Přejít na obsah

dezinfekcia klimatizácie

luxxo

Doporučené příspěvky

... potreboval by som od Vás radu ohľadne čistenia klimatizácie na Octavii I. Kúpil som si spray saBesto na čistenie klími od firmy WURTH link :http://media.wurth.sk/katalog/04714_sk_A.pdf a v návode píšu že treba hadičku s dízou vsunúť do odtokovej šachty na zkondenzovanú vodu aby triska dosiahla až výmeník kondezátora klími. Lenže v Octavii taká šachta nieje, aspoň ju ja neviem nájsť. Ako potom postupovať ??

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

... potreboval by som od Vás radu ohľadne čistenia klimatizácie na Octavii I. Kúpil som si spray saBesto na čistenie klími od firmy WURTH link :http://media.wurth.sk/katalog/04714_sk_A.pdf a v návode píšu že treba hadičku s dízou vsunúť do odtokovej šachty na zkondenzovanú vodu aby triska dosiahla až výmeník kondezátora klími. Lenže v Octavii taká šachta nieje, aspoň ju ja neviem nájsť. Ako potom postupovať ??

Jj, šachta tam je, když s ekoukneš zevnitř na spodní kryt topení, tak je tam takový skok na levé straně a to je na odtok kondenzátu. V motorovém prostoru to ústí nad řízením, nevím, jakou máš motorizaci, ale u většiny je to tam hodně nacpané a nedá se k tomu.

Odkaz ke komentáři

...je mi jasne že odtoková šachta zkondenzovanej vody tam niekde je, je ale otázne, kde nájdem ten otvor ktorým zavediem tú sondu. Podľa návodu by tryska mala dosiahnúť až k výmeníku tepla a tam to poriadne vystriekať a dezinfikovať. Iné prípravky , či už penové alebo aeoroslolové účínne spravia prácu hlavne na vzduchovom potrubí, ale k výmeníku kde je hlavný zdroj zápachu sa dezinfekčnej látky dostane minimum. Preto som sa rozhodol že chcem vyčistiť hlavne výmeník a nie potrubie.

Odkaz ke komentáři

• o 4 týdny později...
Ať nezakládám nové, nevíte o nějaké firmě na Berounsku a okolí, která plní klimatizace. Dva roky před tím ještě jakštakš chladila, ale teď se jí už nechce a tohle horko je na mě moc.

V Horovicich vedle bazenu, to neprehlidnes, pak to dela nekdo v Komarove.Neprehanel bych to,co jsem tu svou vycistil, mam anginu.

K tomu cisteni, po laborovani a hledani ve forech jsem se nasr*l, sundal pylovej filtr,pustil vetrak naplno,a narval jsem tu penu do nej,asi 25% obsahu a nechal bezet,az to zaclo tect odkapem pod autem.po 5 min. jsem opakoval se spustenou klimackou naplno,pak odpocinout 5 min,a zbytek jsem tam narval za pusteneho topeni a nechal jsem to topit,aby to vyschlo.Ted pohoda.Pena to byla Motip, a nadherne tio vycistilo i lopatky ventilatoru, pac jsem predem vyzkousel co to udela, na klimacce v praci, pokojove, kde jsem dobre videl a strikal na vymenik jak zvenku primo na nej, tak pres vrtuli a parada.

Editováno: , autor: milosk
Odkaz ke komentáři

Ať nezakládám nové, nevíte o nějaké firmě na Berounsku a okolí, která plní klimatizace. Dva roky před tím ještě jakštakš chladila, ale teď se jí už nechce a tohle horko je na mě moc.

V Horovicich vedle bazenu, to neprehlidnes, pak to dela nekdo v Komarove.Neprehanel bych to,co jsem tu svou vycistil, mam anginu.

K tomu cisteni, po laborovani a hledani ve forech jsem se nasr*l, sundal pylovej filtr,pustil vetrak naplno,a narval jsem tu penu do nej,asi 25% obsahu a nechal bezet,az to zaclo tect odkapem pod autem.po 5 min. jsem opakoval se spustenou klimackou naplno,pak odpocinout 5 min,a zbytek jsem tam narval za pusteneho topeni a nechal jsem to topit,aby to vyschlo.Ted pohoda.Pena to byla Motip, a nadherne tio vycistilo i lopatky ventilatoru, pac jsem predem vyzkousel co to udela, na klimacce v praci, pokojove, kde jsem dobre videl a strikal na vymenik jak zvenku primo na nej, tak pres vrtuli a parada.

Díky za radu. Odkud seš? Z Hořovic?

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...