Přejít na obsah

lug70

Uživatel
  • Počet příspěvků

    7
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Oznámení lug70

Nováček

Nováček (1/14)

  • One Year In
  • Week One Done
  • One Month Later

Nedávné oznámení

0

Popularita

  1. Mám takový problém o které jsem na netu nic nenašel . Byl jsem v červenci se svou Octavií I 1,9 Tdi rok výroby 2002 (chip 110kw) před technickou na emisní kontrole, která už ale proběhla podle nových kritérií s vytáčením motoru do maximálních otáček. Nevím, co se tam stalo, ale od emisní kontroly mi moje naftová Oktávka mnohem víc žere, doslova jako benziňák. Když bylo ještě teplo, tak při normální jízdě začala mít spotřebu kolem 6 až 7 litrů na 100km, ale teď, když je chladno mám spotřebu až 10 litrů na 100km a to snažím jezdit jemně. Přitom před tou emisní kontrolou byla moje Oktávka velmi úsporná a běžně jsem s ní najezdil na nádrž až 1000km i více, pokud to byly dálkové jízdy. Teď před 14 dny jsem natankoval do skoro prázdné nádrže 30 litrů nafty a ujel na ní (podle tachometru) jen necelých 300km a nádrž je zase prázdná. I na tachometru ukazuje teď vyšší spotřebu než dřív. Jinak motor táhne pořád stejně a krom spotřeby jsem nezpozoroval žádnou změnu. Chtěl bych se zeptat, jestli náhodou se s tím někdo z vás nesetkal.
  2. Mám Octavii 1,9 TDi 81 KW rok výroby 2002 a také jsem měl ten problém, auto se mi samo odemklo vždy tak po 5 až 10 minutách. Někdy za jízdy se stávalo, že všechny zámky cvakaly, jako by se centrál střídavě chtěl zamknout a odemknout. Hledal jsem to na foru, dokonce i založil nové téma, ale nikdo mi neporadil, ani v servise si s tím nevěděli rady. Nakonec to přestalo samo a přičítám to zvýšené vlhkosti, protože ten problém s centrálem vznikl na přelomu mokré zimy 2012, 2013 a po roztátí sněhu a následném oteplení se centrál chová normálně jak má dodnes.
  3. Když už si vzpomněl, že ti tvůj známý elektrikář vyměnil nějaký spínač v zámku kufru, tak sem si vzpomněl, že mi centrál blbne vždy když otevřu a zase zavřu kufr. Člověče to by mohlo být ono.
  4. Tvrdíš, že výměnou staré a slabé baterie se tvůj problém se cvakáním DO vyřešil a možná tou výměnou proběhl v systémech vozu tvrdý restart a řídící jednotka DO se tímto vzpamatovala. Ale já mám v autě rok starou baterku a ještě k tomu cvakání se mi přidalo samovolné otevření auta po odchodu od něj.
  5. Taky mně to dělá. Mám Octavii I 2002 1,9 TDI s DO a někdy za jízdy slyším z centrálu odemykací impulsy. Horší je, že když auto zamknu, tak nemám záruku, že zůstane zamknuté. Někdy se totiž vrátím k autu a zjistím, že je odemknuté i když jsem ho před odchodem určitě zamknul. Hledal jsem to ve foru, ale všem se auta spíš samovolně zamykají a my dva jsme s problémem samovolného odemykání zřejmě výjímky. Pro zloděje je odemknuté auto pravým požehnáním a tak bych se také rád dozvěděl, co to může dělat.
  6. Že to je odemykací impuls mně taky napadlo,ale odkud se bral mi je záhadou.Vím,že mnohé závady se u Octávií první generace opakují, jako např. zatuhlá regulace turba u TDI, často přerušený drát otvírání víčka nádrže nebo ulomení stahovačky okna dveří atd.Chtěl jsem vědět, jestli takové to cvakání centrálu není náhodou stejně častá a typická závada o které se ví jaká je její příčina,ale prozatím to vypadá na výjimečnou poruchu.
  7. Nerad otravuji,ale mám problém a na foru jsem nic takového nenašel.Dnes ráno jsem jel na nákupy se svou Octavií TDI 81kW,ročník 2002 a při cestě zpět mi centrál jakoby snažil zamknout auto,cvakaly všechny zámky v nepravidelných intervalech,přitom kolíky ve dveřích zůstávaly vytažené. Po dojezdu domů a vypnutí motoru cvakání pokračovalo dále,přestalo to až zamknutím auta a po několika dalších odemknutí a zamknutí dálkovým ovladačem už to nedělalo.Chtěl bych poprosit o případnou radu těch,kteří se s tím někdy setkali při provozování svých vozů.Ještě jednou se omlouvám,že otravuji před Silvestrem,ale nechci se někde na cestě dočkat nějakého nepříjemného překvapení,v podobě samozamknutí auta s nastartovaným motorem.S pozdravem a přáním všeho nejlepšího v novém roce přeje Vám všem Luboš.
×
×
  • Vytvořit nový...