maxim Vloženo 10. Duben 2007 Sdílet Vloženo 10. Duben 2007 (editace) Zdravím Popis problému: Samovolně dochází k zamykání a odemykání vozu a to nejen při jízdě, ale ikdyž vůz stojí v klidu. Popis vozu: Škoda Octavia I, rv cca 2000, najeto cca 70 000, nebouraná, motor 1.6, výbava nevím, ale okna bez elektriky, centrál obyčejný-bez dálky Další: Auto není moje, takže přesné detaily neznám, ale pokud vím, tak začaly blbnout zámky-nešlo zamykat ani odemykat-nejdříve u řidiče, pak u spolujezdce. Zámky byly opraveny(jak, to bohužel nemám ponětí). Po nějaké době se objevilo toto samovolné zamykání a odemykání a zámek u řidiče se uvolnil a prostě vypadnul. Zámek je opět na svém místě a porucha stále stejná. Myslím, že ten, co to opravoval, tam něco zprasil. Tušení mám na špatnou kostru, taky mně napadlo navštívit diagnostiku, že ta by mohla něco povědět. Zkušenosti s Octou nemám, sám vlastním Vectru, takže toto je pro mne pole neorané. Proto budu velmi rád za jakoukoliv radu a pomoc. Díky PS: Jinak lokalita Luhačovice, Zlín, Uherské Hradiště-kdyby byl někdo schopný poblíž. Editováno: 10. Duben 2007, autor: maxim Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vladan Vloženo 13. Duben 2007 Sdílet Vloženo 13. Duben 2007 ZdravímPopis problému: Samovolně dochází k zamykání a odemykání vozu a to nejen při jízdě, ale ikdyž vůz stojí v klidu. Popis vozu: Škoda Octavia I, rv cca 2000, najeto cca 70 000, nebouraná, motor 1.6, výbava nevím, ale okna bez elektriky, centrál obyčejný-bez dálky Další: Auto není moje, takže přesné detaily neznám, ale pokud vím, tak začaly blbnout zámky-nešlo zamykat ani odemykat-nejdříve u řidiče, pak u spolujezdce. Zámky byly opraveny(jak, to bohužel nemám ponětí). Po nějaké době se objevilo toto samovolné zamykání a odemykání a zámek u řidiče se uvolnil a prostě vypadnul. Zámek je opět na svém místě a porucha stále stejná. Myslím, že ten, co to opravoval, tam něco zprasil. Tušení mám na špatnou kostru, taky mně napadlo navštívit diagnostiku, že ta by mohla něco povědět. Zkušenosti s Octou nemám, sám vlastním Vectru, takže toto je pro mne pole neorané. Proto budu velmi rád za jakoukoliv radu a pomoc. Díky PS: Jinak lokalita Luhačovice, Zlín, Uherské Hradiště-kdyby byl někdo schopný poblíž. Pokud je to originální centrál, podívej se na celý zámek, jsou v něm tři mikrospínače, pro stav zámku a pro stropní osvětlení. Stává se, že se tyto mikrosp. silně znečistí, nebo poškodí. Ze své zkušenosti bych raději dal celý zámek nový. Platí to i pro zámek u spolujezdce. (pokud je) Ještě bych zkontroloval kabeláž v průchodce mezi dveřmi a karoserií. Někdy jsou zlomené dráty, nebo obnažené. Jestli je centrál domontovaný, bývá někdy problém s nastavením spojnice táhel servomotoru a orig. táhla, nebo je motor uvolněný. Může být i vadný samotný servomotor, krycí manžeta se po letech zpravidla roztrhne a pak se do serva dostane voda. U orig. cent. diagnostika napíše nesmyslný signál a určí, které dveře. Nic víc. Toto jsou moje zkušenosti, kdybys to chtěl probrat po telefonu 777002627 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maxim Vloženo 15. Duben 2007 Autor Sdílet Vloženo 15. Duben 2007 Díky moc za radu-hned jak se k te Octavce dostanu, mrknu na to, co mi radíš. Jinak je to centrál originalni, dodelavany neni. Zkusim jeste zjistit, jestli ty zamky byly jenom opravovane nebo komplet menene, aby v tom bylo trosku jasno. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Robert16 Vloženo 16. Únor 2013 Sdílet Vloženo 16. Únor 2013 mam oCtavku 2003 1.9 TDI central s DO , auto sa mi počas jazdy začalo same odomkinat aj ked otvronene bolo , aj ked som ho zavrel tak sa furt odomikalo aj niekolko krat po sebe , neviete kde može bit chyba ? kukal som už na zamok vodičových dveri - som ho odpojil a robilo to aj tak Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lug70 Vloženo 25. Únor 2013 Sdílet Vloženo 25. Únor 2013 Taky mně to dělá. Mám Octavii I 2002 1,9 TDI s DO a někdy za jízdy slyším z centrálu odemykací impulsy. Horší je, že když auto zamknu, tak nemám záruku, že zůstane zamknuté. Někdy se totiž vrátím k autu a zjistím, že je odemknuté i když jsem ho před odchodem určitě zamknul. Hledal jsem to ve foru, ale všem se auta spíš samovolně zamykají a my dva jsme s problémem samovolného odemykání zřejmě výjímky. Pro zloděje je odemknuté auto pravým požehnáním a tak bych se také rád dozvěděl, co to může dělat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Robert16 Vloženo 25. Únor 2013 Sdílet Vloženo 25. Únor 2013 mne sa auto otvaralo (samo )takým sposobom ako keby si odomkol DO (rozsvietili sa smerovky a piplo to) a niekedy to urobilo aj 5-6 krat zasebou ,niekde som čital na nete že to vie robit hl,zamok,tak mal som rozobrane komplet dvere na vodič strane , zámok vonku mikrospinač som menil , kable som kukal a nič , tak nakoniec som to zaniesom známemu elektrikárovi a ten bol s toho tež trocha mimo ale vymenil mi niaky spinač v zamku kufru (inak to mi vyhadzovalo aj na diag.) a plast v zamku na vodič strane , je tomu pár dni a zatial je všetko v poriadku Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lug70 Vloženo 25. Únor 2013 Sdílet Vloženo 25. Únor 2013 Když už si vzpomněl, že ti tvůj známý elektrikář vyměnil nějaký spínač v zámku kufru, tak sem si vzpomněl, že mi centrál blbne vždy když otevřu a zase zavřu kufr. Člověče to by mohlo být ono. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Robert16 Vloženo 25. Únor 2013 Sdílet Vloženo 25. Únor 2013 skus to hodit aj na diagnostiku , možno sa dozvieš viac alebo skus ten zamok rovno rozobrat a uvidiš Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marek Mikeška Vloženo 23. Únor 2014 Sdílet Vloženo 23. Únor 2014 Zdravím, už si vážně nevím rady nikde jsem nic nenašel tak bych poprosil o radu. Mám problém někdy při startu se mě uzamknou samy dveře ne všechny ale různě..nedávno jsem měnil i mikrospínač v zámku řidiče takže tam chyba není dělalo to i před výměnou mikrospínače. Pak mám několikrát do týdne problém s první startem druhý už je většinou ok. Nevím jestli tyto dva problémy nějak mohou navazovat tak je zmiňuji oba. Jinak oba problémy nastali začátkem podzimu/zimy 2013 minulou zimu jsem se s ničím takovým nesetkal. Octavia I 1.8t 110kw 4x4 2001 Budu rád za každou radu a předem vám děkuji. Marek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pali octavia Vloženo 11. leden 2016 Sdílet Vloženo 11. leden 2016 Zdravím pánové mám dotaz, mám octavku rok 2000 a mám problém s tím že se mi zamyka odemyká auto jak chce, uz se mi tam zabouchli i klíče. Nevíte někdo co s tím může být?? Děkuji. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mike_k Vloženo 11. leden 2016 Sdílet Vloženo 11. leden 2016 Zamek dveri, standardni zavada F1, O1. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Janjina Vloženo 7. Březen 2022 Sdílet Vloženo 7. Březen 2022 Dobrý den, u skoda karoq 2018/11 dochází při zastavení a rozjezdu při zařazeni rychlosti 1,2 k samovolnému zamykání-odemykani, pak při jízdě už ne a znovu když zpomalim na rychlost 2, tak opět začne cvakat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ladzik666 Vloženo 5. Červen 2023 Sdílet Vloženo 5. Červen 2023 V 11. 1. 2016 na 15:39, mike_k napsal: Zamek dveri, standardni zavada F1, O1. Dobře ale který zámek řidič nebo spolujezdec? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.