Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• o 11 měsíců později...
Vloženo

Nedávno jsem koupil Octavii r.v. 2002 combi 4x4. Má originální autorádio Symhpony CD a maxidot. Nicméně horní třetina je zhasnutá, pochopil jsem, že by se mi na ní měly zobrazovat informace z autorádio, nicméně se tak neděje :( Na rádiu se vše zobrazuje tak jak má.

Nevíte někdo, prosím, jestli je to běžný jev (vadný konektor, ...) nebo to bude něco vážnějšího ?

Díky za rady, AS

• o 3 týdny později...
Vloženo

Tak jsem se k tomu konečně dostal.

Rádio jsem vytáhl a vše se zdá být zapojené správně (CAN+ a CAN-).

Pak jsem se k autu připojil pomocí VAG-COM a rádio jsem bez problémů našel na adr. 56.

V kódování však bylo 00400, tak jsem podle VISu překódoval na 00404, což by mělo být zobrazovaní na LCD přístrojové desky (předpokládám Maxidot). Nicméně pořád neúspěšně :( A rádio se dokonce přestalo vypínat po vytažení klíčků ze zapalování (po vrácení na 00400 zase vypíná).

Koukal jsem do výpisu chyb u rádia a mám tam dvě chyby: 01317 a 01336, což jak jsem našel, jsou chyby komunikace sběrnice. Koukal jsem taky na adr. 17, jak radili ve VISu, a tam žádnou chybu nemám...

Ale pokud se na to připojím pomocí PC, tak by sběrnice po HW stránce měla být v pořádku, nebo se mýlím? Nemůže být problém ve firmware rádia? Není to třeba nějaký známý problém? Je to rádio SYMPHONY 1U0 035 156 D. Případně lze nějak / někde firmware aktualizovat ?

Vloženo
udělej gateway reset a půjde to

Tak to by bylo super. Ale mam takovej asi docela blbej dotaz... Jak udelam Gateway reset? Ve VAG-COM je 04-Zakladni nastaveni, coz asi neni ono,ze? Kdyz na to kliknu, nabidnou se mi jednotlive kanaly a u nich je Error (predpokladam, ze na nich nic neni).

Dela se to pres kodovani 07 pomoci nastaveni nektereho bitu?

Prosim o pomoc.... jsem bezradny... :(

Vloženo
kódování a start,nic víc

Diky. Prave jsem to udelal a porad nic...:( Zkousel jsem ruzne kombinace - Kodovani 19, pak 56, obracene, vymazat chybove zpravy v radiu a nic...

Zajime je, ze kdyz radio nakoduju 00404 misto 00400, tak se pri vytazeni klicku prestane vypinat, kdyz to vratim zpet, tak se zase vypina. Nicmene na maxidotu se nezobrazuje nikdy:( Cim by to jeste mohlo byt? Nevite nekdo, prosim?

Vloženo
A máš canové rádio??Neměnil jsi rádio?kolik drátu ti vede ze zelené svorkovnice a jaké máš číslo rádia?

To rádio je tam už od předchozího majitele. Tomu to tam dávali v autorizovaném servise Škoda.

Ze zelené svorkovnice mi vedou 4 dráty (8, 9, 10, 11)

Číslo rádia je:

SYMPHONY 1U0035156D

SKZAZ6B 1100532

Vloženo (editace)

D je canové rádio,tak by ti ze zelené mělo do budíku vést jen dva dráty 8-8,9-9(Kostka-maxidot).10 by tam neměla co dělat,11 ano,ale i tak,pokud tam bylo necanové rádio to budeš mít špatně propojeno

Editováno: , autor: cosby
Vloženo
D je canové rádio,tak by ti ze zelené mělo do budíku vést jen dva dráty 8-8,9-9(Kostka-maxidot).10 by tam neměla co dělat,11 ano,ale i tak,pokud tam bylo necanové rádio to budeš mít špatně propojeno

Tak jsem to právě rozdělal a zjistil jsem, že zapojeno je to takto:

Rádio Budíky

8 Zelený 30

9 Zelený 31

10 Zelený 32

11 Modrý 30

Na budíkách jsou na pozicích 8 a 9 zapojeny jiné dráty:

Modrý 8: Fialový

Modrý 9: Hnědý

Zelený 8: Fialovo bílá

Zelený 9: Fialovo šedá

Modrý konektor mám z pohledu řidiče vlevo a zelený vpravo.

Mohu poprosit o radu, jak to z toho rádia zapojit na budíky, aby mi to chodilo?

Předem moc díky.

Vloženo
Jak psal..... cosby

Rádoi............Maxidot

8 ............. 8

9 ............. 9

Máš to zapojené na C ty máš D

Díky!

Ale co s těma, které jsou již na maxidotu (8,9) zapojené (ty fialové)? Mám je odpojit nebo to dát k nim paralelně? A ještě jeden hloupej dotaz, maxidot je ten konektor na budíkách vpravo nebo vlevo? Zelený nebo modrý?

Vloženo
Díky!

Ale co s těma, které jsou již na maxidotu (8,9) zapojené (ty fialové)? Mám je odpojit nebo to dát k nim paralelně? A ještě jeden hloupej dotaz, maxidot je ten konektor na budíkách vpravo nebo vlevo? Zelený nebo modrý?

Ty na Maxidotu které jsou zapojené 8,9 ty tam nech a dej je na rídio 8,9 je jedno jako mají barvu když víš kam jdou.Na maxidotu je to ten modrej konektor.

Vloženo (editace)

spíš myslím, že to bude ten zelený konektor ;)

3 drát je 8(bíločerný), 9(bíložlutý), 10(bíločervený) na rádiu a 30, 31, 32 na budíkách - zelený konektor

2 drát (Can komfort) 8(fialovobílý) a 9(fialový), to samé na budíkách - zelený konektor

Editováno: , autor: rolbař
Vloženo
spíš myslím, že to bude ten zelený konektor ;)

Takže zelený? :)

A bude něčemu vadit, když ty, co vedou z rádia odpojím z maxidotu od 30,31 a opět připojím k maxidotu k těm, co jsou nyní na 8,9 ? Odizoloval bych kousek izolace z těch stávajících (8,9) a připájel bych k nim ty, co vedou z rádia.

Nenašel jsem totiž kam ty fialový vedou... Takže jen jestli by něčemu nevadilo, kdyby tam byly paralelně stávající fialový a nově k nim připajený ty z rádia.

Vloženo

Děkuji všem za rady

:skoda:

Dobrá věc se podařila a na maxidotu už vidím rádio!! :) Dle rad jsem propojil rádio a konektor na zadní straně budíků, kam jsem je přiletoval k těm stávajícím fialovým a vše funguje jak má :)

Ještě jednou díky!

Vloženo
můžeš to udělat.Z 30 a 31 to odpoj a paralelně naletuj na 8 a 9.jsou do dráty vedoucí z nějakého uzlu Can komfortu

Už jsem to tak udělal a funguje to, je to super:)

Cosby, ještě jednou moc díky za tvé cenné rady, bez nich bych neudělal ani ň.

Díky!

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...