Přejít na obsah

Letní pneu R17

NoiseR

Doporučené příspěvky

Taky do nich chci jit, lidi je chvalej a v testu skoncili velice dobre.Myslim ze v pomeru kvalita/cena neni v tehle kategorii moc co resit.

Mám od doby co skončila zima. Z počátku super ale zdají se mi teď dost hlučné. Ovšem možné mám jen v prdeli levý přední tlumič který podezřele syčí při houpání auta :) Jak pojedu na garančku tak to nechám omrknout :) Jinak jsem s gumama spokojený.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• o 3 měsíce později...

zdravim, vim, že se blíží zima, ale už teď přemýšlim jak= pneu koupit na léto, potřebuji nové pneu 17" a nevim zda je lepší je kupovat už teď, nebo zdali se cena bude měnit během několika měsíců, abych teď něco nekoupil a za pár měsíců cena nebyla o 500,- dole... zatim jsem rozhodlej pro Pirreli P7

Odkaz ke komentáři

• o 4 týdny později...

Začínám uvažovat o letních gumách.Co říkáte na tyhle?Nemá někdo zkušenost?

FALKEN FK-452 225/45 R17 94 Y

Pneumatiky FALKEN FK-452 jsou high performance letní pneumatiky. Japonská pneumatika Falken FK452 zajišťuje výborné jízdní vlastnosti, dobrou přilnavost za sucha i mokra a tichý provoz. K benefitům pneumatiky Falken patří bezesporu kvalita za velmi dobrou cenu, líbivý design a široká paleta rozměrů.

Odkaz ke komentáři

• o 3 týdny později...

No, ja nevim - pokud sedi co pise prodavajici, znamena to, ze sjel 20% (coz je nejakych 1,7mm) vzorku za 3tkm??? To jim dal asi peknou cocku.

Stejne vzorku jsem sjel ja za 10tkm na pneu se stejnou specifikaci (rozmer, rychlostni index), byt se nejednalo o Pirelli P7, ale o Bridgestone Turanza ER300 a v pripade predeslych Bridgestone Potenza RE050 to bylo jen o cca 0,5mm vic. A muzete si byt jisty, ze muj styl jizdy neni nijak extra "setřící" pneu.

Jinak ale P7 je dobra volba, jsou to velmi dobre pneu.

Odkaz ke komentáři

• o 3 týdny později...
  • o 1 měsíc později...
  • o 4 týdny později...

zdravím, mám dotaz, koupil jsem si teď na leto pegasusy s pneu bridgestone potenza re 050 se vzorkem tak cca 4-5 mm. zimaky mám klasika 195/65/15. teď sem si zkusil dát na auto poprvé pegasusy. moc sem se nato těšil, ale zatím trochu zklamání. jako všechno v pohodě, ani mi to nepřijde tolik tvrdý, jak jsem myslel, že to bude. nejhorší však je to, jak to strašně hučí, chvílemi si připadám jako v tanku :D. Mám to nafouknutý na tak cca 2,5 atm. chtěl bych se zeptat, jestli to je normální, aby to takhle hučelo, případně jestli nato má vliv geometrie atd. Dokonce jsem už začal přemýšlet, že to prodám či vyměníme za 16 ctky. díky za odpověď.

Odkaz ke komentáři

Měl jsem stejný problém, v létě jsem koupil Pegasusy s těmito pneu, dvě jsem musel vyhodit a dát jiné a dvě jsem nechal. Ale mam je odskákané takže auto strašně hučí, mam je na zadku. Takže teď na jaro kupuju další pneu a tyhle půjdou pryč.

Podíval bych se zda je nemáš odskákané, zda jsou správně vyvážené a zkusil je různě prohodit.

Odkaz ke komentáři

hmhm, no kupoval sem je s tim, co udaval predešlý majitel a to, že jsou vyvažené, nepoškozené - možno nasadit a jet :). Prohodil jsem je tak nejak klasicky, ty co byly vepředu jsem hodil dozadu a obraceně. přeci jen ty přední byly víc sjetý. Tak vyvážit je mužu dát, to by neměl být problém. Ale ted se možná zeptám hloupě, nejsem moc technickej typ, ale jak poznam, že jsou či nejsou odskakany? nemáš namysli to, že jsou jakoby "zubaty, hrbolatý?" Myslím si ale, že jsou sjetý rovnoměrně, jen nepatrřně ty přední pneumatiky, tam bylo znat, že předešlý majitel měl nepatrně geometrii v prdeli a jsou z vnitřní strany sjetější...

Editováno: , autor: Pepan89
Odkaz ke komentáři

Tak nato sem myslel, že když koupím větší pneu, že to bude víc hučet... ono kdyz jedu rychleji, tak to tak nehuci, ale rychlost pod 50 km/h, tam to je dost znat no... Ještě teda mam před geometrii, uvidime, jestli se to po ni zlepší.. ale moc tomu nevěřim.. (ted mam geometrii na 195/65/15)

Odkaz ke komentáři

Tak nato sem myslel, že když koupím větší pneu, že to bude víc hučet... ono kdyz jedu rychleji, tak to tak nehuci, ale rychlost pod 50 km/h, tam to je dost znat no... Ještě teda mam před geometrii, uvidime, jestli se to po ni zlepší.. ale moc tomu nevěřim.. (ted mam geometrii na 195/65/15)

Já jsem koupil alu LINE15" s pneu Dunlop , typ teť z hlavy nevím. Ale jsou to originál pneu co dávala čkodovka třeba na fábiu , rooma.195-55-15. Vzorek 5nebo 6mm žádné odskákání krásně sjeté rovnoměrně, disky bez škrábanečku, pneu staré rok. Preventivně jsem nechal převážit a nasadil na auto. Jaké bylo mé zklamání z hučení......už si dovedeš představit. Taky su zklamaný neboť tet na zimních je auto krásně tiché....R14 175-70 Nokian.

Odkaz ke komentáři

To Sniper - tak to je dobry, to jsem nevěděl. Jinak na geometrii stejně zajdu, protože cejtim, jak to nepatrně tahne doleva. A s těma silnicema máš pravdu, hlavně když clověk vyjede někam z města (města taky nic moc teda ) :). To Voice: Tak máš pravdu, že teď už vím, jaky je to hučení :). Ty moje 15cky na litakach zimnich, pneu Continental winterpro, nebo tak nejak, to je parada, taky auto neslysim skoro vůbec :). Snad si nato zvyknu no, 17cky pegasusy se mi natom moc libej, takze bych nerad měnil kvůli tomu, že to hučí... Ikdyž nejen to hučení, je znat, že to je línější než na 15ckach :kol-142:

Odkaz ke komentáři

Hluk zo zadnej nápravy pri použití pneu 225/45/R17 značiek Bridgestone a Dunlop priznáva aj Škodovka v TPI. Riešením je zmena geometrie zadnej nápravy (pri nových pneu, už opotrebovaným to asi nepomôže). Novšie MR majú snaď takto nastavenú geometriu už z výroby.

Potenzy hučia dosť, musel som si zvyknúť. Nové pneu určite nebudú tieto dve značky.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...