Publikováno Září 17Zář 17 Ahoj, než zajedu do servisu, zeptám se na názor tady. Jsem úplný idiot, snažil jsem se připojit plašičku kun a ve chvíli kdy jsem znovu připojoval kabel od auta k mínusovému pólu došlo k zajiskření a zřejmě vyzkratování inteligentního snímače baterie. Okamžitě se mi rozsvítila kontrola chyby motoru. Jsem z toho nešťastný a ano jsem úplný idiot. Je nějaká šance, že se jedná o řešitelný problém výměnou pojistky? Nebo jsem idiot a prostě nezbývá než zajet do servisu. Jen jsem zapojil zpět mínusový kabel, nic víc.Škoda Scala, r.v. 2024 Upraveno Září 17Zář 17 od Lukáš158
Září 18Zář 18 Neviděl bych to hned tak černě. Zkusil jsi nastartovat a projet se ? Ono je totiž normální, že po odpojení a znovupřipojení baterky se rožnou různé kontrolky. Auto si pak musí znova načíst různé hodnoty a to se právě udělá jízdou.
Září 18Zář 18 Taky jsem instaloval plašičku kun a taky se mi rozsvítila kontrolka motoru. Po ujetí pár km ale sama zhasla.
Září 18Zář 18 Podívej se do návodu, je tam zmíněna i výměna baterie, po zapojení nové se rozsvítí kontrolky, pak je nutné nastavit dojezdy oken, kontrolky mají během jízdy postupně zhasnout. Třeba u OII svítí kontrolky servořízení, jak si potom jednotka osahá krajní polohy, zhasnou.
Září 20Zář 20 Příště neodpojuj baterku, myslím, že u takových věcí jako je instalace plašiče, je to zbytečné 🙂.
Září 22Zář 22 tak ono zalezi co sa mysli pod odpojenim, ja som to robil na 2 autach a ten terminal vidlicku coz je vlastne minus sa dava pod skrutku ktora zaistuje minus terminal na baterii cize povolit to musis a manipulacia zrovna na scale je celkom naprd lahsie je ten terminal baterie rovno odpojit kazdopadne iskrenie je normalna vec...
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.