Přejít na obsah

Snim. oleje: DO DÍLNY!

lamosi

Doporučené příspěvky

Po cca. 100 km normalni jizdy mi prestala fungovat klimatizace a venkovni teplomer mi ukazoval -45°C, hoci venku bylo pres 30°C :kuk: . Tak me napadlo, ze to odstavim a zkusim to nahodit znovu, jak mi to uz nekolik krat pomohlo. Udelal jsem tak, no jak jsem sepl klickem, palubni PC mi napsal "Snim. oleje: DO DILNY!". Tak jsem nenastartoval, nechal jsem to odpocinout asi tak 20 minut a zkontroloval jsem hladinu oleje, no vsechno bylo v naprostem poradku. Mel jsem pred sebou asi tak 50 km, tak jsem to zkusil znova nastartovat, a tentokrat se mi kontrolka ani hlaska na pal. PC neobjevila, no klimatizace porad nesla a venkovni teplomer ukazoval porad -45°C. Jel jsem dal, sledoval, jestli nebude mit motor nejakej divnej zvuk, nebo jestli se to nebude prohrivat, ale uplne normalne jsem tech 50 km zajel. ´

Na druhy den jsem kontroloval taky hladinu oleje, znova vsechno v naprostem poradku, a kontrolka oleje a vyse popsana hlaska se mi zobrazuje pri kazdem druhem startu. Venkovni teplomer ukazuje --.-°C, teda nefunkcni a Climatronic nejede.

Nevim cim to muze byt, ale Climatronic je podle mne automaticky odstaven pocitacem, protoze pal. PC zaregistroval nejaku poruchu v motore a klima motor zbytecne zatezuje. Na vyplem Climatronicu sviti OFF, ale ten muj ted nesviti vubec a nejde s tim nic udelat. Venkovni teplomer je spojen s Climatronicem, tak je mozne, ze to nejede kvuli tomu?! Ale proc mi to pise "Snim. oleje"? Asi pred 3000 km jsem byl na vymene oleje, a v servisu mi nastavili dlouhy interval, QG1, jestli se nemylim ... servisak me ale upozornil, ze tam byl nastavenej normalni. V servisni knizce mam oznaceny prave interval QG1, proto jsem jim rikal, at mi ho tam radeji nastavi, i kdyz vim, ze po 15.000 km budu menit olej tak ci tak.

Nevim teda, maji auta, ktore nejsou na dlouhy interval ten snimac oleje? Je mozne, ze ten muj snimac je vadny a kdyz tam byl predtim nastaveny normalni interval, tak to RJ nekontrolovala a proto to bylo bez problemu? A ted, jak jsem to nastavil zpatky, tak se vyskytli prvni problemy a resenim bude teda bud vymena toho snimace nebo opetovne nastaveni kratkeho intervalu ... Jsou to jenom moje hypotezy, ja do toho moc nevidim, protoze s autama nedelam, ale jestli by nekdo vedel ...

A navic, prestal mi fungovat multifunkcni volant, nejede mi ani ovladani radia, ani nastavovani tempomatu a navic, nejede ani podsviceni ... nechapu !!! Nemuze to mit taky nejakou spojitost?

Porad rikam, je to jenom eMBecka ... :aggressive:

Dik za rady :palec2:

PS: Je to Skoda Octavia 1.9 TDI 81kW (83.000 km), 2003

Editováno: , autor: lamosi
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

zdar .. ten olej nemá s climou nic.. jen je v háji to čidlo které docela odchází ... jak psal cosby

ta clima .. když je venkovní čidlo špatné a nebo když nic neukazuje... tak clima nefunguje... napíchnout na vag

a multifunkce... toho může být více...

zda budeš chtít zavolej a mohu opravit... zatím garny

Odkaz ke komentáři

A ještě jedna otázka?Jde Ti tempomat?To stím může taky souviset....

Jenomze jak zjistim, ze mi jde kdyz jedina cesta, jak ho zapnout je pres volant? A to vubec nereaguje ... nemuze to byt treba jenom pojistkou? Kdyby to bylo neco v RJ nebo tak, tak by fungovalo alespon podsviceni tlacitek volantu, ne? Akorat, nikde nemuzu najit, ktera pojistka je pro MF volant ...

Odkaz ke komentáři

Jenomze jak zjistim, ze mi jde kdyz jedina cesta, jak ho zapnout je pres volant? A to vubec nereaguje ... nemuze to byt treba jenom pojistkou? Kdyby to bylo neco v RJ nebo tak, tak by fungovalo alespon podsviceni tlacitek volantu, ne? Akorat, nikde nemuzu najit, ktera pojistka je pro MF volant ...

Odkaz ke komentáři

hele nevím od kud jsi ale zda jso s prahy a nebo okolí ..tak mi zavolej a opravíme..... jinak tempomat ti samo nepujde když nejde multifunce...

Odkaz ke komentáři

hele nevím od kud jsi ale zda jso s prahy a nebo okolí ..tak mi zavolej a opravíme..... jinak tempomat ti samo nepujde když nejde multifunce...

Hm, tak to by bolo super, ale nepojdem kvoli tomu 200 km, som z Brna ... ale dik :palec2:

Odkaz ke komentáři

Tak asi jsem se uspechal s radosti ... ujel som asi 10 km a je to zpatky ... pojistka c. 5 je vypalena (netusim co to s tim ma) a nejede ani Climatronic, ani multifunkcni volant, venkovni teplomer znova ukazuje -44,5 °C ... pristi tyden jdu do servisu ... jo, a kdyz mi to dnes rano slo, mel jsem zaplou klimu, a motor vydaval nejaky divny zvuk ... jak kdyby se tam neco "traslo" .. tak jsem zkusil vypnout kompersor a zvuk prestal ... neco s tim opravdu bude :(

Odkaz ke komentáři

• o 2 týdny později...

Vratil jsem se ze servisu a je to jenom skrat. Nedokazali ho ale najit no i presto to zrazu vsechno funguje. Ten divnej zvuk jde od alternatoru, takze s tim budu neco delat, ale jinak je vsechno v poradku. Na poj. c. 5 je taky napojen okruh toho snimace, takze proto to vyhadzovalo chybu, je tam napojena aj veskera elektronika volantu, takze volant nejel vubec, ani multifunkce ani klakson ... a taky elektronika klimy, teda klima byla uplne mrtva, vubec nejeli ani ofuky, jinak je to ale okey ...

Ujel jsem s tim uz asi 100 km a v poradku, tak uvidime jak dlouho to zas vydrzi, prej nic neudelali ...

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...