Přejít na obsah

Podběh plastový

VRBIC

Doporučené příspěvky

A na kolik vyjdou ty plastovy podbehy a jak je slozita montaz? Zatim z venku nic nekvete, teda ale do podbehu se mi moc divat ted nechce... :disgust:

S montáží není žádný problem. Už s prvnovýroby jsou na autě v podbězích kol "plastové čtverečky" k uchycení originál podběhů. Stačí si koupit cca 12 origo šroubů na každou stranu - samořezek a do těch plastíků namontovat podobně jako třeba šrouby do hmoždinek. Ty plasty stojí cca 1200-1500 nové.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• o 3 týdny později...

Panove, o vikendu jsem se konecne dostal k tomu, abych to ocistil, wapkou sem to vyplachoval snad pul hodiny, vytahal sem z toho snad kilo blata, co se valelo na trubce k nadrzi i v tom srandovnim zlabku, kterej tam nekdo musel udelat schvalne, protoze bez podbehu je opravdu zazrak, ze to nekomu jeste nerezne, neskutecna konstrukcni chyba, nechapu!! Ja to mel jen orezly, takze sem to konecne vycistil a osetril, ale podbeh sem tam nedal....

Na zadni strane smerem k nadrzi vsechny diry na srouby sou, ale smerem k zadnim dverim jsou 4 otvory v podbehu, ale na aute zadny nemam. Je mozny, ze to MR98 nema a musi se proste udelat diry do auta? To se mi moc nechce. Tatuv facelift to ma normalne chyceny a v poho... mam vrtat nebo sem jen neco prehlid?

Odkaz ke komentáři

Panove, o vikendu jsem se konecne dostal k tomu, abych to ocistil, wapkou sem to vyplachoval snad pul hodiny, vytahal sem z toho snad kilo blata, co se valelo na trubce k nadrzi i v tom srandovnim zlabku, kterej tam nekdo musel udelat schvalne, protoze bez podbehu je opravdu zazrak, ze to nekomu jeste nerezne, neskutecna konstrukcni chyba, nechapu!! Ja to mel jen orezly, takze sem to konecne vycistil a osetril, ale podbeh sem tam nedal....

Na zadni strane smerem k nadrzi vsechny diry na srouby sou, ale smerem k zadnim dverim jsou 4 otvory v podbehu, ale na aute zadny nemam. Je mozny, ze to MR98 nema a musi se proste udelat diry do auta? To se mi moc nechce. Tatuv facelift to ma normalne chyceny a v poho... mam vrtat nebo sem jen neco prehlid?

Žádné díry nedělej , dnes bych měl dostat konečně auto ze servisu, tak ti vše podrobně nafotím . ;)

Odkaz ke komentáři

Žádné díry nedělej , dnes bych měl dostat konečně auto ze servisu, tak ti vše podrobně nafotím . ;)

Diky moc, ale az na jedno misto kde nic, tu nic. A to sem to umyl jak detskou prdelku -_-

Odkaz ke komentáři

Diky moc, ale az na jedno misto kde nic, tu nic. A to sem to umyl jak detskou prdelku -_-

Tak konečně slíbené fotky. Mám to namontované origo z autorizovaného servisu.

Nechal jsem si namontovat jen pravou stranu s výměnou blatníku, levou budu dělat sám příští týden - chci celej podběh nejdříve nastříkat :palec2: .

Tak snad ti to trochu pomůže - v autorizáku se s tím vůbec nepatlali - díra sem, díra tam -). :blbec:

Odkaz ke komentáři

Uff, diky moc, o moc moudrejsi z toho nejsem, ale aspon pro predstavu tam proste musim neco mit, sice jsem to umyl docista do cista a nenasel, ale nejak to tam jit musi, to jinak neni mozny. Tak snad na to prijdu, teda pokud nebude o vikendu snezit, jak hroznej, joudove lol

Snažil jsem se vyfotit místo pro uchycení před montáží a po montáži plast. podběhu . Pokud budeš chtít, tak ti to příští týden nafotím podropněji - montáž levého podběhu .

Jo a jestli bude sněžit, tak to budeš muset umýt znovu - " čištění podbehů krysarr s.r.o. " :D:smich:

Jinak sem mrknul a napočítali mi 98,-Kč za montáž podběhu -

číslo dílu 1U810973 :pravý pl. podběh zadní

1U810974 : levý .......................

Jestli si na to netroufáš, tak se svěř " odborníkům v aut. servisech " lol

Odkaz ke komentáři

Tak se na to taky chystam - pokud Ti to pomuze, takto to vypada venku (doufam, ze to jsou ony - vrakac :D ) :

LEVY

levy1cs5.th.jpg levy2xc7.th.jpg

PRAVY

pravy1vf5.th.jpg pravy2io2.th.jpg

Zajimalo by mne, jake sroubky + matice jsou potreba ? Ja s ETOSU nasel vice jedny srouby a dvoje "matice" ... podle mne staci koupit jen ty samorezky, ne ?

N 907.750.01 SROUB S COCKOVITOU HL.

N 908.214.01 MATICE 4,8X21,3 ROZPIN

N 908.338.01 MATICE ROZPINACI D4,8

Odkaz ke komentáři

Snažil jsem se vyfotit místo pro uchycení před montáží a po montáži plast. podběhu . Pokud budeš chtít, tak ti to příští týden nafotím podropněji - montáž levého podběhu .

Jo a jestli bude sněžit, tak to budeš muset umýt znovu - " čištění podbehů krysarr s.r.o. " :D:smich:

Jinak sem mrknul a napočítali mi 98,-Kč za montáž podběhu -

číslo dílu 1U810973 :pravý pl. podběh zadní

1U810974 : levý .......................

Jestli si na to netroufáš, tak se svěř " odborníkům v aut. servisech " lol

Jojo, i tak dekuju, si to vytisknu a budu hledat, treba jsou ty diry proste jen zadelny barvou a asfaltem, vetsinu sem jich nasel, tak je divny, ze by tam zbytek nebyl, asi to budu delat za poradnyho svetla, ne pri stmivani s montazni lampou :) Ale tenhle vikend to pada, je kosa. Mejt to snad nebudu muset, ted temer nejezdim, hlavne, ze je osetreny to zrezly, tohle uz je banalitka :) Btw odbornici to nedostanou ani nahodou, tohle sverim radsi sam sobe, vim, ze si nic neodru a pridelam to spravne, az na to prijdu lol

Odkaz ke komentáři

• o 5 měsíců později...

bohuzial tiez momentalne riesim problem s koroziou okolo vicka nadrze u mojej MR98. so zarucnou opravou som neuspel, pretoze predchadzajuci majitel bol asi 2 krat na servisnej prehliadke v neautorizovanom servise a vraj tym padom mi to nemozu uznat a musim si to hradit sam. naozaj som prisiel tymto o zaruku? neviete nahodou akym sposobom by sa to dalo napriek tomu vyriesit tak, aby to uznali a opravili v ramci 10 rocnej zaruky?

Odkaz ke komentáři

A na kolik vyjdou ty plastovy podbehy a jak je slozita montaz? Zatim z venku nic nekvete, teda ale do podbehu se mi moc divat ted nechce... :disgust:

To je přesně ten důvod, proč s tím podběhem váhám. Teď to jendou za čas pořádně vyčistím a mám to pod kontrolou, ale až tam bude plastový podběh, tak se tam nedostanu.

Nemá te někdo zkušenosti, jestli se tam dostává boredel i když tam je ten podběh?

Odkaz ke komentáři

bohuzial tiez momentalne riesim problem s koroziou okolo vicka nadrze u mojej MR98. so zarucnou opravou som neuspel, pretoze predchadzajuci majitel bol asi 2 krat na servisnej prehliadke v neautorizovanom servise a vraj tym padom mi to nemozu uznat a musim si to hradit sam. naozaj som prisiel tymto o zaruku? neviete nahodou akym sposobom by sa to dalo napriek tomu vyriesit tak, aby to uznali a opravili v ramci 10 rocnej zaruky?

Pokud jsi to již na záruku zkoušel a neprošlo to, tak máš prostě smůlu. Myslím, že všechny takovéto opravy napřed musí servisy konzultovat s Boleslaví, posílají jí kopie servisních knížek a tak, a ta má poslední slovo. To si si měl koupit auto s platnou a dobře vyplněnou servisní knihou. ;)

Odkaz ke komentáři

To je přesně ten důvod, proč s tím podběhem váhám. Teď to jendou za čas pořádně vyčistím a mám to pod kontrolou, ale až tam bude plastový podběh, tak se tam nedostanu.

Nemá te někdo zkušenosti, jestli se tam dostává boredel i když tam je ten podběh?

Bordel se mi tam dostává pořád. Na předku je pěkně narvanej v prostoru jakoby u zástěrky a na zadku je taky, myslím že hlavně u dveří. Já to řeším tak, že to před zimou rozeberu, vyčistím, nechám vyschnout a zase namontuju. Ty plasty jsou dobrý, zase tlumí hlučnost a ty kamínky tak nelítají do kastle. Takhle to dělám já. :palec2:

Odkaz ke komentáři

• o 1 rok později...
Návštěvník

Tak kluci taky me par bublinek vylezlo kolem nadrze - spise kousek vpravo od ni - no nemam tam plast. podbehy to bude tim :)

Jsou to jen 3 bublinky, takze bud vyriznem a tak dale a nebo se to zevnitr obrousi co to da, necha se to kyselinou odreznout co to pujde a nastrika vosk a z venci se jen probrousi ty dirky a zaleptaji se kapkou barvy :)

dale uz jen koupit podbehy - za kus plastu 600 kc - no uvidime, jedna se o podbeh ktery neni krasny, takze sezenu starsi

post-3876-1222600489_thumb.jpg

post-3876-1222600499_thumb.jpg

post-3876-1222600511_thumb.jpg

post-3876-1222600520_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...