Publikováno Březen 2, 200718 r Někde jsem narazil, že ve fábii je konstrukční chyba torzní tyče.. je to pravda.. co to je, a kde? díky za odpo
Březen 2, 200718 r hm zeby stabilizator??? dost caste na starych fabkach,odchadzali tie ulozenia,ale musi tu byt o tom vela popisane,tak len hladat a hladat
Březen 2, 200718 r pokud vím,Fábie Torzu nemá. Torzní tyč je zpravidla kovová tyč, pružná na zkrut. Používá se např. jako pérování u některých vozidel. Princip pérování pomocí torzní tyče byste si mohl představit zjednodušeně jako vodorovně položené L upevněné na dlouhém konci (to je torzní tyč) s kolmo napíchnutým kolem na druhé kratší nožce. Kolo pak může kmitat, jako by bylo na péru.
Březen 3, 200718 r je to stabilizator,do model. roku 2001 praskaji ........ .Kdyz butete menit gumy stabiku,tak jestli u toho dorazu je to z umele hmoty,tak to rupne
Březen 6, 200718 r Autor stabilizátor klepal ted na fabce kombi, RV 2004,auto od tchýně...,musel jsem ho nechat vyměnit... takže stabilizátor = torzní tyč?
Březen 6, 200718 r Autor pokud vím,Fábie Torzu nemá.Torzní tyč je zpravidla kovová tyč, pružná na zkrut. Používá se např. jako pérování u některých vozidel. Princip pérování pomocí torzní tyče byste si mohl představit zjednodušeně jako vodorovně položené L upevněné na dlouhém konci (to je torzní tyč) s kolmo napíchnutým kolem na druhé kratší nožce. Kolo pak může kmitat, jako by bylo na péru. pokusím to o té torzní tyči najit... bylo to v odborném článku..
Březen 6, 200718 r Torzní tyč je úplně něco jiného než stabilizátor. Torzky maj třeba Pougeoti na zadních nápravách, torzky má Olcit, ale také formule1. Torzka je na jednom konci pevně uchycená v rámu a na druhém jejím konci obvykle začiná klasické rameno, vtip je v tom že přes torzní tyč auto tlumí a pruží. Stabilizátor jak má Fabia tak spojuje uchycení obou kol a zajišťuje lepší stabilitu v zatáčkách. To že někdy nazval torzní tyč stabilizátorem svědčí pouze o jeho neznalosti dané problematiky.
Březen 6, 200718 r no ve skutecnosti kdyz si predstavis stabilizator, tak kosti stabiku slouzi jako tahla a zpusobuji, ze stabik se krouti...driv se stabilizator nazyval zkrutny stabilizator...resp.ta tyc ze ktere je se proste krouti...tim zpusobi ze prenese jiste sily a to je vlastne ucinek stabiku...no a protoze krouceni je jinak receno torze..tak mozna proto nekdo nazyva torzni tyc stabilizatorem...jinak spravny vyznam torzni tyce popsal cosby
Březen 8, 200718 r Autor Torzní tyč je úplně něco jiného než stabilizátor.Torzky maj třeba Pougeoti na zadních nápravách, torzky má Olcit, ale také formule1. Torzka je na jednom konci pevně uchycená v rámu a na druhém jejím konci obvykle začiná klasické rameno, vtip je v tom že přes torzní tyč auto tlumí a pruží. Stabilizátor jak má Fabia tak spojuje uchycení obou kol a zajišťuje lepší stabilitu v zatáčkách. To že někdy nazval torzní tyč stabilizátorem svědčí pouze o jeho neznalosti dané problematiky. nedaří se mi najít ten článek, takže myslíš že to byl kec,... že torzní tyč se na fábách kazí... ok.. dík
Březen 8, 200718 r Jednak jí nemaj, ale jsou problémy se stabilizátory u prvních modelů. Já jsem ho měnil protože jeho uložení bylo totál KO, původní měl 16mm průměr a ten nový měl víc, ale nevím kolik.
Březen 9, 200718 r Autor Jednak jí nemaj, ale jsou problémy se stabilizátory u prvních modelů.Já jsem ho měnil protože jeho uložení bylo totál KO, původní měl 16mm průměr a ten nový měl víc, ale nevím kolik. před nedávnem jsem na jedné fábce kombi 2004 měnil levý stabilizátor, "Já jsem ho měnil" myslíš stabilizátor...
Březen 9, 200718 r Jo komplet stabilizátor + jeho uložení a kosti stabilizátoru, tedy ty tyčky s čepama co spojujou stabík s de facto kolama pro zejdnodušení.
Březen 9, 200718 r Autor Jo komplet stabilizátor + jeho uložení a kosti stabilizátoru, tedy ty tyčky s čepama co spojujou stabík s de facto kolama pro zejdnodušení. ok, dík za info a čas.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.