Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Kámoš mi říkal, že některé motory 1.4 MPi jsou německé a jiné české.... ty 8 ventilů to jsou české výroby? a s 16ti to jsou německé?

Jedná se mi o to, že ty německé mají 2 rozvodové řemeny... a výměna výjde na nějakých 6000... a ty české motory mají jen jeden a cena do 1000Kč což je celkem rozdíl...

Vloženo
presne tak ceske su 1,4 MPI 8V 44 a 50kW maju retaz a vw motory (nemecke) 1,4 MPI 16V 55 a 74kW maju remene. alebo aj podla objemu cesky ma 1397 a nemecky 1390cm.

Mohu potvrdit. Měnil jsem řemen na 16V

Vloženo
presne tak ceske su 1,4 MPI 8V 44 a 50kW maju retaz a vw motory (nemecke) 1,4 MPI 16V 55 a 74kW maju remene. alebo aj podla objemu cesky ma 1397 a nemecky 1390cm.

uz ma tiez rozvody za sebou.

Vloženo

A já můžu potvrdit, že 1.4 44 kW má řetěz, viděl jsem ho :p

• o 2 týdny později...
Vloženo
Mám pocit,že 1,4mpi su skodovacka klasikaa(blok,hlava,rozvody) len vrtanie a zdvih je zmeneny.A nemci dodali elektroniku.Si myslim.

jj prevrtana z felicie z 1,3 na 1,4 + elektronika

Vloženo

1.4MPi ohv se od 1.3MPi ohv liší mimojiné v tom, že

- je použita vazba e-gas mezi pedálem a škrtící klapkou, jinak je řídící systém Simos 2P podobný.

- dělali se verze s Euro 2 ale i Euro 4 které mají 2katalyzátory a 2 lambdasondy.

- jsou použita hydraulická zdvihátka ventil ( odpadlo boční víko na bloku )

- má lehčí ojnice a pístní čepy

- 3 hlavní ojniční ložiska nejsou jenom zašroubována do bloku motoru ale jsou spojena litinovým roštem aby se zabránilo nežádoucím vybracím.

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...