Přejít na obsah

POMOC Blbne spojka nebo prevodovka

Mischa

Doporučené příspěvky

:help:

Ahojte Lidicky, mam problem se svou Octavkou kombi 1.9TDi 81KW rok vyroby 2001, cip PowerBox

Kdyz rano nastartuji a rozjizdim se tak pri seslupnuti spojky a naslednem zarazeni 2.stupne se mi pri povolovani spojky ozve od motora takovy zadrhavavy kovovy zvuk(drhnuti). Dela to vetsinou mezi jednickou a dvojkou.Jak uz pak radim vis tak se to moc neprojevuje.Uz se mi taky stalo pri vetsich horkach co ted byly, ze kdyz jsem se rozjizdel a prerazoval na dvojku, tak jakoby se mi pri uvolnovani spojky kousnou kola a pisknou na sekundu gumy, pozor ne jako pri gumuvani a protaceni kol, ale prave naopak jako by sem se uvazal na lano a cuklo to se mnou(obrazne-ne tak vyrazne). Pri 3 to uz neudela. Mam podezreni na vadne spojkove lozizsko, ale taky to muze byt neco v prevodovce.Jeste se mi taky stava ze kdyz mam zaplou man. klimu tak pri razeni a slapani na spojku mi pedal pod nohou pri povolovani mekne- neni v nem takovy tvrdsi pruzinovy odpor jako normalne. Taky by to s tim mohlo souviset. Ovzdusneni jsem provedl ale zmenu nevidim....Diky moc za nazory a pomoc.... :palec2:;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem vcera vymontoval spojkovy valec na prevodovce (ten cerny plastovy( a do prostoru spojku jsem nastrikal spec. mazaci pripravek do vyssich teplot, poradne jsem to projel a zda se ze spojka zacla fungovat tak jak ma. Zrejme to bylo asi suche spojkove lozisko zacinajici odchazet do vecnych lovist. Doufam ze to pomuze na delsi dobu a ja tak nebudu jeste muset menit spojku.... ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...