paranmax Posted December 29, 2023 Posted December 29, 2023 Ahoj, na motoru CAYC rv 2012 1.6tdi 77kw , odešla elektronika vstřiku 4 válce. Vstřik se vyměnil za nový. Ted je problém, že motor jede na volnoběh normálně, ale jakmile se zvýší otáčky, tak se třepe a nejde přes 2500. Může mít vliv na to, že se vstřik zatím nenakodoval do řj? Bylo mi řečeno, že by to mělo fungovat i bez nakodování, které jsem chtěl udělat až po svátcích. Autem jsem potřeboval jezdit. Servisy v okolí jsou zavřené. Quote
lucky.jack Posted December 29, 2023 Posted December 29, 2023 Ano ono to pojede, ale úplně na pikaču. Nakódovat a bude klid. Quote
paranmax Posted December 29, 2023 Author Posted December 29, 2023 a je to teda možné, že se to tak chová kvůli tomu nenakodování??? Chlap co měl dovézt diagnostiku slaví silvestra už týden, tak jsem to nenakodoval a servisy v okolí jedou až po novém roce. Quote
lucky.jack Posted December 29, 2023 Posted December 29, 2023 No minimálně to nakódovat, pak můžeš laborovat, jestli to není něčím jiným. Kódování upravuje vstřikované množství dle ostatních vstřikovačů, takže logicky ten čtvrtej neví co tam má hnát, tak jede jen tak aby se neřeklo... Napiš odkud jsi. Hodně lidí tu má doma diagnostiku, kterou to zvládnou udělat. Třeba se někdo ozve. Quote
paranmax Posted January 10, 2024 Author Posted January 10, 2024 Ahoj, je potřeba při výměně vstřiků "žíhat" měděné podložky pod vstřiky? Ten mechanik co měnil vstřiky to nedělal a teď jsem se dozvěděl od jiného, že by se to dělat mělo. Tak teď nevím, kde je pravda a zda nečekat problémy do budoucna. Auto zatím jede dobře. Quote
jipol57 Posted January 10, 2024 Posted January 10, 2024 Měnil jsem, nežíhal jsem. Kdyby měl být problém, tak určitě hned, a ne až v budoucnu. Hlavně dobře vyčistit v hlavě. Quote
karel kot Posted April 22 Posted April 22 Zdravím mám problém Octavia 3 1.6 tdi DDYA 85kW prosakoval olej kolem vstřiků přetěsněno pak vráceny vstřiky zpět a jeden klepe před vyjmutím vstřiků motor běžel normálně, vstřiky jsou nakodované. Je možné, že se vstřik seknul? Quote
Recommended Posts