M-a-r-e-k Vloženo 5. Březen 2007 Sdílet Vloženo 5. Březen 2007 Dobrý den chtěl bych se zeptat jestli tady není někdo zasvěcenější a nemohl mi podat bližší informace o funkci vstřikovačů u motoru 1,4 mpi, popř. jiného. Potřeboval bych vědět s jakým tlakem paliva pracují, dále napětové úrovně pro plné uzvaření a otevření vstřiku a charakteristiku tvaru signálu, který musím přivést, aby vstřikovač fungoval tak jak má. Snad se tady někdo najde, kdo o tom něco ví a byl by ochoten poskytnout tyto informace nebo místo, kde bych se k ním mohl dosta. Děkuji za odpovědi. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vikino1 Vloženo 5. Březen 2007 Sdílet Vloženo 5. Březen 2007 Snad ti pomôže toto-je to z AUTODATA: Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jíra_82 Vloženo 6. Březen 2007 Sdílet Vloženo 6. Březen 2007 Zdravím, standardní vstřikovač je cívka, která ovládá jehlu. Bez signálu je vstřik zavřený, jehlu přitlačuje pružina. Vstřiky jsou zapojené proti zapalovaní (+12V) ŘJ je postupně v pořadí přizemňuje, někde jsem viděl i průběhy napětí. Jsou to klasické obdelníky. Na spínaném konci je v klidu 12V, při sepnutí 0. Po skončení impulsu je zajímavé, že se to nechá překmitnout i na 80V. Pomáhá to rychlému uzavření ventilu. Vstřik se tak rychle zbaví energie. Víc mě nenapadá... Jíra Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
honzik Vloženo 6. Březen 2007 Sdílet Vloženo 6. Březen 2007 je to tak nejak jak pise kolega JIRA 82 ,jen bych doplnil ze doba otevreni ventilu - vstriku se pohybuje v jednotkach msec a vetsinou je v ridici jednotce v serii se vstrikem nejaky maly odpor,tj. skutecne napeti byva nizsi cca 9-10V Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jíra_82 Vloženo 6. Březen 2007 Sdílet Vloženo 6. Březen 2007 Možná se přes ten odpor měří proud. Když se zadře jehla, tak proud v impulsu rychle roste a RJ tak pozná, že je vadný, nevím, každopádně možnost by to byla... Jíra Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
honzik Vloženo 6. Březen 2007 Sdílet Vloženo 6. Březen 2007 zjistovani stavu ventilu - lepe receno jehly se provadi sledovanim napeti na ventilu (A/D prevodnik) a tam lze zjistit podle tvaru pri vypnuti jak jehla funguje - vytvori se na charakteristice schod a to je OK. podle me je odpor v serii na omezeni proudu,ochranu fetu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
M-a-r-e-k Vloženo 6. Březen 2007 Autor Sdílet Vloženo 6. Březen 2007 Díky všem za odpovědi snad z toho něco vykoumám. Dostal jsem za úkol pomocí obvodu LM1949 uvést do chodu vstřikovač z fábky. Kdybych obvod nesehnal, tak ho nahradit něčím jiným, proto mě zajímají ty průběhy napětí, abych je mohl v případě nějak natvarovat. Ještě jsem se ve Vašich odpovědich nedočet s jákým tlakem paliva vstřikovač funguje nebo jestli funguje i bez tlaku. Budu vděčný za každou radu, díky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vikino1 Vloženo 6. Březen 2007 Sdílet Vloženo 6. Březen 2007 nejaké tlaky máš v tých AUTODATACH Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
honzik Vloženo 7. Březen 2007 Sdílet Vloženo 7. Březen 2007 fungovat bude i bez tlaku,ale je otazka k cemu to bude slouzit ? je to jen elektromagneticky ventil,takze pro jeho funkci staci tranzistorovy spinac (vzhledem k proudu asi lepe nejaky polem rizeny tranzistor ala IFR..) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
M-a-r-e-k Vloženo 7. Březen 2007 Autor Sdílet Vloženo 7. Březen 2007 Ty tlaky jsem nějak přehlid , děláme na jednom projektu, každý ma udělat něco, někdo se zabývá měřením tlaku v sacím potrubí, další snímačem polohy klik. hřídele apod. Nakonec by se to mělo nějak spojit dokupy a snad to bude fungovat . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jíra_82 Vloženo 8. Březen 2007 Sdílet Vloženo 8. Březen 2007 Jaký projekt, samotného mě to zajímá, no ták, přeháněj....?? Jíra Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
M-a-r-e-k Vloženo 8. Březen 2007 Autor Sdílet Vloženo 8. Březen 2007 Ten projekt ma být vývin el. vtřikování pro Jawu, od Jawy dostala škola nějakou motorku a k ní má udělat celou elektroniku motoru. Víc o tom nevím, až budu chytřejší určitě se o to podělím Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.