CorkaCZ Vloženo včera v 19:31 Vloženo včera v 19:31 Ahoj, nejde mi obrázek vložit přes tlačítko, tak je na tomto odkaze: https://freeimage.host/i/F8f3wJe Mám takovou blbost ale která mě úplně vytáčí. Motor 1.2 tsi 81 kW rok 2015. Aktuálně se dělali rozvody v servisu. Ne autorizovaný, ale bezny servis, kam fabie jezdí. Po rozvodech jsem si všiml, že i když tomu dám kotel po dálnici, ručička teploty se nedostane na 90 stupňů. Servis tvrdí, že se musí udělat termostat nebo termostaty, prý tam jsou dva. Nevím. Dle mého názoru ti termostat není, před rozvodama bylo vše ok a kdyby to termostat byl, tak by mi teplota i klesala při jízdě z kopce, to se však neděje. Bojím se s tím jezdit aby se něco nepodělalo. Ví někdo co to může být? Btw přijde mi že tu chcípl trochu pes, snad mi někdo odpoví... Díky a čau fabiaci. Citovat
panjawa Vloženo před 18 hodinami Vloženo před 18 hodinami Napíchněte to na diagnostiku a tam se podívejte na teplotu, ostatně ručička tachometru taky neukazuje přesně u žádného auta, vždy ukazuje víc a toto nikdo neřeší. Citovat
Martab Vloženo před 13 hodinami Vloženo před 13 hodinami Přesně tak, diagnostika a sledovat teplotní čidla + podívat se jestli umí vyčíst stav termomanagementu. Ručička je uprostřed od nějakého cca 75 °C a 107 °C, Možná by ještě pomohlo místo spotřeby přepnout na teplotu oleje, tu to ukazuje aspoň reálnou. Citovat
CorkaCZ Vloženo před 13 hodinami Autor Vloženo před 13 hodinami Nechtěl by mi to v Praze někdo zkouknout? Nebo v okolí? Diagnostiku mám, dokonce nejsem ani tak marnej, ale nějak mi blbnou měřené hodnoty, nebo s tím neumím Tohle jsem nikdy nepotřeboval. No ale tak odhadem si myslíte, že odešlo co? Vzhledem k rozpětí teplot, při jakých to ukazuje 90°C na budíčku, tak je možné, že tedy ten termostat? Ale je mi fakt dost divné, že ta ručička je zaseklá vždy ve stejné poloze. Jsem z toho akorát vytočenej. Citovat
roman63 Vloženo před 12 hodinami Vloženo před 12 hodinami před 55 minutami, CorkaCZ napsal: ručička je zaseklá vždy ve stejné poloze To není chyba, ale vlastnost (bohužel) všech koncernových aut. Poslední škodovka co měřila "přesně" teplotu chladící kapaliny byla asi Felicia. Citovat
CorkaCZ Vloženo před 12 hodinami Autor Vloženo před 12 hodinami Ale to je v pořádku, to vím, že to neměří přesně. Ale vždy vylitla na 90 stupňů a držela. I naše druhá fabie to dělá a i oktávka to dělá. Ale fabie tahle to na 90 ani nedostane. Začalo to po rozvodech. Citovat
roman63 Vloženo před 12 hodinami Vloženo před 12 hodinami Není tam náhodou i jiné čidlo teploty? Citovat
CorkaCZ Vloženo před 12 hodinami Autor Vloženo před 12 hodinami Je součástí vodní pumpy? Pokud ano, tak ano, pokud ne tak jo neměnili, neměli důvod. Citovat
CorkaCZ Vloženo před 12 hodinami Autor Vloženo před 12 hodinami Já bych se na ten termostat i klidně podíval, ale vlastně nevím, kde se nachází u těch TSI. Naposled jsem si termostat dělal na oktavce 1 ASV 😂 tady na to si už netroufnu Citovat
ben06 Vloženo před 12 hodinami Vloženo před 12 hodinami Budík je už jen naprogramovaný sdělovač, bez diagnostiky nic nezjjstíš Citovat
Martab Vloženo před 11 hodinami Vloženo před 11 hodinami @ben06 @roman63 Ale tady nejde o to, že budík ukazuje pořád stejně, ale že se ani ten "ošizený" budík nedostane na 90°C. @CorkaCZ Co ta teplota oleje? Tu umí MaxiDot zobrazit sám od sebe a není zkreslená. Termomanagement bude popsán v dílenské příručce: Citovat
roman63 Vloženo před 11 hodinami Vloženo před 11 hodinami Takže ukazuje při zahřátí cca 85°místo 90°C. Ale to spíš vypadá na problém vyhodnocení teploty než to, že je motor nedostatečně ohřátý. Citovat
CorkaCZ Vloženo před 11 hodinami Autor Vloženo před 11 hodinami Dneska to zdiagnostikuju a dám vědět. Mohl by mi někdo dát na rychlo čísla kanálu, kde nejlépe kontrolovat? Bude mě tlačit trochu čas. Díky Citovat
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.