Přejít na obsah

Číslo motoru

Tomm

Doporučené příspěvky

Dovolím si odbočit, jak je to tedy s kontrolou na STK, pokud je ve velkém TP zapsán oficiálně výmaz čísla motoru? Kontroluje se nebo když nemají podle čeho? Nebo se kontroluje jen VIN kod, to samé jak by to bylo na hranicích? Auto je kupovaný v ČR. To by znamenalo vozit kopii velkýho TP sebou, abych měl podklad že je číslo motoru z TP vymazáno?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dovolím si odbočit, jak je to tedy s kontrolou na STK, pokud je ve velkém TP zapsán oficiálně výmaz čísla motoru? Kontroluje se nebo když nemají podle čeho? Nebo se kontroluje jen VIN kod, to samé jak by to bylo na hranicích? Auto je kupovaný v ČR. To by znamenalo vozit kopii velkýho TP sebou, abych měl podklad že je číslo motoru z TP vymazáno?

No když máš ofiko výmaz číslamotoru z TP není problém, ale problém může bejt třeba právě v zahraničí. Můžeš se ocitnout někde v kotěhůlkách,kde místní poldové nevědí nic a výmazu čísle z TP a budou mít zrovna akci na hledání podezřelých aut. To je samozřejmě spekulace, ale když se nad tím zamyslíš, jak jinak by šlo dokázat, že máš vše legálně než mít s sebou kopii TP. Samozřejmě, že v zahraničí se už čísla motoru nenosí, ale někde ano. Kdybych jel někam za hranice, raději bych si kopii TP vzal

Odkaz ke komentáři

To že na litinových blocích rezne výrobní číslo je naprostá pravda. Kolegy když byl se svým TDi na STK, tak mu řekli že je již méně čitelné právě z důvodu koreze, a ať si ho raději nechá v techničáku vymazat a bude mít klid. Já mám 2,0 a to samé, je ještě vidět, ale už to není ono.

Odkaz ke komentáři

To že na litinových blocích rezne výrobní číslo je naprostá pravda. Kolegy když byl se svým TDi na STK, tak mu řekli že je již méně čitelné právě z důvodu koreze, a ať si ho raději nechá v techničáku vymazat a bude mít klid. Já mám 2,0 a to samé, je ještě vidět, ale už to není ono.

Vzhledem k fyzikální povaze ražby, tj. narušení struktůry kovu (lokální zhuštění), když uděláš výbrus číslo prostě vyleze. Věř mi, že znalci Policie jsou na tohle fachmani a říkám to z vlastní zkušenosti....

Odkaz ke komentáři

Mělo by být ražené. Na hliníkových blocích bylo jehličkované (Felda). Ať bude rez nebo ne, metalograf to pozná. Kluci umějí vyvolat číslo i na pistoli rezatý jako mrcha z 2. sv. války. Opět jsem viděl na vlastní oči v znaleckém posudku. Na zvyditelnění přeražených nebo nečitelných znaků, případně vevařených celých nových dílců u kastlí jsou u Policie dobře vybaveni. Opravdu to spolehlivě funguje. Na hliník používají tuším nějaké směsi kyselin, na litinu magnetický prášek nebo ohřátí inkriminované části bloku autogenem. Je to celkem machrovina. Číslo se objeví, metalograf ho nafotí z různých úhlů a pak zmizí. Tak že ještě jednou REZ, PŘEBROUŠENÍ, ROZKLEPÁNÍ, PŘEJETÍ SVÁŘEČKOU PROTI PŘEBOUCHANÝM NEBO VYBROUŠENÝM ČÍSLŮM NEOBSTOJÍ!!!!

Co se stane, když policie zadrží auto s kradeným dílem? Každopádně ono zkoumání a po různých dlouhodobých oplétačkách, najde-li se původní majitel je kradený díl vrácen původnímu majiteli. Nebo je také možné se mimosoudně dohodnout s původním majitelem onoho dílu na finanční kompenzaci. Každopádně fabrika předá policii na vyžádání ke kterému VINku daný díl patřil a je hned jasno. Častokrát jsou majitelé koupených aut z bazaru postaveni před hotovou věc, že airbag, palubka, rádio, motor, převodovka, atd. patří někomu jinému a musí díly ze svého auta demontovat a vrátit. Dokonce i díly kastle mají svá čísla. Doporučuji návštěvu karosárny v Mladé Boleslavy. Super...

Editováno: , autor: hlavacek
Odkaz ke komentáři

Musime mu poradit co stim,.ne ho strasit..Jasne ze to na kriminalce poznaji,ale to mu zabavi auto.Takze vymyslet nejaky ofiko zpusob...Asi jen ten vymaz,ale zase ten problem treba za hranicemi,u nas ne.Staci kupni smlouva na blok a cestne prohlaseni.ale co dal,nebudes spat,protoze nevis co mas v garazi...Zjisti si vlastne co mas za motor,prev,atd,vse jde zjistit podle kodu,stitku.Na krytu rozvodu mas stitek motoru,ten by mel pasovat i z ruznymi castmi motoru,podivej se na vanu,na starter atd napis jsem uplne vse,podivame se podle kodu,co tam mas za motor,pokud neni stitek v kufru,jeste je kdyz sundas naraznik,ale to uz je na dlouho....zatim nikoho neudavej,nbebo ti seberou auto na expertizu a reknouti,at to resis obcansko pravni cestou

Odkaz ke komentáři

Rozumím tomu.Já jen aby nezačal veřit nesmyslům o chybějícím čísle vyreznutím, co se tu objevuje. Napsal mi VINko a z ETKY jsem mu řekl, typ motoru, převodovky, r.v. (model), barvu. Každopádně je nutné jak píšeš (octavie81) zjistit co tam má za špajzku,motor. A taky jestli nemá čísla vybroušená. To by se dalo zjistit tak, že povrch místa kde by mělo být číslo by bylo v případě vybroušení ošmirglované, přebroušené flexou nebo rozmlácené kladivem. V případě fungl nového bloku bez čísla, bude povrch mít buďto "patinu" jako zbytek bloku a nebo frézovaný povrch tipuju. Kdyby tam měl opravdu stopy od broušení, snad by se vyplatilo si dát broušené díly přejet frézou aspoň o 2 mm a vyzkoušet metalograficky.... Pak sehnat někoho s totální bouračkou a sepsat s ním kupní smlouvu na díly. Nevím. Ještě je tu jedna možnost, vyfrézovat a nechyt si udělat znalecký posudek z oboru metalografie s výsledkem, že číslo není opravdu vidět a čekat, že na to nikdo nevlítne. Myslím, že metalka jednoho čísla by mohla vyjít okolo 1500,- - 2000,-. Metalografové jsou uvedeni v seznamu znalců na krajských soudech nebo na portálu ministerstva sparavedlnosti. Ale je to všecko průserové. Jelikož i z čísla některých hadic, řídících jednotek a já nevím z čeho ještě (dveře), je možné dohledat VINko. Nezávidím mu.....

Editováno: , autor: hlavacek
Odkaz ke komentáři

tak tam narazit to cislo,co tam patri,ale nevim,zda uz to neni v evidenci v pocitaci na stk...

No to bych nedělal. Obvzláště když se ví jak má čílo vypadat jako myslím tvarově a nemáš origo raznici. A ještě k tomu když nevíš, co je s původním blokem. Každopádně asi by stálo za pokus zjistit původ od posledního majitele a nebo když je to funglovka sežeň si doklad o koupi..... Však není přece nelegální si kupit fungl blok.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...