Publikováno Duben 5, 200718 r Lidi,Mám octaviji 1.6 74kw.a zajimalo by mě,proč při akceleraci mi teče celkem dost vody z vyfoku. Znamená to že mám v benzínu vodu?
Duben 5, 200718 r Lidi,Mám octaviji 1.6 74kw.a zajimalo by mě,proč při akceleraci mi teče celkem dost vody z vyfoku.Znamená to že mám v benzínu vodu? To je celkem normální v tomhle počasí, kolikrát vidím že to autu přede mnou teče jak z lehce otevřenýho kohoutku...
Duben 5, 200718 r Myslím si,že je to kvalitou benzínu.Jestli tankuješ často na neznačkovejch benzínkách tak tam mívají větší obsh vody v benzínu.
Duben 5, 200718 r Myslím si,že je to kvalitou benzínu.Jestli tankuješ často na neznačkovejch benzínkách tak tam mívají větší obsh vody v benzínu. Já bych to neřešil - je to normální. Tankuju jenom SHELL V POWER RECING 100 a nikdy nic jiného a taky mi teče voda z vejfuku.
Duben 5, 200718 r Možno že sa mýlim ale to je práve funkcia katalyzátora- reakciou výf. plynov za vysokej teploty so vzácnymi kovmi v katalyzátore by mal byť produkt práve voda.
Duben 5, 200718 r Možno že sa mýlim ale to je práve funkcia katalyzátora- reakciou výf. plynov za vysokej teploty so vzácnymi kovmi v katalyzátore by mal byť produkt práve voda. TŘEBA JE PITNÁ
Duben 6, 200718 r Krupica má pravdu. V katalyzátoru dochází k takové reakci, že z výfukových plynů kromě jiného vzniká i voda.
Duben 9, 200718 r Krupica má pravdu. V katalyzátoru dochází k takové reakci, že z výfukových plynů kromě jiného vzniká i voda. m ma pravdu predsedo za vsechno muze kat...
Duben 10, 200718 r Pánové, pokusím se to vysvětlit. Každé výfukové plyny mají určitý obsah vodních par jako produkt spalovacího procesu. Co udělá vodní pára při průchodu studeným výfukovým potrubím? Dojde ke snížení její teploty a tím ke kondenzaci ve vodu. Ta se hromadí v poslední (nejstudenější) části výfuku a při přidání plynu odchází spolu s ostatními spalinami. Pokud tedy s vozem často jen popojíždíš a nestačí se ohřád celý výfuk, voda se v poslední části hromadí. Protože to není "pitná" voda, ale voda s příměsí různých agresivních kyselin, rovněž produktem spalování, dochází ke korozi výfuku ze vnitř a celkem rychlé. Jak jste si někteří jistě všimli, výfuk rezaví zevnitř. Nemá to s obsahem vody v palivu nic společného. Kdyby v palivu bylo tolik vody, co občas i mě vyletí z výfuku, nebyl by to motor zážehový, nýbrž vodní....
Duben 10, 200718 r jojo, normální a běžný jev, žádný strach... Si kupte TDi a nic z vejfuku nepoteče Ale jakto, že ta voda u vznětovýho motoru nekondenzuje????
Duben 10, 200718 r jojo, normální a běžný jev, žádný strach... Si kupte TDi a nic z vejfuku nepoteče Ale jakto, že ta voda u vznětovýho motoru nekondenzuje???? Nic? A co ty rakovinotvorné saze?
Duben 11, 200718 r Jak pravy Wiki......Na nosiči (jemná struktura s velkým povrchem – plochou) z keramiky nebo oceli je tenká katalytická vrstva (platina – oxidační, rhodium - redukční), která při provozní teplotě (400 – 800°C) umožní oxidaci CO a HC na CO2 a H2O a redukci NOX na N2....Proto ta voda...U dieslu nema co vytejkat,nobrz(pokud se nemylim)neprodukuje HC,tudiz nemame vodik v reakci,tudiz zadna voda(jen hromada coudu,siry a sazi )
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.