Publikováno Červenec 3, 200718 r Zdravim, mam Oct 1,6i r.v. 98. Mam problem s razenim 3-ky, vsechny ostatni rychlostni stupne jdou radit krasne lehce, ale pri razeni 3-ky je tam celkem velky odpor - jakoby mechanicka prekazka. Sice trocha nasili to zpravi, ale pro pohodovou jizdu to neni idealni. Vetsinou, kdyz je motor studeny je to OK a objevi se to az se zahratim motoru na provozni teplotu. Mel nekdo stejny problem ? Samozrejme mam podezreni na spojku, ale rad bych se napred poptal tady. Predem dik za odpovedi.
Červenec 4, 200718 r Spojka to být nemůže, to by se ti řadilo na všech kvaltech blbě. Při blbým řazení pomáhá vyměnit - zkontrolovat olej v převodovce. Můžeš mít horší synchron na 3 kvaltu a nový/doplněný olej by to mohl zlepšit. Vzhledem k 10-ti letům bych začal určitě tím olejem, je to ten nejlevnější začátek.... No a taky to může být v táhlech řazení a nebo ohnutá vidlička což znamená skříň ven a rozborka. Pohledej, párkrát se tady řazení řešilo. Upraveno Červenec 4, 200718 r od 1.8T
Červenec 29, 200718 r Mně šlo řazení taky těžko, hlavně 3 a 5. Nechal jsem vyměnit olej (550 Kč i s prací) a teď se mi řadí krásně. Ještě to musím vyzkoušet, až budou pořádný pařáky, protože při nich to šlo nejhůř, jak zřídnul olej. Někde na fóru jsem četl, že v dojčlandu ho mění do 150 tisíc km a to já zrovna mám namotáno.
Červenec 29, 200718 r Taky bych začal s tím olejem. Mě to docela pomohlo. A jak píše Stanly, že když jsou velká vedra, že to jde trochu hůř, tak naprosto souhlasím, ale mě to dělá jen zpátečka. Když jsem jezdil teď po Chorvatských horách a muse,l jsem v serpentinách couvat, tak jsem musel hodně pomalu tam dávat zpátečku, jinak šla trochu přes zuby. Jinak mi to nedělá. http://forum.skodahome.cz/index.php?showtopic=21467 nějaký starší odkaz
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.