Přejít na obsah

otevírání kufru

TomasB

Doporučené příspěvky

chlapi, nějak mi odešlo do pi*i otevírání kufru. Odemknul jsem, ale kufr nešel otevřít. Byl jsem v kvádru, tak jsem se na to vykakal. Zatím jsem se vůbec nekoukal, protože s nákupem ve vozejku a v kvádru jsem fakt neměl chuť lízt přes sedačky do kufru.

Ale hlavně, co se stalo? A jak na to? Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

chlapi, nějak mi odešlo do pi*i otevírání kufru. Odemknul jsem, ale kufr nešel otevřít. Byl jsem v kvádru, tak jsem se na to vykakal. Zatím jsem se vůbec nekoukal, protože s nákupem ve vozejku a v kvádru jsem fakt neměl chuť lízt přes sedačky do kufru.

Ale hlavně, co se stalo? A jak na to? Díky

Mozna TADY je reseni, na konci.

Odkaz ke komentáři

tak jsem se dnes na to vydal. Otevřel zevnitř vycvaknutím zámku(pro neznalé - nepáčit, jde to lehounce tenkým šroubovákem, musí se z boku z prava odspodu zajet šroubovákem a zároveň zvedat víko kufru), odcvaknul plastový tapecírung(taky jde lehce), odcvaknul plastový kryt zámku(tady se musí trošku zabrat). Chvíli jsem do toho čučel jak husa do flašky a špekuloval, proč to nefachá. Dospěl jsem k závěru, že se málo hejbá ta tyčka, která přenáší pohyb od motorku k samotnému mechanizmu, kterej zajišťuje tím zobáčkem to očko zámku(to co je přišroubovaný ke karoserii). Motorek se nezdál být mrtvý. Tak jsem s tím zkoušel různě hejbat, pak jsem zkoušel co se děje, když se mačká ta klika při klasickém otevírání. A tam jsem si všimnul, že se ta packa, která přenáší náš pohyb ruky z páčky otevírání(kliky) chodí "naprázdno", tedy nekonala žádnou funkci. Pak už bylo jednoduché si všimnout, že je tam taková gumová ploška cca 0,5x0,5cm, která vypadala jako dosedací plocha pro přenos pohybu na to táhlo, které pak hejbá se samotným mechanismem zámku. Tak jsem s tím zahejbal, posunul tak, aby packa od kliky dosedala na tu plošku, odzkoušel a chodilo to. Takže jen se mi to vlastně někam uhlo, kam nemělo. Včíl to chodí naprosto bezvadně :D

Nevím, jestli jsem to popsal alespoň trošku srozumitelně, ale třeba to někomu pomůže. Píšu to ve spěchu, protože malá chce na počítač a hrozně prudí. :disgust:

Tak ať nám ty káry jezděj bez poruch.

Zároveň díky vám, kteří jste přispěli svým moudrem.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...