Přejít na obsah

Jaké pneu+alu disky

Mr.Tom

Doporučené příspěvky

Zdravím všechny,

mám alu disky R15 + zimní pneu 195/65 a chtěl bych koupit alu disky R16 + letní pneu 205/55 nebo něco podobného. A jaký je rozdíl v jízdních vlastnostech. Může mi někdo poradit? Mám Octavii 1,8T

Editováno: , autor: Mr.Tom
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím všechny,

mám alu disky R15 + zimní pneu 195/65 a chtěl bych koupit alu disky R16 + letní pneu 205/55 nebo něco podobného. A jaký je rozdíl v jízdních vlastnostech. Může mi někdo poradit? Mám Octavii 1,8T

205 = širší guma, 55 = nižší profil, z toho vyplývá = lépe sedí,

??? jaké elektrony (ALU disky) ??? si vybereš, takové mít budeš, seženeš na inetu od 2000 do 30.000,- á kus, tak si vyber na co máš a co se ti líbí

Pamatuj si, že to co si koupíš, na tom budeš jezdit TY, nikdo jiný. 100 lidí = 100 názorů. Určitě neprohloupíš, když zakoupíš nějakou známou pneu jako Michelin, Goodride, Firestone, Dunlop, Continental, Goodyear, Bridgestone, Pirelli, Nokian a snad i Barum.

Nejlépe se kouknout na nějaký ten test : http://data.idnes.cz/g/auto/infografika_letnipneu.html (v dolní části máš rozměr, který hodláš zakoupit)

U elektronu je to snad jen otázka toho co se ti líbí a nač máš, jinak ta kvalita je asi totožná u cenově blízkých elektronů, ale to se dá skoro říci i u pneu.

Je tady spousta lidu co jezdí na Barumkách, Matadorech nebo Dunlopech či Pirelkách.

Asi jsem ti moc nepomohl, ale snaha byla.

A abych nazapomněl, pneu je to co spojuje tvoje auto s vozovkou, na to nezapomeň

Tady něco pro inspiraci na výběr:

http://www.az-pneu.cz/

http://www.elektrony.cz/

http://www.elektrony.cz/

Editováno: , autor: Palo
Odkaz ke komentáři

Tak jak napsal Palo - je to jenom o penězích, které do toho chceš investovat...

Ještě stran pneumatik bych úplně nezatracoval Kléber...

To Palo: Jaký bezpečnostní šrouby bys doporučil - já mám stále pocit, že pokud jde někdo krást tak si přecijen obstará nějaký náčiní...

Odkaz ke komentáři

Tak jak napsal Palo - je to jenom o penězích, které do toho chceš investovat...

Ještě stran pneumatik bych úplně nezatracoval Kléber...

To Palo: Jaký bezpečnostní šrouby bys doporučil - já mám stále pocit, že pokud jde někdo krást tak si přecijen obstará nějaký náčiní...

těžko říci, když tomu nerozumím, opravdu u těch šroubů nevím, mně je vždy obědnává a dodává kamarád a zatím byl jen jeden problém a to když mi chtěli ukrást kola a strhli jeden bezpečák, kluci ho na dílně odvrtávali 4 hod., museli to dělat velmi pomalu, aby nepoškodili elektron

vše přes obutí mám skrze tuto společnost: http://www.adusum.cz/

;)

Editováno: , autor: Palo
Odkaz ke komentáři

u tech sroubu, vyhni se levnym nahrazkam. Kolega take vrtal kdyz si koupil bez. srouby a ty mely ve sve hlave je n dirky na 4 kolicky. Nekolikrat utahl a na orisku se cepy ustrihly a potom jen vrtal a vrtal...

ty bezpečnostní od Škodovky jsou taky na prd, ještě se mi nestalo, že by ten ořech k bezpečákům někde na dílně po mě chtěli, všude tu sadu deseti kusů mají-a bude jí mít i ten kdo si pro tvoje kola půjde...schit.. :prc:

Odkaz ke komentáři

• o 3 roky později...

zrovna jsem se o tech bezpecnostnich sroubech bavil s par lidma, kdyz to zjednodusim, tak se delaji 2 ruzny druhy. Ja si ted objednal ty levnejsi, i kdyz mam strach o svoje kola. Dospeli jsme k zaveru, ze proti zlodejickum, kteri pujdou jen tak okolo a zkusi kola ukrast, staci ty levnejsi srouby. Pokud pujde nekdo na jistotu, tak ti nepomuzou ani 2 bezpecaky na kazdym kole :kuk:

Odkaz ke komentáři

druhů je víc ŠKODOVKA a Seat používá origo dva typy hvězdičky a pak ty s rovnýma výstupkama další k nim navíc používá AUDI a VW stačí koupit třeba Ty a hned tak někdo s tim počítat nebude podle mě když jdou po kolech neberou na všechny značky nemaj podle mě tolik času hledat kterej je ten pravej. a když by je chtěli fakt moc mužou zajít do extremu vybít okno vlezt do auta a najít si ho, přiznejte si, že ten má v autě u rezervy nebo v kapsách po autě každej

Editováno: , autor: notobi
Odkaz ke komentáři

Myslel jsem to tak, ze druhy ve stupni zabezpeceni jsou po zjednoduseni 2. O nejakych ruznych hvezdickach a tvarech se nebavim, tech muze byt kolik chce :p Ale to hledani v kufru nebo po aute uz trva dalsi cas a do toho se poustet nebudou, aspon v to muzeme doufat :rolleyes:

Odkaz ke komentáři

takoveto srouby mam na kolecha ja. jsou z cc-autodily.cz za 394kc. adapter jsem natrel na cerveno, abych ho lip videl, protoze kdyz jsem menil kola, tak jsem ho zapomel na sroubu zadniho kola a objevil jsem ho az pri obchazeni auta po asi 70ti kilometrech :wallbash:

post-13714-1271964633,4889_thumb.jpg

post-13714-1271964643,967_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...