicksilver Vloženo 29. leden 2007 Sdílet Vloženo 29. leden 2007 teda že vám klucí do toho lezu, nějak mi unikla podstata tý vzpěry.... to jako ta trubička, která má stěnu 2mm a průměr 25mm má zabránit menší deformaci??? nebo je to jen aby tam bylo něco navíc? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
quicksilver Vloženo 29. leden 2007 Sdílet Vloženo 29. leden 2007 teda že vám klucí do toho lezu, nějak mi unikla podstata tý vzpěry.... to jako ta trubička, která má stěnu 2mm a průměr 25mm má zabránit menší deformaci??? nebo je to jen aby tam bylo něco navíc? jinak podobnou vzpěru má i babička na záclony Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mcsolle Vloženo 16. Únor 2007 Sdílet Vloženo 16. Únor 2007 teda že vám klucí do toho lezu, nějak mi unikla podstata tý vzpěry.... to jako ta trubička, která má stěnu 2mm a průměr 25mm má zabránit menší deformaci??? nebo je to jen aby tam bylo něco navíc? jinak podobnou vzpěru má i babička na záclony tak skus prisposobit a budes to mat zadarmo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MaTit Vloženo 17. Únor 2007 Sdílet Vloženo 17. Únor 2007 Ahoj, jak je to tedy s tou vzpěrou?? Budu dávat 17" kola a vzpěru tm nemam, chci se zeptat jestli je to nutný ji tam dávat. Vlastním škoda Fabia. Díky za odpověď. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lajos Vloženo 17. Únor 2007 Sdílet Vloženo 17. Únor 2007 Preco by sa to malo pripevnovat o tlmic? Vzpera sluzi na zvysenei tuhosti karoserie, takze uchytit o tlmic by malo zmysel iba vtedy, ak by bol tlmic pevne chyteny o kasnu. Co sa tyka "prepojenia" tlmicov, tak tie su prepojene prave tou karoseriou Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mcsolle Vloženo 17. Únor 2007 Sdílet Vloženo 17. Únor 2007 Preco by sa to malo pripevnovat o tlmic? Vzpera sluzi na zvysenei tuhosti karoserie, takze uchytit o tlmic by malo zmysel iba vtedy, ak by bol tlmic pevne chyteny o kasnu. Co sa tyka "prepojenia" tlmicov, tak tie su prepojene prave tou karoseriou wtf??? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lajos Vloženo 17. Únor 2007 Sdílet Vloženo 17. Únor 2007 (editace) jak wtf??? rozpera ako taka, sluzi na stabilizaciu tym, ze zabranuje krizeniu karoserie. Kedze sa bavime o octavii a teda aj o samonosnej karoserii, tak automaticky hovorime o tom, ze na tejto karoserii su uchytene aj tlmice. Takze ked tu niekto napisal, ze tym, ze to neuchyti na tlmice ale na karoseriu to uplne strati zmysel, evidentne nepochopil na co rozpera sluzi. Co je na tom k nepochopeniu? Editováno: 17. Únor 2007, autor: Lajos Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mcsolle Vloženo 17. Únor 2007 Sdílet Vloženo 17. Únor 2007 len to ze to vsetko je tu trosku vyssie napisane Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lajos Vloženo 17. Únor 2007 Sdílet Vloženo 17. Únor 2007 Tak mi asi nieco uslo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mcsolle Vloženo 17. Únor 2007 Sdílet Vloženo 17. Únor 2007 Tak mi asi nieco uslo v pohode Lajos bá aj tak tu niekto do dvoch tyzdnov vytvori novy topic ze co a ako a ci to ma zmysel davat a blabla ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Vloženo 18. Únor 2007 Sdílet Vloženo 18. Únor 2007 (editace) Ja kdyz jsem rval rozperu k prednim tlumicum tak jsem to delal everem. Jinak rozmer stejny jak u jineho fava, ale proste u me jsem to musel auto trosku roztahnout . No nasadil povolil a je tam jak spejle Editováno: 18. Únor 2007, autor: Návštěvník Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Unknown Vloženo 4. Březen 2007 Sdílet Vloženo 4. Březen 2007 Rozpěra mezi tlumiči slouží, jak už zde bylo řečeno k zabránění kroucení karoserie (to nastává v zatáčkách). Rozpěra má smysl spíše při ostřejší jízdě. Na jízdních vlastnostech to není zas až tak poznat, ale jistě má vše pro a proti. Pokud se nebude kroutit karoserie, bude se logicky buď kroutit něco jiného (ale už se nemá co kroutit) a nebo budou namáhány některé součástky více, než bez rozpěry, tím pádem dříve odejdou a začnou se projevovat následky. To vše se samozřejmě projeví až po několika (asi ne málo) ujetých kilometrech. Tipnul bych tak minimálně 10.000km ostré jízdy (tím myslím, že by musela být každá jízda ve sportovním stylu a se spoustou zatáček a nerovností a podobně). Takže závěr je asi takový, že vady součástek způsobené rozpěrou se nejspíše projeví až dalšímu majiteli, protože to určitě bude za hodně dlouho a to už to auto asi budeš prodávat. No. Tak asi toť můj názor. Rozpěru bych si asi dal jen kvůli vzhledu, protože si myslím, že jízdí vlastnosti mnohem více ovlivňují kola, tlumiče, pružiny (čepy,ložiska,...samozřejmě také)...atd...Ale hlavně kola, tlumiče a pružiny. Rozpěra? Myslím, že je možno o výhodách, nevýhodách a jízdních vlastnostech s ní a bez ní dost spekulovat a diskutovat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kops Vloženo 12. Březen 2007 Sdílet Vloženo 12. Březen 2007 ahoj všem, mám na autě podložky pod koly a přemýšlím o rozpěře. Má vůbec smysl ? Trochu to beru jako udělat něco kladného pro auto, když už jsem nápravy podložkou trochu rozšířil /ne o moc, jen o 2 cm na každé straně/ ..:-) Co vy na to ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JimTDI Vloženo 17. Březen 2007 Sdílet Vloženo 17. Březen 2007 mě by docela zajímalo, zda kromě předku, u O1 má smysl rozpěra i mezi zadními tlumiči? že by se karoserie méně kroutila a tím by auto bylo krapet stabilnější a hlavně mín vrzalo? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
quicksilver Vloženo 18. Březen 2007 Sdílet Vloženo 18. Březen 2007 to jako dát rozpěru do kufru??? Mně teda nic nevrže Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JimTDI Vloženo 19. Březen 2007 Sdílet Vloženo 19. Březen 2007 to jako dát rozpěru do kufru??? Mně teda nic nevrže a nemá to náhodou ORS? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.