octavka19tdi Vloženo 8. Březen 2007 Sdílet Vloženo 8. Březen 2007 (editace) Zdarec,asi mam problem.Pri kontrole turba jak se mi hejbou lopatky,jsem zavadil nad turbem o nejakou casti motoru a zustal mi na rukou olej. Sundal jsem kryt na motoru a zjistil ze je trosku oleje jeste na dvou mistech co jsem oznacil cervene na obrazku.Je to normalni , nebo zacina nejakej pruser.Pri prohmatani turba jsem zjisti ze turbo je suche i privod oleje do turba je ok .Ale nad turbem byl olej. Jinak olej dolejvat mezi vymenou nemusim.Sezere to jen od horni rysky po spodni.Diky vsem za pomoc. Editováno: 8. Březen 2007, autor: octavka19tdi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JimTDI Vloženo 8. Březen 2007 Sdílet Vloženo 8. Březen 2007 kdyby jsi vyfotil přímo svůj motor bylo by to lepší ....ale na techto místech je výskyt oleje zcela bežný, a pokud ho nemusíš mezi intervaly dolévat, je to v pohode... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
octavka19tdi Vloženo 8. Březen 2007 Autor Sdílet Vloženo 8. Březen 2007 A kde se tam ten olej bere vzdyt by tam mel prochazet jen vzduch ne? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
octavie81 Vloženo 8. Březen 2007 Sdílet Vloženo 8. Březen 2007 na tvem oznacenem miste je to normal,odvetrani....jesltli ti to vadi,jak me,tak to vycisti i zevnitr ty hadice a mas na 20tis pokoj Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
octavka19tdi Vloženo 8. Březen 2007 Autor Sdílet Vloženo 8. Březen 2007 Ok diky ,jsem si oddechl ze na tech dvou místech je to normalni,ale jeste me vrta hlavou ten olej nad tim turbem,bohuzel nemam obrazek motoru ze zadu takze nevim co tam nad tim turbem je. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Berry Vloženo 11. Březen 2007 Sdílet Vloženo 11. Březen 2007 A kde se tam ten olej bere vzdyt by tam mel prochazet jen vzduch ne? Přesně tak, není normální, že se tady olej objeví. Tady vůbec nemá být, aby se tady tlačil ven. Ale každé auto má nějakou bolest, a tohle je jen bolístka, o které se ví a není ji potřeba řešit. Ale správně by to být nemělo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
octavka19tdi Vloženo 11. Březen 2007 Autor Sdílet Vloženo 11. Březen 2007 A kde se tam ten olej bere vzdyt by tam mel prochazet jen vzduch ne? Přesně tak, není normální, že se tady olej objeví. Tady vůbec nemá být, aby se tady tlačil ven. Ale každé auto má nějakou bolest, a tohle je jen bolístka, o které se ví a není ji potřeba řešit. Ale správně by to být nemělo. Co je teda duvodem ze je tam ten olej?Nejake spatne tesneni? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Whitek Vloženo 11. Březen 2007 Sdílet Vloženo 11. Březen 2007 Taky se musím připojit. Mám to zasviněné ve škrticí klapce, když odpojím přilehlou hadici. U kámoše jsme to objevili taky. A to jezdím jako beránek a olej měním poctivě. Vidím, že je to běžné, nemůže to ale odkrádlovat turbo? Podle recenzí občas turba odcházejí, tak jestli to není třeba kvůli tomu a je to pak běžné Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TDIfun Vloženo 12. Březen 2007 Sdílet Vloženo 12. Březen 2007 Je to bezne.Uplne super to ale neni, protoze to zasira celi saci trakt.Jedine udelat vystup nekam pod auto toho odvetrani ale zatim to neresim a tu klapu chcipaku obces vycistim. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
octavka19tdi Vloženo 13. Březen 2007 Autor Sdílet Vloženo 13. Březen 2007 http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.php?t=10089 tady jsem nasel podobne tema.Myslim ze to same mam i ja.Pisou tam neco o tesneni.Je to mozne? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TDIfun Vloženo 14. Březen 2007 Sdílet Vloženo 14. Březen 2007 Tesneni se dava do trubky od vyfuku co jde do sani tzv recirkulkace vyfukovych plynu.Samozrejme je to z duvodu ekologie a funguje to kdyz stojis na volnobeh tak si tam motor do sani vpousti vyfukove plyny ktery neprohori.Docela to sani zasere.No a nekteri aby se jim sani nezanaselo dal, tak ucpou tesnenim privod tech splodin.Muze to sice trochu smrdet na volnobeh ale aspon se ti nezasere sani a ver tomu ze to je docela mazec kolik se toho usadi na stenach.Jinac olej co se ti tam obevuje bych spise typoval na to co ti jde z odvetrani.Nasaje ho turbo a vyfoukne do saciho traktu a to se pak ruzne zanese, neco sezere motor a neco ti zustava po stenach a na klape. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Matrix Vloženo 14. Březen 2007 Sdílet Vloženo 14. Březen 2007 Tak abych to uvedl na pravou míru, to co je zakroužkované vpravo je vyústění odvětrávání kliky do sacího potrubí, takže olejové výpary se zpětně nasávají motorem a spalují. Nedoporučuju se moc dívat do zbytku sacího potrubí, páč ten olej najdete od toho vyustění po celé délce sání až k sacímu ventilu, dramatičtějí to už bývá až od EGR ventilu, což je ten to zakroužkované vlevo. Tam se k těm olejovejm vejparům dostávají ještě saze a to pak udělá v sacím potrubí takovej Sajgon, že se vám o tom nedá ani vyprávět. Takže ve zkratce hromada mastnejch sazí, které se problematicky ze sacího potrubí dostávaj. Já osobně použil vypálení se kterou to celkem šlo. Jinak pokud to někde sákne na těch dvou místech, u EGR to může být těsnění případne vadný ventil, u toho druhého to může být prasklá hadička, já osobně sem jí prasklou měl, origo mě stála kolem 350,- myslím, ale taky může být jen špatně zacvaklá... Jinak doporučuju mrknout ještě >> SEM << podělil sem se o čištění sání na webu dieselpower, tak se na to můžete mrknout Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
octavka19tdi Vloženo 15. Březen 2007 Autor Sdílet Vloženo 15. Březen 2007 Tak ty fotky to je sila,sem netusil ze i auto muze mit choresterol No asi to resit nebudu,je videt ze to tam hold bude furt ,ikdyz to vycistim. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.