Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo (editace)

Zdravím

Popis problému: Samovolně dochází k zamykání a odemykání vozu a to nejen při jízdě, ale ikdyž vůz stojí v klidu.

Popis vozu: Škoda Octavia I, rv cca 2000, najeto cca 70 000, nebouraná, motor 1.6, výbava nevím, ale okna bez elektriky, centrál obyčejný-bez dálky

Další: Auto není moje, takže přesné detaily neznám, ale pokud vím, tak začaly blbnout zámky-nešlo zamykat ani odemykat-nejdříve u řidiče, pak u spolujezdce. Zámky byly opraveny(jak, to bohužel nemám ponětí). Po nějaké době se objevilo toto samovolné zamykání a odemykání a zámek u řidiče se uvolnil a prostě vypadnul. Zámek je opět na svém místě a porucha stále stejná. Myslím, že ten, co to opravoval, tam něco zprasil. Tušení mám na špatnou kostru, taky mně napadlo navštívit diagnostiku, že ta by mohla něco povědět. Zkušenosti s Octou nemám, sám vlastním Vectru, takže toto je pro mne pole neorané. Proto budu velmi rád za jakoukoliv radu a pomoc. Díky

PS: Jinak lokalita Luhačovice, Zlín, Uherské Hradiště-kdyby byl někdo schopný poblíž.

Editováno: , autor: maxim
Vloženo
Zdravím

Popis problému: Samovolně dochází k zamykání a odemykání vozu a to nejen při jízdě, ale ikdyž vůz stojí v klidu.

Popis vozu: Škoda Octavia I, rv cca 2000, najeto cca 70 000, nebouraná, motor 1.6, výbava nevím, ale okna bez elektriky, centrál obyčejný-bez dálky

Další: Auto není moje, takže přesné detaily neznám, ale pokud vím, tak začaly blbnout zámky-nešlo zamykat ani odemykat-nejdříve u řidiče, pak u spolujezdce. Zámky byly opraveny(jak, to bohužel nemám ponětí). Po nějaké době se objevilo toto samovolné zamykání a odemykání a zámek u řidiče se uvolnil a prostě vypadnul. Zámek je opět na svém místě a porucha stále stejná. Myslím, že ten, co to opravoval, tam něco zprasil. Tušení mám na špatnou kostru, taky mně napadlo navštívit diagnostiku, že ta by mohla něco povědět. Zkušenosti s Octou nemám, sám vlastním Vectru, takže toto je pro mne pole neorané. Proto budu velmi rád za jakoukoliv radu a pomoc. Díky

PS: Jinak lokalita Luhačovice, Zlín, Uherské Hradiště-kdyby byl někdo schopný poblíž.

Pokud je to originální centrál, podívej se na celý zámek, jsou v něm tři mikrospínače, pro stav zámku a pro stropní osvětlení. Stává se, že se tyto mikrosp. silně znečistí, nebo poškodí. Ze své zkušenosti bych raději dal celý zámek nový. Platí to i pro zámek u spolujezdce. (pokud je) Ještě bych zkontroloval kabeláž v průchodce mezi dveřmi a karoserií. Někdy jsou zlomené dráty, nebo obnažené. Jestli je centrál domontovaný, bývá někdy problém s nastavením spojnice táhel servomotoru a orig. táhla, nebo je motor uvolněný. Může být i vadný samotný servomotor, krycí manžeta se po letech zpravidla roztrhne a pak se do serva dostane voda. U orig. cent. diagnostika napíše nesmyslný signál a určí, které dveře. Nic víc. Toto jsou moje zkušenosti, kdybys to chtěl probrat po telefonu 777002627

Vloženo

Díky moc za radu-hned jak se k te Octavce dostanu, mrknu na to, co mi radíš. Jinak je to centrál originalni, dodelavany neni. Zkusim jeste zjistit, jestli ty zamky byly jenom opravovane nebo komplet menene, aby v tom bylo trosku jasno.

• o 5 let později...
Vloženo

mam oCtavku 2003 1.9 TDI central s DO , auto sa mi počas jazdy začalo same odomkinat aj ked otvronene bolo , aj ked som ho zavrel tak sa furt odomikalo aj niekolko krat po sebe , neviete kde može bit chyba ? kukal som už na zamok vodičových dveri - som ho odpojil a robilo to aj tak

• o 2 týdny později...
Vloženo

Taky mně to dělá. Mám Octavii I 2002 1,9 TDI s DO a někdy za jízdy slyším z centrálu odemykací impulsy. Horší je, že když auto zamknu, tak nemám záruku, že zůstane zamknuté. Někdy se totiž vrátím k autu a zjistím, že je odemknuté i když jsem ho před odchodem určitě zamknul. Hledal jsem to ve foru, ale všem se auta spíš samovolně zamykají a my dva jsme s problémem samovolného odemykání zřejmě výjímky. Pro zloděje je odemknuté auto pravým požehnáním a tak bych se také rád dozvěděl, co to může dělat.

Vloženo
mne sa auto otvaralo (samo )takým sposobom ako keby si odomkol DO (rozsvietili sa smerovky a piplo to) a niekedy to urobilo aj 5-6 krat zasebou ,niekde som čital na nete že to vie robit hl,zamok,tak  mal som rozobrane komplet dvere na vodič strane , zámok vonku mikrospinač som menil , kable som kukal a nič , tak nakoniec som to zaniesom známemu elektrikárovi a ten bol s toho tež trocha mimo ale vymenil mi niaky spinač v zamku kufru (inak to mi vyhadzovalo aj na diag.) a plast v zamku na vodič strane , je tomu pár dni a zatial je všetko v poriadku :) 
Vloženo

Když už si vzpomněl, že ti tvůj známý elektrikář vyměnil nějaký spínač v zámku kufru, tak sem si vzpomněl, že mi centrál blbne vždy když otevřu a zase zavřu kufr. Člověče to by mohlo být ono.

• o 11 měsíců později...
Vloženo

Zdravím,

už si vážně nevím rady nikde jsem nic nenašel tak bych poprosil o radu.

Mám problém někdy při startu se mě uzamknou samy dveře ne všechny ale různě..nedávno jsem měnil i mikrospínač v zámku řidiče takže tam chyba není dělalo to i před výměnou mikrospínače.

Pak mám několikrát do týdne problém s první startem druhý už je většinou ok. 

Nevím jestli tyto dva problémy nějak mohou navazovat tak je zmiňuji oba.

Jinak oba problémy nastali začátkem podzimu/zimy 2013 minulou zimu jsem se s ničím takovým nesetkal.

Octavia I 1.8t 110kw 4x4 2001

Budu rád za každou radu a předem vám děkuji.

Marek 

• o 1 rok později...
  • o 6 let později...
Vloženo

Dobrý den, u skoda karoq 2018/11 dochází při zastavení a rozjezdu při zařazeni rychlosti 1,2 k samovolnému zamykání-odemykani, pak při jízdě už ne a znovu když zpomalim na rychlost 2, tak opět začne cvakat.

• o 1 rok později...
  • o 1 rok později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...