OII Vloženo 20. Duben 2009 Sdílet Vloženo 20. Duben 2009 Dík za reakce.Už jsem to také zjistil, že je to stav nové destičky.Slouží to jako indikátor opotřebení.Když se to srovná tak jsou opotřebené. Ale vyplašilo mě to. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
century Vloženo 3. Září 2009 Sdílet Vloženo 3. Září 2009 Chlapi jak poznám zda mam kontrolu brzdových destiček, teda pokud se nepodívám na brzdy. jde to nějak zjistit jinak? Mam maxidot a tam to rovnou vyhazuje co se děje, třeba ostřikovače atd. Auto jsem koupil ojeté. tak by mě zajímalo zda to má. A jestli jedině přes destičky tak kde se ten kabel nachází? Jde to zjistit i s kolem? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
1.8T Vloženo 3. Září 2009 Sdílet Vloženo 3. Září 2009 Zkosení destičky opravdu není indikátor opotřebení Je to z důvodu eliminace šikmého sjíždění kotouče a destičky. Síly v brzdě jsou takové, že přestože teoreticky má destička dosedat kolmo, tak vlivem pružení materiálu a opotřebením čepů třmenu se vychyluje a ubrušuje se na jednu stranu. Nová destička je šikmá na druhou stranu čímž se v součtu toto vyrovná... Vytoč plný rejd doleva a uvidíš že ti vede k levému přednímu kolu (brzdě) kablík. Pokud vím tak fabie1/octy1 to měly už všechny... takže pokud by ti tam bývalý majitel dal destičky bez kontaktu, tak by ti to svítilo. Aby to nesvítilo, řeší se to tak že se uštípne kablík ze staré destičky a ty dva drátky v něm se spojí dohromady... Svítí to dost předčasně, najezdil jsem s tím 16000km a ještě to nebyla krize.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
century Vloženo 3. Září 2009 Sdílet Vloženo 3. Září 2009 super díky. zítra to zkouknu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jiří Zubek Vloženo 21. Září 2009 Sdílet Vloženo 21. Září 2009 Ahoj...taky mě asi čeká výměna předních kotučů...při brždění se celé auto třepe,ale strašně! Zkusil jsem zabrzdit ručkou a nedělá to,tak si myslím,že to budou asi přední. Dokonce mi i pravé přední kolo šlo těžce otočit. Přední mají tloušťku 20 mm a zadní 10 mm...zadní asi budou taky časem třeba,už jsou tam výrazné vlnky Teď uvažuju,kde a jaké koupit... buď Zimmermann http://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/1k06...-octavia-2.html za 2x 745,- Kč nebo originál ve Škoda servisu 1800,- Kč za pár Které jsou lepší? Je třeba vyměnit i destičky? Zatím mi neukazuje opotřebení na palubce a je tam kolem 8 mm. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
century Vloženo 21. Září 2009 Sdílet Vloženo 21. Září 2009 Dal bych tam i destičky, ať máš pokoj, já zrovna taky měním předek zadek komplet desky a kotouče.. Akorát kotouče Brembo.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jiří Zubek Vloženo 21. Září 2009 Sdílet Vloženo 21. Září 2009 To bych asi taky udělal...dneska jsem si koupil "Jak na to ?" a když jde otáčet kolem jen ztuha,tak je zkorodovaný pístek v brzdovém třmenu a má se vyměnit... Může to být příčina třesení auta při brždění ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jiří Zubek Vloženo 23. Září 2009 Sdílet Vloženo 23. Září 2009 Tak mám to vyřešeno...třesení auta způsoboval - podržte se - roztržený brzdový kotouč !!! Nechal jsem si za 4500,- vyměnit oba kotouče i destičky a teď to brzdí zase jako ďas... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
century Vloženo 23. Září 2009 Sdílet Vloženo 23. Září 2009 Dneska taky, nový kotouče Brembo vepředu se zářezy, vzadu klasika a všude nový desky a je to paráda... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mikesh Vloženo 1. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 1. Prosinec 2009 Muzes tech 4500 Kc trochu rozepsat - dily x prace? Jake kotouce (vyrobce) ti tam dali? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jiří Zubek Vloženo 2. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 2. Prosinec 2009 to mikesh: Těch 4500,- bylo sakumpikum díly - 2xkotuče,4x destičky,práce-trochu dolití brzdovky a odvzdušnění...díly jsou origo Škoda,a dělal mi to jeden z mechaniků ze škodováckého servisu,ale bylo to u něj doma díly si sehnal z práce..ani nechci vědět jak...takže ta cena by byla v origo service trochu jinde Jo,a hlídal ho kolega,co s tím autem jel k němu a potom zpět ke mě,protože ten mechoš si myslel,že to dělá pro jeho otce, i proto byla cena nižší než pro cizího... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
radek24 Vloženo 9. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 9. Prosinec 2009 Koupil jsem Octavku II a při brždění skoro z každé rychlosti smozřejmě že z tech vyšších je to horší jsou dost velké vibrace. Čím to bude? Zvlněné kotouče? Pomohlo by srovnat je na soustruhu? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PROCHY603 Vloženo 9. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 9. Prosinec 2009 Radek24:Nabuduce napis presne ake mas auto a hlavne pocet kilometrou. :palec2: Nove kotuce+ platnicky daj. Ak nepomoze tak G.O. celej prednej napravy. :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
radek24 Vloženo 9. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 9. Prosinec 2009 octavia combi II rv 2007 najeto 83tis. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PROCHY603 Vloženo 9. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 9. Prosinec 2009 (editace) Zmeraj hrubku kotucou. Ak sa daju este stocit tak ich stoc na sustruhu. Ak nie tak len nove kotuce+platnicky. CITAJ: Editováno: 9. Prosinec 2009, autor: PROCHY603 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
radek24 Vloženo 9. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 9. Prosinec 2009 jinak motor 1,9tdi 77kW Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jiří Zubek Vloženo 9. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 9. Prosinec 2009 to radek24: Podobně to dělalo i mě a byl to roztrhlý kotouč vpředu..začalo ti to dělat najednou,nebo to bylo nejdříve trochu a potom více ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
radek24 Vloženo 10. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 10. Prosinec 2009 řekl bych že spíš najednou. Při brždění s vysokých rychlostí to je ale hruza. Měnil jsme ted kola za zimný a díval jsem se na ty kotouče a zdaly se mi vpohodě. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jiří Zubek Vloženo 10. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 10. Prosinec 2009 Já měl taky sundaný kola a nevšiml jsem si toho...a taky mi to právě začalo najednou...sundej ty kotouče a uvidíš Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jakataka Vloženo 14. leden 2010 Sdílet Vloženo 14. leden 2010 Měnil jsem kotouče i destičky zhruba v 95 tis. Myšleno na předku. V servisu mi říkali, že zadek ještě 15 tis. vydrží. Tak mě to čeká asi v dubnu. Mimochodem kotouče jsem musel asi po 2.000km reklamovat. Zvlnili se jeko prase. Teť už je klid. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kub007 Vloženo 16. Červen 2010 Sdílet Vloženo 16. Červen 2010 Dneska jsem se díval na přední brzdové obložení a zjistil jsem, že obložení je sjeté šikmo. Je to normální? Najeto 21 000 km vcelku normálním ježděním. Když jsem se díval u kolegy se stejnými + - km, tak to vypadalo stejně. šikmo opotřebené destičky OII, taky se mi to nezdálo, ale je to normální, už nový vypadají viz. obr Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kub007 Vloženo 16. Červen 2010 Sdílet Vloženo 16. Červen 2010 šikmo opotřebené destičky OII, taky se mi to nezdálo, ale je to normální, už nový vypadají viz. obr obr. tady Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Matrix.nine Vloženo 16. Červen 2010 Sdílet Vloženo 16. Červen 2010 (editace) na obrazku jsou ale zadni desticky, na netu jsem koukal a predni jsou rovne akorat s ukosem nabehove a vybehove hrany a vypadaji trochu jinak... mrknu az se mi dostane funglnova octavie do rukou tak je to tak ze jsou tak divne skosene uz od nova... zajimave predni desticky: http://www.nd-skoda-...-4-od-r-04.html Editováno: 31. Červenec 2010, autor: Matrix.nine Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pepino.joska Vloženo 16. Září 2010 Sdílet Vloženo 16. Září 2010 OII 1,4tsi zkroucené kotouče po 34tkm... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
paldous Vloženo 16. Září 2010 Sdílet Vloženo 16. Září 2010 tak to se na mne nehnevej, ale mel by si vratit ridicsky prukaz, to jak s tim autem jezdis? ...mam 71 tis najezdeno a kotouce a desticky origo, a to mam mnohem tezsi predek...treba trochu premyslet za volantem... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.