Publikováno Březen 5, 200718 r Dobrý den chtěl bych se zeptat jestli tady není někdo zasvěcenější a nemohl mi podat bližší informace o funkci vstřikovačů u motoru 1,4 mpi, popř. jiného. Potřeboval bych vědět s jakým tlakem paliva pracují, dále napětové úrovně pro plné uzvaření a otevření vstřiku a charakteristiku tvaru signálu, který musím přivést, aby vstřikovač fungoval tak jak má. Snad se tady někdo najde, kdo o tom něco ví a byl by ochoten poskytnout tyto informace nebo místo, kde bych se k ním mohl dosta. Děkuji za odpovědi.
Březen 6, 200718 r Zdravím, standardní vstřikovač je cívka, která ovládá jehlu. Bez signálu je vstřik zavřený, jehlu přitlačuje pružina. Vstřiky jsou zapojené proti zapalovaní (+12V) ŘJ je postupně v pořadí přizemňuje, někde jsem viděl i průběhy napětí. Jsou to klasické obdelníky. Na spínaném konci je v klidu 12V, při sepnutí 0. Po skončení impulsu je zajímavé, že se to nechá překmitnout i na 80V. Pomáhá to rychlému uzavření ventilu. Vstřik se tak rychle zbaví energie. Víc mě nenapadá... Jíra
Březen 6, 200718 r je to tak nejak jak pise kolega JIRA 82 ,jen bych doplnil ze doba otevreni ventilu - vstriku se pohybuje v jednotkach msec a vetsinou je v ridici jednotce v serii se vstrikem nejaky maly odpor,tj. skutecne napeti byva nizsi cca 9-10V
Březen 6, 200718 r Možná se přes ten odpor měří proud. Když se zadře jehla, tak proud v impulsu rychle roste a RJ tak pozná, že je vadný, nevím, každopádně možnost by to byla... Jíra
Březen 6, 200718 r zjistovani stavu ventilu - lepe receno jehly se provadi sledovanim napeti na ventilu (A/D prevodnik) a tam lze zjistit podle tvaru pri vypnuti jak jehla funguje - vytvori se na charakteristice schod a to je OK. podle me je odpor v serii na omezeni proudu,ochranu fetu.
Březen 6, 200718 r Autor Díky všem za odpovědi snad z toho něco vykoumám. Dostal jsem za úkol pomocí obvodu LM1949 uvést do chodu vstřikovač z fábky. Kdybych obvod nesehnal, tak ho nahradit něčím jiným, proto mě zajímají ty průběhy napětí, abych je mohl v případě nějak natvarovat. Ještě jsem se ve Vašich odpovědich nedočet s jákým tlakem paliva vstřikovač funguje nebo jestli funguje i bez tlaku. Budu vděčný za každou radu, díky.
Březen 7, 200718 r fungovat bude i bez tlaku,ale je otazka k cemu to bude slouzit ? je to jen elektromagneticky ventil,takze pro jeho funkci staci tranzistorovy spinac (vzhledem k proudu asi lepe nejaky polem rizeny tranzistor ala IFR..)
Březen 7, 200718 r Autor Ty tlaky jsem nějak přehlid , děláme na jednom projektu, každý ma udělat něco, někdo se zabývá měřením tlaku v sacím potrubí, další snímačem polohy klik. hřídele apod. Nakonec by se to mělo nějak spojit dokupy a snad to bude fungovat .
Březen 8, 200718 r Autor Ten projekt ma být vývin el. vtřikování pro Jawu, od Jawy dostala škola nějakou motorku a k ní má udělat celou elektroniku motoru. Víc o tom nevím, až budu chytřejší určitě se o to podělím
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.