naivka Vloženo 2. Srpen 2007 Sdílet Vloženo 2. Srpen 2007 Potřebuji poradit s demontáží kompresoru (při zapnutí klimatizace se ozývá hluk- zřejmě ložisko). V návodu na Octavii jsem nic nenašel. Díky za radu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rolbař Vloženo 2. Srpen 2007 Sdílet Vloženo 2. Srpen 2007 Potřebuji poradit s demontáží kompresoru (při zapnutí klimatizace se ozývá hluk- zřejmě ložisko). V návodu na Octavii jsem nic nenašel. Díky za radu Nejdřív bych se ujistil, jestli to není náhodou el. mag. spojka na klimě, tam se občas vymlátí ty nýty a dělá to hrozný zvuky, v tomto případě se kompík vyndavat nemusí, jen se dá nová spojka. Když by se vyndaval kompresor, tak s emusí odsát medium. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
naivka Vloženo 3. Srpen 2007 Autor Sdílet Vloženo 3. Srpen 2007 Potřebuji poradit s demontáží kompresoru (při zapnutí klimatizace se ozývá hluk- zřejmě ložisko). V návodu na Octavii jsem nic nenašel. Díky za radu Nejdřív bych se ujistil, jestli to není náhodou el. mag. spojka na klimě, tam se občas vymlátí ty nýty a dělá to hrozný zvuky, v tomto případě se kompík vyndavat nemusí, jen se dá nová spojka. Když by se vyndaval kompresor, tak s emusí odsát medium. Při zapnutí klimy to začne cvakat, to by mohli být ty nýty. Špatné ložisko by přece mělo hučet nebo skřípat ? Byl jsem s tím v servisu a podezřele rychle mi řekli, že je to kompresor, že se neopravuje ale vyměňuje. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rolbař Vloženo 3. Srpen 2007 Sdílet Vloženo 3. Srpen 2007 Potřebuji poradit s demontáží kompresoru (při zapnutí klimatizace se ozývá hluk- zřejmě ložisko). V návodu na Octavii jsem nic nenašel. Díky za radu Nejdřív bych se ujistil, jestli to není náhodou el. mag. spojka na klimě, tam se občas vymlátí ty nýty a dělá to hrozný zvuky, v tomto případě se kompík vyndavat nemusí, jen se dá nová spojka. Když by se vyndaval kompresor, tak s emusí odsát medium. Při zapnutí klimy to začne cvakat, to by mohli být ty nýty. Špatné ložisko by přece mělo hučet nebo skřípat ? Byl jsem s tím v servisu a podezřele rychle mi řekli, že je to kompresor, že se neopravuje ale vyměňuje. Zkus ještě jiný servis, ale nejspíš to bude ta spojka. Na vrakovišti ve Vršovicích mají novou za 3000,- Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bicouncz Vloženo 3. Srpen 2007 Sdílet Vloženo 3. Srpen 2007 Potřebuji poradit s demontáží kompresoru (při zapnutí klimatizace se ozývá hluk- zřejmě ložisko). V návodu na Octavii jsem nic nenašel. Díky za radu Nejdřív bych se ujistil, jestli to není náhodou el. mag. spojka na klimě, tam se občas vymlátí ty nýty a dělá to hrozný zvuky, v tomto případě se kompík vyndavat nemusí, jen se dá nová spojka. Když by se vyndaval kompresor, tak s emusí odsát medium. Při zapnutí klimy to začne cvakat, to by mohli být ty nýty. Špatné ložisko by přece mělo hučet nebo skřípat ? Byl jsem s tím v servisu a podezřele rychle mi řekli, že je to kompresor, že se neopravuje ale vyměňuje. Obcas taky staci jen dotahnout sroub na spojce,ktery ji drzi na hrideli s kompresorem..To jsem mel treba ja...Spojka byla ok.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hlavacek Vloženo 3. Srpen 2007 Sdílet Vloženo 3. Srpen 2007 Potřebuji poradit s demontáží kompresoru (při zapnutí klimatizace se ozývá hluk- zřejmě ložisko). V návodu na Octavii jsem nic nenašel. Díky za radu Nejdřív bych se ujistil, jestli to není náhodou el. mag. spojka na klimě, tam se občas vymlátí ty nýty a dělá to hrozný zvuky, v tomto případě se kompík vyndavat nemusí, jen se dá nová spojka. Když by se vyndaval kompresor, tak s emusí odsát medium. Při zapnutí klimy to začne cvakat, to by mohli být ty nýty. Špatné ložisko by přece mělo hučet nebo skřípat ? Byl jsem s tím v servisu a podezřele rychle mi řekli, že je to kompresor, že se neopravuje ale vyměňuje. Obcas taky staci jen dotahnout sroub na spojce,ktery ji drzi na hrideli s kompresorem..To jsem mel treba ja...Spojka byla ok.. Souhlas už to tu bylo a myslím že v DP to také je. První dotáhnout šroub na spojce. Co bude muset sundat, když by chtěl měnit spojku, je klínovej řemen. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bArt_Teschen Vloženo 7. Srpen 2007 Sdílet Vloženo 7. Srpen 2007 (editace) Potřebuji poradit s demontáží kompresoru (při zapnutí klimatizace se ozývá hluk- zřejmě ložisko). V návodu na Octavii jsem nic nenašel. Díky za radu Nejdřív bych se ujistil, jestli to není náhodou el. mag. spojka na klimě, tam se občas vymlátí ty nýty a dělá to hrozný zvuky, v tomto případě se kompík vyndavat nemusí, jen se dá nová spojka. Když by se vyndaval kompresor, tak s emusí odsát medium. Při zapnutí klimy to začne cvakat, to by mohli být ty nýty. Špatné ložisko by přece mělo hučet nebo skřípat ? Byl jsem s tím v servisu a podezřele rychle mi řekli, že je to kompresor, že se neopravuje ale vyměňuje. Obcas taky staci jen dotahnout sroub na spojce,ktery ji drzi na hrideli s kompresorem..To jsem mel treba ja...Spojka byla ok.. Souhlas už to tu bylo a myslím že v DP to také je. První dotáhnout šroub na spojce. Co bude muset sundat, když by chtěl měnit spojku, je klínovej řemen. Mel jsem stejny problem, zvuk jako z traktoru, bohuzel to byl celej kompresor. Jinak pokud by nekdo chtel, muzu prodat spojku, el. magnet, i celej kompresor.Neni problem, zdroje jsou :-) Editováno: 7. Srpen 2007, autor: bArt_Teschen Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ivon Vloženo 10. Srpen 2007 Sdílet Vloženo 10. Srpen 2007 Ahoj, dnes mi v servisu řekli, že mám v háji tisícihran v kompresoru klimatizace. To se fakt musí vyměnit celý kompresor, nebo se může vyměnit jenom ta vadná součást? Za kolik se dá případně sehnat. Mám Octavii I 2,0 benzin z roku 99. Díky za pomoc Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Vloženo 6. Duben 2008 Sdílet Vloženo 6. Duben 2008 Kluci - me zase klimakompresor jeme skrta - kdyz zapnu klimu vse stihne - ale po vypnuti se asi malo odpoji ci je tam mala vule mezi spojkou a remenici. Mrknete prosim zda ta mezirka je mala a zda pujde rozdelat a vymezit podlozkou - mam dodelavanou klimu - DIAVIA - ma tam taky na hridelce matku? Davam par fotek - jeme tam jsou pilinky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mysiax Vloženo 23. Červen 2008 Sdílet Vloženo 23. Červen 2008 (editace) tiez mi nieco skrta na klimakompresore, vyzera to na lozisko spojky, robi to ci uz pri zapnutej, alebo vypnutej klime, je to zavisle od otacok a co je najzaujimavejsie - skrta to len niekedy. Pripada mi to, ze je tam nejaka necistota alebo nieco, kedze to skrtne len raz za otacku a este iba niekedy, nie vzdy. Po zhodenie remena nieje citit ziadne trenie, remenica ide lahko. Pokusal som sa povolit tu maticu na spojke, ale velmi sa mi to nedarilo, nemam ten pripravok, co pisu v DP - ma niekto tip, ako to povolit s beznym naradim? Este doplnim, ze mam origo klimu s kompresorom Sanden... Editováno: 23. Červen 2008, autor: mysiax Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milda.J Vloženo 23. Červen 2008 Sdílet Vloženo 23. Červen 2008 sundat to jde: buď odpojíš konektor od kompresoru a přivedeš na něj 12V- tím se sepne spojka a podrží ti to řemen...nebo nic odpojovat nebudeš, vezmeš montpáku a přes něco(abys nepoškodij kastli) štít odšprajcuješ k řemenici a povolíš Vymezit tak aby při vyp stavu neškrtala( sundej řemen a zatoč řemenicí) a při zap. stavu pevně držela- nikdy jsm to neměřil ale cca 0,7mm Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mva1 Vloženo 24. Červen 2008 Sdílet Vloženo 24. Červen 2008 to Milda.J prosím Tě o info kolik stojí natlakování klimačky dusíkem při zjištování netěsnosti okruhu? zaráží mě,že se to běžně nedělá.... a jestli to není cenou..... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.